caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Social



 

“Nu întreba, Nu spune” – Un an de când legea a fost abrogată

de (16-9-2012)
32 ecouri

 

Acestea sunt imagini de americani care nu au mai fost văzute niciodată. Bărbaţi, femei şi tineri, jubilează în uniforme militare defilând sub un steag în culorile curcubeului într-o parada „gay-pride”. Soldaţi şi marinari care se întorc de pe front şi, dupa tradiţie, îmbrăţişându-se iubita lor – numai de data aceasta cu persoane de acelaşi sex.

 

S-a împlinit un an de când legea, cunoscuta sub numele de „nu întreba, nu spune” („don’t ask, don’t tell, DADT), a fost abrogată. Acest fapt a permis membrilor gay din armata să poată servi în mod deschis, fără a mai fi nevoiţi să mintă şi să-şi păstreze viaţa lor personală “under wraps”.

 

Pentagonul spune ca legea „nu întreba, nu spune” a fost abrogată fără probleme, cu nici un efect advers asupra moralului şi recrutării. Preşedintele Barack Obama citează semnarea acestei legi drept un succes a primului său mandat, iar republicanul Mitt Romney declară că nu va schimba legea dacă va fi ales în locul lui Obama. 

Unii critici persistă că abrogarea acestei legi a încălcat credinţele religioase care condamnă homosexualitatea. Cazurile de hărţuire anti-gay continua. Şi activiştii sunt frustraţi de faptul că familiile de homosexuali şi lesbiene militare nu beneficiază încă de avantajele şi serviciile acordate altor familii militare.

 

Există dovezi vii în fotografii, al căror număr a crescut vertiginos în spaţiul cibernetic, cum ar fi cele cu militari care defilează în San Diego în parada „gay pride” şi a sergentului Brandon Morgan sărind în braţele prietenului său după întoarcerea din Afganistan, unde a servit şase luni.

Zeci de mii de persoane au vizionat fotografia pe Facebook, iar Morgan a recunoscut că a fost „un mare moment istoric.” „Nu am intenţionat ca acea fotografie să fie vizionată în toată lumea”, a spus el. „Am fost fericiţi să fim iarăşi împreună.”

Au existat multe de astfel de repere, deoarece abrogarea a intrat în vigoare pe 20 septembrie 2011:

– În decembrie, o marinară lesbiană a câştigat dreptul de a da „primul sărut”, atunci când USS Oak Hill a revenit la portul în Virginia după 80 de zile pe mare. Lumea a salutat nava şi a strigat  de bucurie şi a fluturat steaguri când subofiţerul Marissa Gaeta s-a sarutat cu partenera ei, Citlalic Snell – un moment capturat într-un clip de pe YouTube, care a atras 1.5 milioane telespectatori.

În luna iunie, sergentul tehnician al Forţelor Aeriene Erwynn Umali şi partenerul său civil s-au unit într-o ceremonie (uniune civilă), la capela de la baza McGuire-Dix-Lakehurst în New Jersey

– În luna august, Tammy Smith a devenit primul general femeie gay în armată. Soţia sa, Tracey Hepner, a făcut onorurile de a plasa stelele de general, în timpul ceremoniei de promovare.

Smith şi Hepner s-au căsătorit în luna martie în Districtul Columbia, unul din numeroasele cuplurilor de acelaşi sex care se căsătoresc.

Printre tinerii căsătoriţi sunt şi altii: maiorul Forţelor Aeriene Adrianna Vorderbruggen şi soţia sa Heather Mielul, care s-au căsătorit în luna iunie, Alisdair Mackay şi Stephen Peters, care s-au căsătorit în decembrie anul trecut la New York, inainte ca majorul Mackay să fi în Afganistan pentru un an.

Departamentul Apărării spune că studiază posibilitatea de a extinde beneficiile maritale asupra cuplurilor de acelaşi sex, dar nu a fixat o dată.

Săptămâna trecută, The Palm Center- un institut de cercetare de la Universitatea din California, Los Angeles – a emis ceea ce a descris drept un studiu academic privind impactului abrogării legii DADT. Având drept coautori profesori ai academiilor militare şi al Colegiului Militar al Corpului de Marină, studiul concluzionează că abrogarea nu a avut un impact negativ.

„Contrar aşteptărilor, coautori au descoperit dovezi că abrogarea a îmbunătăţit încrederea în rândul trupelor şi a permis recruţilor să rezolve problemele în moduri care nu erau posibile atâta timp cât DADT a fost în vigoare”, a spus Centrul de Palm.

Harţuirea anti-gay şi discriminarea persistă, potrivit studiului. Acesta a citat un incident în aprilie, când un comandant de escadrilă a spus unui ofiţer de sex feminin să nu mai danseze cu prietena ei la un bal militar.

