caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

M.S. REGELE MIHAI AL ROMÂNIEI

de (23-2-2007)

UN ALT GEST REGESC: M.S. Regele Mihai al României a semnat împreuna cu actualul guvern al României un /Memorandum de întelegere/ privitor la mostenirea de drept a Regelui Mihai, care cuprinde Castelul Peles, Pelisor si Palatul Foisor de la Sinaia, precum si a domeniului aferent, care au apartinut si apartin de drept Casei Regale a României, respectiv familiei Regelui Mihai, prin mostenire directa, de la primul Rege al României – CAROL I, care a creat INDEPENDENTA ROMÂNIEI, precum si a descendentilor acestuia.

Clauzele semnate de ambele parti, consemneaza urmatoarele: 1) Castelul Peles va functiona în continuare ca muzeu, deci va ramâne în proprietatea Statului român. 2) Castelul Pelisor, deja restituit M.S. Regelui Mihai, va deveni resedinta Casei Regale, o parte însa, continuând a ramâne muzeu, pentru urmatorii 3 ani, dupa care familia regala va dispune ce va face în continuare cu Pelisorul. 3) Foisorul – împreuna cu terenul aferent, va fi cumparat de Statul român de la Regele Mihai, conditionat de a fi folosit în exclusivitate ca resedinta de protocol.

GESTUL REGESC al M.S.Regelui Mihai, printre multe altele… consta în faptul ca a renuntat la drepturile asupra tuturor bunurilor aflate în inventarul Castelului Peles si al Palatului Foisor.

Decizia de retrogedare va fi semnata în cursul saptamânii viitoare.

Vreau sa sper ca în urma acestui GEST REGESC, vor înceta comentariile negative si insinuante ale detractorilor asupra Casei Regale a României, lipsite de ADEVAR si REALITATEA faptelor din perioada Monarhiei, atacurile TENDENTIOASE ale unor indivizi, neinformati si dezinformati, nereusind decât sa contrarieze si sa deruteze tineretul, caruia îi apartine viitorul ROMÂNIEI.

NICIODATA NU ESTE PREA TÂRZIU SA SE REPARE GRESELILE TRECUTULUI. IMPORTANT ESTE CA CEI CARE AU PUTEREA ÎN MÂNA, SA AIBA SI CURAJUL DE A RECUNOASTE SI A DENUNTA NEDREPTATILE.

Speram ca URGENT sa se rezolve si cazurile familiilor care au fost nedreptatiti dupa 1945, fie detinutii politici, cei nationalizati si nu în cele din urma mostenitorii acestora.

SA NE TRAITI MAJESTATE! NIHIL SINE DEO! Deviza familiei Hohenzollern-Sigmaringen pe care Ati perpetuat-O de la venirea pe tron a Regelui Carol I.

Ecouri

  • constantin: (23-2-2007 la 00:00)

    de ce a treia republica ci restauratia monarhiei constitutionale? marea problema este insa mostenitorul la tron. ar trebui ceva dezbateri, opinii.

  • samarescu: (23-2-2007 la 00:00)

    TRAIASCA REGELE
    IN PACE SI ONOR
    DE TZARA IUBIUTOR
    SI-APARATOR DE TZARA !

    DAN Samarescu

  • Laura: (23-2-2007 la 00:00)

    Este un gest grozav si sper ca Pelesul sa ramana accesibil si in viitor si muritorului de rand.
    Am fost tare dezamagita cand azi citind National Post ziar canadian din Martie 21, 2007 a aparut un articol referitor la acest articol si in loc de poza Regele Mihai I al Romaniei poza unui individ incoronat care nu stiu cine este si cu siguranta nu este persoana careia ii apartine Castelul Peles.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
CONFERINTA LUI AL GORE LA MONTRÉAL

Al GORE, fost vice-presedinte democrat al Statelor Unite, în prezent militant de prim ordin în lupta privitoare la "schimbarile climatice...

Închide
18.224.58.89