Cu toate acestea, studiul a remarcat faptul că hărţuirea şi prejudecata au existat şi înainte de abrogare, şi a afirmat că problemele nu s-au înrăutăţit în ultimul an.

Cu toate acestea, unii critici insista că abrogarea a cauzat perturbaţii, şi susţin că este greu de măsurat acest fenomen, deoarece unele cadre militare se tem de repercusiuni dacă îşi exprimă părerea.

 

 

Ecouri

  • Sfartz Pincu: (17-9-2012 la 00:28)

    Ciudată asocierea abrogării legii DADT, şi „nici un efect asupra moralului….” !
    Serviciul militar poate fi asemuit practicării sportului de performanţă, în care dacă vrei să ai succes,trebuie să faci sacrificii, în special în zona sexuală ! Nu cred că se asociază bine, obsesia unei devieri sexuale cu ideea de sacrificiu pentru Patrie !
    Pentru civili, treacă-meargă, dar în armată, homosexualitatea, nu are ce căuta .
    Este doar părerea mea,n-am cum să judec din interiorul acestei minorităţi.
    Oricum, documentata prezentare ,făcută pe această temă, de Stimata D-nă Wanda Lucaciu, este benefică, pentru o situaţie de fapt !

  • Alexandru Leibovici: (17-9-2012 la 10:20)

    @Sfartz Pincu

    Ciudată asocierea abrogării legii DADT, şi “nici un efect asupra moralului….” !

    Aici confundaţi probabil două noţiuni: „moralul” cu „morala”.

    Serviciul militar poate fi asemuit practicării sportului de performanţă, în care dacă vrei să ai succes,trebuie să faci sacrificii, în special în zona sexuală!

    Eu nu cred că poate fi asemuit.

    Nu cred că se asociază bine, obsesia unei devieri sexuale cu ideea de sacrificiu pentru Patrie!

    Puteţi furniza o definiţie bună pentru „deviere sexuală”? Aştept. Între timp repet ce am mai scris şi altă dată: nu interesează pe nimeni, nu este treaba nimănui, ce fac în intimitatea lor doi adulţi consimţitori.

    Pentru civili, treacă-meargă, dar în armată, homosexualitatea, nu are ce căuta.

    După cum v-am arătat, argumentele pe care le aduceţi nu sprijină această concluzie. Rămâne să veniţi cu argumente mai bune, dacă aveţi.

  • Stefan N. Maier: (17-9-2012 la 12:56)

    Domnule Pincu,
    Eu am o singura intrebare: a avut „homosexualitatea” ce cauta in descifrarea codului secret al Germaniei naziste, operatiune reusita care a salvat, probabil, intre altele, viata a milioane de evrei?

  • Sfartz Pincu: (17-9-2012 la 15:27)

    @ Ştefan N. Maier.
    Sunt ignorant, în zona codurilor secrete germane, recunosc , că ştiu despre reţeaua Lucy-Roessner, Richard Sorge, Enigma, etc, dar nu ştiu ce lăgătură există între homosexualitate şi salvarea a milioane de evrei !
    Ştiu că homosexualitatea era pedepsită brutal, în Germania nazistă, în special, în lagărele lor.
    Dacă aţi vrut să mă „încuiaţi”-aţi reuşit !!

    @ Alexandru Leibovici
    În intimitate,da, În public-NU. Ştiu că există o fundamentare ştiinţifică a homosexualităţii (Freud, APA=asociatia psihologică americană).
    O definiţie a devierii sexuale,ar fi „practicarea sexului de dragul plăcerii, şi nu pentru procreare”
    Nu confund noţiunea de morala=norme de conduită socială, cu moralul trupelor militare, care nu a scăzut,zice-se, după desfiinţarea legii DADT ! Dar ştiu, că sacrificarea plăcerilor sexuale,influenţează în bine, performanţele atât în sport cât şi în armată !

  • Alexandru Leibovici: (17-9-2012 la 16:27)

    @Şfartz Pincu: „În intimitate,da, În public-NU.

    Vă referiţi la afirmaţia mea că n-are nimeni ce căuta în dormitorul unor adulţi? Eu am făcut această afirmaţie în legătură cu definirea „devierii sexuale”, nu in legătură cu homosexualitatea în armată. Despre acest din urmă subiect nu mi-am exprimat vreo opinie de-a mea, am spus doar că argumentele pe care le aduceţi în favoarea opiniei dv. sunt neconcludente.

    fundamentare ştiinţifică a homosexualităţii (Freud…

    Pe Freud puteţi să-l aruncaţi la coş. El n-a făcut niciodată ştiinţă (ipoteză-experiment-confirmare), ci numai literatură, pentru care a şi primit Premiul Goethe (1930)

    …ştiu, că sacrificarea plăcerilor sexuale,influenţează în bine, performanţele atât în sport cât şi în armată !

    Că asta este o legendă vă puteţi convinge citind asta din National Geographics: „nu există dovezi fiziologice care să indice că sexul înaintea competiţiilor ar fi dăunător. De fapt, unele studii sugerează că i-ar putea ajuta ridicând nivelul de testosteron”.

    „O definiţie a devierii sexuale,ar fi “practicarea sexului de dragul plăcerii, şi nu pentru procreare”

    Scuzaţi-mi indiscreţia, dv. n-aţi practicat niciodată sexul de dragul plăcerii, ci numai pentru procreare? Aveţi câţiva mii de copii? Deci fie sunteţi un deviant sexual, ca şi majoritatea dintre noi, fie sunteţi unul din puţinii catolici înrăiţi care fac numai ce spunea Papa de la Roma. Spun „spunea” pentru că actuala doctrină este doar ca actul sexual „să fie deschis” procreării, de dragul a ce să fie făcut nu se mai precizează. Deci, mai nou, Papa a dat voie şi la plăcere – mersi frumos!

  • Sfartz Pincu: (18-9-2012 la 05:35)

    @ Alex.Leibovici:
    1) În materialul, invocat,scrie şi că:
    „Some scientists suggest that abstinence could help some athletes concentrate better.”
    Disputa asupra abstinenţei în sportul de performanţă,trebuie nuanţată, în sensul că ea (abstinenta), este benefică pentru sporturile în care este nevoie de energie explozivă, cum ar fi halterele, sariturile,alergările scurte, şi este ,poate, contraindicata, în sporturile unde prevalează, rezistenta fizică.
    2)Nu confund abstinenta,sau excesul sexual cu „devierea sexuală”! Chiar dacă excesul de testosteron sau hormonii estrogeni, marchează medical, un anumit comportament predominant masculin sau feminin, acest exces, poate fi tratat medical, şi deci se poate considera ca o boală oarecare.Justificarea devierii sexuale prin acest exces hormonal, nu implică neapărat şi practicarea acestor devieri.

  • Stefan N. Maier: (18-9-2012 la 09:49)

    D-l Sfartz, ziceti ca stiti despre ENIGMA.
    Ce stiti?
    Considerati ca merita sa stiti CINE l-a descifrat? Realizati ca daca acest cod nu ar fi fost descifrat Germania nazista ar fi putut ucide in continuare, inclusiv evrei, in mod sistematic in Holocaust?

  • Sfartz Pincu: (18-9-2012 la 11:26)

    Nu cred ca stiu amanunte,cum ar fi cine (numele autorilor) a realizat decriptarea masinii electro-mecanice de criptare si decriptare mesaje-ENIGMA (varianta Wermacht).Stiu ca polonezii au fost primii, urmati de englezi, care dupa capturarea unui exemplar de ENIGMA, au putut cunoaste toate mesajele militare dintre submarinele din Atlantic si dintre Comandamentul German si aceste submarine.Realizez importanta oricaror informatii in timp de razboi, in special.
    Cred ca subiectul, daca il cunoasteti in amanuntime, ar fi de mare interes pentru publicul cititor de la ACUM ! Eu nu cunosc decat cateva detalii constructive ale acestei masinarii, cu criptare si decriptare multietajata, in functie de numarul de rotoare si numarul de circuite cu lampi, pentru partea electronica.

  • Stefan N. Maier: (18-9-2012 la 11:49)

    E-n regula.
    Nu e cazul sa scriu despre ceva documentat corespunzator de autori mai competenti inaintea mea.
    E cazul sa va informez insa ca decriptarea codului ENIGMA a fost realizata de Alan Turing, homosexual.
    Daca un homosexual a salvat, prin inteligenta lui, milioane de vieti omenesti (aproximarea la nivel de milioane imi apartine si daca exista alte opinii rog sa fie formulate) de ce n-ar avea ce cauta homosexualii in armata, in administratie, in educatie, in orice domeniu al vietii sociale, intr-un cuvant, de ce ar conta preferintele sexuale ale cuiva atunci cand e vorba de exercitarea unei profesiuni? Succes in a-mi raspunde la aceasta intrebare. Nu e tarziu sa invatati ceva nici la etatea dv. Sunteti totusi un om inteligent, inzestrat cu logica. Ia sa vedem, ce e mai tare la dv.? Logica si bunul simt sau instinctele?

  • Anton Constantinescu: (18-9-2012 la 12:23)

    1. Articolul este foarte corect. De altfel mai multi sustinatori ai vechii legi („don’t ask, don’t tell”), chiar aflati in posturi importante in armata americana, au recunoscut ca punctul lor de vedere initial a fost gresit si ca nimic din ce au prezis ei ca se va intampla nu s-a intamplat. Dar ei ar fi putut lua exemplul altor tari europene, unde aceasta schimbare politica a avut loc cu ani sau chiar cu decenii in urma, fara probleme.

    2. Domnule Sfartz, vad ca dvs sunteti dezinformat pe mai multe planuri.

    Spuneti: „Nu cred că se asociază bine, obsesia unei devieri sexuale cu ideea de sacrificiu pentru Patrie „.

    In literatura stiintifica notiunea de „deviere sexuala” a fost exclusa cu mult inaintea anului 1968. Va recomand sa cititi „Journal of Psychology” intre 1966 si 1975, cand acest subiect a fost discutat pe larg, ca si motivatia schimbarilor, ca si alte reviste de specialitate.

    In politica Asociatiei Psihologilor Americani (ca si a celei a psihiatrilor, pedagogilor etc) schimbarea s-a facut abia in toamna anului 1973, un urma prezentarii rezultatelor experimentului propus de psihiatra Evelyn Hooker in care teoriile vechi ale lui Irving Bieber si Charles Socarides au fost complet discreditate pe cale experimentala. Nu revin asupra acestui subiect aici.

    In afara de asta, aici ati exprimat un non-sens logic. Nu numai homosexualii ci si heterosexualii din armata au un cod de conduita strict.

    3 „Ciudată asocierea abrogării legii DADT, şi “nici un efect asupra moralului….” !”

    O fi ciudata dar numai pt dvs!

    4. „Pentru civili, treacă-meargă, dar în armată, homosexualitatea, nu are ce căuta.”

    Nici chiar pentru civili unele forme ale manifestarii sexualitatii umane, ca violul, nu sunt „treaca-mearga”. Dar aceasta afirmatie arata ca dvs nu aveti habar de sensul sintagmei „orientare sexuala”. Cineva poat sa fie homosexual, fara sa aiba in intreaga lui viata vreun act sexual! La fel, altcineva poate fi heterosexual fara a avea in intreaga sa viata vreo activitate sexuala.

    Daca ati fi citit „Vietile sfintilor” (fie catolici fie ortodocsi) ati fi inteles mai bine la ce ma refer.

    5. Spuneti: „Sunt ignorant, în zona codurilor secrete germane, recunosc , că ştiu despre reţeaua Lucy-Roessner, Richard Sorge, Enigma, etc, dar nu ştiu ce lăgătură există între homosexualitate şi salvarea a milioane de evrei !”

    Din asta accept prima propozitie a dvs. dar o extind nu numai la acest subiect ci si in privinta sexualitatii umane in general.

    Ce-i drept azi exista si un punct de vedere revizionist care spune ca indiferent cine ar fi invins in al doilea razboi mondial, Hitler sau Stalin, lucrurile ar sta la fel azi pentru noi. Nu cred insa ca e adevarat, in primul rand ca daca Hitler invingea, aproape ca nu ar mai fi existat azi evrei pe glob.

    Ceea ce nu stiti, dle Swartz, este faptul ca persoana care a descifrat codul Enigma si a pastrat cel mai mare secret al Angliei intact a fost A.M.Turing, unul din cei doi parinti ai computerului (alaturi de Neumann), care a fost homosexual si cand a fost acuzat de asta s-a sinucis.

    Marea Britanie a preferat sa nu anunte iminentul bombardament asupra orasului Coventry , fapt ce a condus la mii sau zeci de mii de morti, decat sa expuna secretul descifrarii masinii Enigma.

  • Anton Constantinescu: (18-9-2012 la 12:49)

    Nu am terminat cu argumentele, desi voi scurta mesajele.

    6. Dvs dle Sfartz il pomeniti pe Freud; dl Alexandru Leibovici a spus adevarul cand a aratat ca lucrarile lui Freud nu au nici un caracter stiintific.

    Pe de alta parte, adaug (totusi) faptul ca ele au avut totusi o mare importanta prin faptul ca „a dat peste bot” religiilor monoteiste (am vazut ca sunt blamat de unii ca le critic!?), creindu-se astfel un spatiu necesar pentru abordarea stiintifica a subiectului. Inainte numai popii, rabinii si…mulahii erau autorizati sa vorbeasca, in felul lor, despre sexualitate.

    Uneori rationamentul dvs este complet absent:

    “O definiţie a devierii sexuale,ar fi “practicarea sexului de dragul plăcerii, şi nu pentru procreare”

    In Ardeal vi s-ar fi raspuns la asta: vorbeste gura fara cap. Nu explic de ce.

    Rezulta din ce spuneti ca sunteti foarte influentat de „religiile cartii”; poate de iudaism in primul rand.

    Adevarul este ca din cauza iudaismului chiar si statul Israel a avut o performanta foarte proasta in rectificarea legilor nedrepte. Am discutat cu evrei tineri in 1990, care mi-au spus ca daca in armata declara ca sunt homosexuali, sunt dati afara imediat si li se pune o stampila cu un cod pe acte.

    Codul respectiv se refera la motivele pentru care nu ai facut armata si includea in aceeasi categorie lipsa unei maini, a unui picior si…faptul ca esti homosexual.

    Un eventual „employer” putea vedea dintr-o privire ca ai toate membrele, asa ca te refuza fara explicatii in orice serviciu pt ca…motivul era cunoscut.
    Abia dupa 1993 Israelul (ca Rusia) a trecut la abolirea legii care ii condamna pe homosexuali la puscarie.

    Cat despre Romania, este un caz de exceptie; dupa ce a fost laudata ca facand parte din primele 7 tari din lume care au refuzat sa condamne homosexualii (Datorita lui A.I.Cuza), biserica a revenit in forta si a recuperat homofobia „cristica”; astfel ca Romania a intrat in ultimul esalon de tari europene care au scos homosexualitatea ca motiv de puscarie…abia in nivelul 3!!

  • Anton Constantinescu: (18-9-2012 la 13:42)

    Recomand a se citi cartea despre homophobie in care sunt discutate unele aspecte discutate aici, mai ales in ce priveste istoria Romaniei:

    http://www.amazon.com/Homophobia-A-History-Byrne-Fone/dp/0312420307/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1347990011&sr=8-1&keywords=homophobia

  • Sfartz Pincu: (19-9-2012 la 01:16)

    @ Ştefan N. Maier
    M-aţi provocat să gândesc logic, dar Domnia Voastră spuneţi:”Un homosexual a salvat milioane..”
    Nu au nici-o legătură, în activităţile creatoare,caracterul, comportamentul, şi înclinările sexuale ale autorilor geniali! În schimb, în profesiile în care fizicul unui individ are preponderentă, homosexualitatea poate avea o influenţa negativă.Ca de ex. în sport şi în armată.
    Pot accepta că nu dispun de informaţiile deţinute de specialiştii într-o anumită materie, dar nu pot accepta că sunt lipsit de logică,fără logică nu făceam nici o invenţie brevetata şi applicata. Poate că trebuia la „logică” să adaogati şi „intuiţia”, în contrapondere cu „sentimentele”.

    @ Anton Constantinescu
    Nu mă supăr că insistaţi să mă declaraţi ignorant, mă bucur când văd că nu sunt singur !
    Fiecare om creator, are domenii de competenţă şi domenii în care este ignorant.Nimeni nu poate cuprinde-necuprinsul ! A şti sau a nu şti ceva, nu are legătură cu capacitatea de a raţiona logic. Cunosc mulţi oameni care au volume imense de cunostiinte ştiinţifice, dar nu sunt capabili să rezolve o problemă de logică elementară cum ar fi de exemplu problema:”avem 12 monede, din care una este falsă, nu se ştie dacă e mai grea sau mai uşoară decât cele bune, din 3 cântăriri pe o balanţa cu braţe egale, să se depisteze moneda falsă şi să se precizeze,dacă este mai grea sau mai uşoară decât cele bune”.Cu astfel de probleme mi-am ales colaboratorii !

  • Petru Clej: (19-9-2012 la 02:26)

    M-aţi provocat să gândesc logic, dar Domnia Voastră spuneţi:”Un homosexual a salvat milioane..”
    Nu au nici-o legătură, în activităţile creatoare,caracterul, comportamentul, şi înclinările sexuale ale autorilor geniali! În schimb, în profesiile în care fizicul unui individ are preponderentă, homosexualitatea poate avea o influenţa negativă.Ca de ex. în sport şi în armată.
    Pot accepta că nu dispun de informaţiile deţinute de specialiştii într-o anumită materie, dar nu pot accepta că sunt lipsit de logică,fără logică nu făceam nici o invenţie brevetata şi applicata. Poate că trebuia la “logică” să adaogati şi “intuiţia”, în contrapondere cu “sentimentele”.

    Cu alt cuvinte: deși spun tâmpenii „în profesiile în care fizicul unui individ are preponderentă, homosexualitatea poate avea o influenţa negativă.Ca de ex. în sport şi în armată” nu pot fi lipsit de logică. Îi recomand lui Pincu Sfartz să înlocuiască acest stereotip homofob, complet discreditat în țările civilizate, cu unul antisemit: adică să înlocuiască „homosexualitatea” cu „evreitatea”. După aceea va realiza ce gafă a făcut.

  • Alexandru Grosu: (19-9-2012 la 10:08)

    Dar un om simplu, care nu este evreu, nu este homosexual, nu este unireosceptic, nu este anti-patriotard dar nici pariotard are dreptul la o existenta normala? Sau numai in hotarele unui „cordon sanitar”?

  • Sfartz Pincu: (19-9-2012 la 10:30)

    Mi-a făcut mare plăcere să am o discuţie civilizată cu Domniile Voastre, Domnilor Ştefan N, Maier, Anton Constantinescu şi Alex.Leibovici ! Am şi învăţat ceva util din aceste discuţii! Sincere mulţumiri !
    M-am născut slăbănog, mă băteau copiii ruşi,iakuţi,uzbeci şi români, până m-am hotărât să fac sport, de la 14 până la 25 ani, cu sacrificarea vieţii sexuale ! La 18 ani, am devenit campion republican universitar la categoria semi-uşoară, la haltere.Nu ştiu cum este statuat acest sacrificiu pentru alţii, dar pe mine m-a ajutat să mă formez,şi nu numai ca fizic !
    Mulţumiri deosebite D-nei Wanda Lucaciu, pentru reusita „aruncare a pietrei in apă”, cu acest articol !!!

  • Stefan N. Maier: (19-9-2012 la 11:13)

    Domnule Pincu, ce legatura are „fizicul” cu homosexualitatea?
    Dar „fizicul” cu armata in general? Armata cea mai eficienta azi este armata de ingineri care programeaza dronele care executa „operatii chirurgicale” intre teroristi.
    Este Sahul un sport? Dar inotul? Dar tenisul? (Am luat trei exemple la intamplare) De ce nu ar trebui practicate de homosexuali?
    Logica si capacitatea de a aplica formule de rezistenta materialelor sunt doua lucruri diferite, sa stiti. Sustin in continuare ca afirmatiile dv. sunt lipsite de logica si au doar o incarcatura emotionala care este rezultatul unei empatii selective paguboase. V-o spune unul care crede ca evreii, biciclistii si homosexualii trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi.

  • Alexandru Leibovici: (19-9-2012 la 11:35)

    @Sfartz Pincu
    Referitor la comentariul dv.de aici:

    Da, cu corelaţia intre activitatea sexuală şi performanţele sportive lucrurile stau ceva mai complicat de ce spuneam eu. Dar asta infirmă şi afirmaţia dv. categorică că aceasta ar dimunua capacităţile sportive (şi „războinice”).

    2)Nu confund abstinenta,sau excesul sexual cu “devierea sexuală”!
    Nu am spus că confundaţi, despre altceva era vorba: despre definiţia dv. … hmmm … nereuşită a devierii sexuale.

    Referitor la: nu pot accepta că sunt lipsit de logică, fără logică nu făceam nici o invenţie brevetată şi applicată. (commentariul dv. de aici).

    Există fenomenul numit „compartimentare”, care constă, printre altele, în a fi perfect raţional şi logic în domeniul de specialitate, dar uitând de rigurozitate în altele. Deci argumentul dv. nu este convingător. De altfel aţi putea fi in very good company, pentru că fenomenul se observă şi la oameni foarte mari, inclusiv Einstein; poate revin cândva asupra cazului.

  • Stefan N. Maier: (19-9-2012 la 11:51)

    Domnule Alexandru Grosu,
    Daca normalitatea vietii „omului simplu” pe care il descrieti se bazeaza pe negarea dreptului la o existenta normala si fireasca a evreilor, homosexualilor, Unire-o-scepticilor sau a celor care nu servesc propaganda nationalista, atunci in opinia mea NU are dreptul la ea. Bazaind pe altii, merita sa fie bazait pana ii piere cheful de bazaiala.

  • Alexandru Grosu: (19-9-2012 la 12:13)

    Dar daca „omul simplu” nu neaga dreptul la o existenta normala si fireasca a evreilor, homosexualilor, respecta drepturile la opinie a fiecarui, insa nu poate sa accepte cand i se ia dreptul sau de a avea o opinie, atunci acest „om simplu” tot nu are dreptul la o existenta normala? Sau dreptul lui este numai „o BAZAIALA”?

  • Anton Constantinescu: (19-9-2012 la 12:39)

    Impresia mea este ca foarte multi oameni nu inteleg faptul ca orientarea sexuala este doar un aspect al vietii umane. Este un aspect major pentru cei in cauza, dar un aspect minor pentru toti ceilalti. In antichitatea greco-romana nici nu exista acest termen, si nu degeaba. Bisexualitatea era cumva considerata norma sociala.

    Nici in iudaism nu exista conceptul de orientare sexuala, in schimb tot ce se abatea de la o norma extraordinar de ingusta era considerat indezirabil pentru trib.Acest criteriu a fost introdus in iudaism abia dupa captivitatea in Babilon, cand scribii evrei au dat de „religia lui Zoroastru”. Cu exceptia iudeilor, bazinul mediteranian era total deschis sexualitatii umane de orice fel. Poate ca prea deschis.

    De multe ori este foarte dezavantajos si chiar „contraindicat” pentru cineva sa dea exemple din viata lui; totusi, intrucat eu consider ca nu am ce pierde, voi face referire la exemplul meu.

    In facultate am avut colegi de camera la camin, apoi colegi de serviciu, care desi aveau „biroul” la mai putin de 30 cm de al meu, si desi am dormit cu ei in aceeasi camera, nu au avut niciodata o banuiala ca as fi „altfel decat ei”.

    Nu stiu de ce in armata sau in sport nu este exact acelasi lucru!

    In definitiv superstitia unora dupa care daca esti homosexual te repezi la toti barbatii, e doar o prostie. 90% din barbati sau mai mult de atat nu prezinta nici un interes pentru colegii lor homosexuali. La fel cum nici barbatii heterosexuali nu se reped sa-si sarute in fiecare dimineata…sefele! Ba chiar au in general repulsie fata de ele!

    Nici in armata a fi homosexual nu are absolut nici o inflenta asupra altor aspecte ale vietii de militar.

    De altfel cand mi-am satisfacut serviciul militar, desi eu eram cel care luam peste picior „cantecele patriotice” si-i faceam pe colegi sa rada nimanui nu i-a trecut prin cap ca…nu as fi ca ei. Cand ne puneau sa cantam „e vitza noastra faurita/de doi barbati cu brate tari/ si cu vointa otelita/cu minti destepte, inimi mari/ si unu-i Decebal cel harnic/iar celalalt Traian cel drept…etc” eu comentam in spate: „toata lumea de pe glob a avut bunul simtz sa se traga din Adam si Eva, numai noi romanii ne-am gasit sa ne tragem „din doi barbati cu chestii mari” si se radea in hohote.

    In schimb au fost banuiti ca sunt homosexuali…altii.

  • Anton Constantinescu: (19-9-2012 la 12:43)

    „Alexandru Grosu: Dar un om simplu, care nu este evreu, nu este homosexual, nu este unireosceptic, nu este anti-patriotard dar nici pariotard are dreptul la o existenta normala?”

    Ma uluiti de-a dreptul, dom’ Grosu. Adica cum, sunteti „average” in toate si nu sunteti multumit ca toata lumea va lasa in pace?

    Nu pricep!

  • Alexandru Leibovici: (19-9-2012 la 12:57)

    @Sfartz Pincu
    Iarăşi, mulţumesc pentru mulţumiri! 🙂 De învăţat am învăţat toţi câte ceva, ca de obicei într-o discuţie.

    Că pentru a vă depăşi „slăbănogia” aţi hotărât să faceţi sport este demn de toată admiraţia. Dar că aţi sacrificat, între 14 şi 25, viaţa sexuală – foarte probabil că nu era nevoie.

  • Petru Clej: (19-9-2012 la 14:26)

    Militarii din ziua de azi sunt din ce in ce mai profesionisti si este foarte probabil ca procentul homosexualilor in aceste armate este cam acelasi cu procentul lor pe ansamblul societatii.

    A spune ca homosexualitatea lor poate avea o influenta negativa este o insulta homofoba la adresa acestor oameni care-si risca viata pentru tara lor.

    Cat despre sportivi, am sa dau doar cateva exemple cum ar fi marele saritor la trambulina Greg Louganis sau fostul capitan al echipei de rugby a Tarii Galilor, Gareth Thomas. Reamintesc de asemnea ca cea mai mare jucatoare de tenis din istorie, Martina Navratilova, este lesbiana, la fel ca si marea campioana Billie Jean King.

    Si nu stim de fapt cati alti mari campioni nu au fost homosexuali, pentru ca au preferat sa nu-si dezvaluie orientarea sexualka, de teama unor homofobi de-alde Pincu Sfartz sau Alexandru Grosu.

    Azi in Occident dezbaterea aceasta are cu totul alt ton si mi se face sile de trogloditismul de care dau dovada un mare numar de romani pe aceasta tema. I-as intreba pe homofobii care se exprima aici: n-ati invatat nimic citind revista ACUM?

  • S Ionesco: (19-9-2012 la 14:51)

    Am trăit mai mult de 20 de ani într-un mediu unde numărul homosexualilor nu era neglijabil.
    Fără vreun resentiment sau vreo prejudecată faţă de această comunitate, trebuie să conced că există o deosebire de comportament, gestual şi, uneori, al emisiei vocale, comparativ cu non-homosexualii, ceea de a atras discriminarea, astăzi condamnabilă, în unele societăţ prea puţin tolerante.
    Nu mă refer, în nici un chip, la practica intimă a sexualităţii, deoarece o consider ca un domeniu privat şi necesarmente intangibil şi inatacabil. Chiar dacă religiile tradiţionale, condamnă cu vigoare homosexualitatea, nu cred că suntem departe de tentativa unei comprehensiuni din partea lor. Timpul şi răbdarea vor juca rolul de conciliatori, înlocuind termenul peiorativ de „anormalitate” cu cel de diferenţiere.

  • Sfartz Pincu: (19-9-2012 la 23:52)

    „Unii” comentatori,care „probabil”(aceiaşi „unii” comentatori,care folosesc cuvântul „probabil”-pentru a adresa imediat după acesta, un calificativ negativ ), nu cunosc specificul anumitor sporturi, si se reped imediat la calificativul:”homofob”,”antisemit”,”naţionalist” simplu sau „ultra”!
    În sporturile care necesită declanşarea energiei maxime, în stil exploziv,într-un timp de câteva sutimi de secundă, aşa cum este în haltere, sărituri în lungime şi înălţime,săritura cu prăjină,etc.,spre deosebire de sporturile în care prevalează rezistenţa în timp mai lung,abstinenţa sexuală poate fi un factor psihologic mobilizator.
    Dar, „prea multă minte-strică”,cum spunea Griboedov, e momentul să încheiem această discuţie despre sexualitate, să lăsăm lumea aşa cum este ea, să se zbenghuie fiecare cum şi în ce loc vrea,şi cu ce l-a înzestrat natura ! Deşi, sunt convins, că „unii” ţin să aibe ultimul cuvânt.

  • Petru Clej: (20-9-2012 la 02:23)

    În sporturile care necesită declanşarea energiei maxime, în stil exploziv,într-un timp de câteva sutimi de secundă, aşa cum este în haltere, sărituri în lungime şi înălţime,săritura cu prăjină,etc.,spre deosebire de sporturile în care prevalează rezistenţa în timp mai lung,abstinenţa sexuală poate fi un factor psihologic mobilizator.

    Observați de unde a plecat homofobul Pincu Sfartz „în profesiile în care fizicul unui individ are preponderentă, homosexualitatea poate avea o influenţa negativă.Ca de ex. în sport şi în armată” și unde a ajuns… SE vede că nu face diferența între orientare și abstinență sexuală.

    Ar fi momentul ca Pincu Sfartz să înceteze să se mai dea în spectacol, să-și dea cu părerea acolo unde habar nu are despre ce vorbește (ceea ce înseamnă în majoritatea subiectelor). Și să-și ceară scuze pentru insulta homofobă la adresa militarilor și sportivilor homosexuali.

  • Stefan N. Maier: (20-9-2012 la 07:23)

    @ Alexandru Grosu:
    Drepturile evreilor si homosexualilor de a avea opinii impotriva celor care nu sunt evrei si/sau homosexuali NU trebuie respectate. Trebuie, dimpotriva, combatute cu toata energia. Si reciproca este adevarata. Acum va este clar?

  • Petru Clej: (20-9-2012 la 07:49)

    Pentru cine se îndoiește că Pincu Sfartz este homofob, recomand primul lui comentariu din acest fir: Pentru civili, treacă-meargă, dar în armată, homosexualitatea, nu are ce căuta .

  • Petru Clej: (20-9-2012 la 09:59)

    Un studiu foarte interesant despre homosexuali în armată. Îl recomand cu căldură homofobilor înguști la minte (pleonasm intenționat) care citesc revista ACUM: http://www.rand.org/publications/randreview/issues/2011/spring/gays.html

  • Sfartz Pincu: (21-9-2012 la 00:34)

    @ Petru Clej
    Nu s-ar zice, ca meritati sa traiti intr-o tara civilizata ca Marea Britanie,cu aerul Dvs.de „plasator” de etichete. Mai curand vi s-ar potrivi o carciuma din Clejani !

  • Petru Clej: (21-9-2012 la 02:11)

    Domnule Sfartz, dumneavoastră ca homofob v-ați descalificat pe vecie. Faptul că vă legați de numele meu arată ce individ mediocru și meschin sunteți. Chiar nu aveți nici un fel de rușine?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Biţă – porumbiţă

Uneori noaptea visez că zbor.

Închide
18.191.205.170