Membrii Societatii Timisoara au decis sa-l excluda din organizatie pe Sorin Iliesiu din cauza opiniilor anti-Basescu dar si pentru criticile aduse judecatorilor CCR. In urma acestor luari de pozitie, acestia considera ca Sorin Iliesiu ar fi avut “afirmatii staliniste”. Sorin Iliesiu, la randul sau, a facut o declaratie de presa, pusa la dispozitia “celui mai important mostenitor al Securitatii”, Traian Basescu. Cititi mai jos textul declaratiei de presa.
“Intrucat am cerut demisia lui Traian Basescu pentru „grave derapaje de la principiile democratice”, exact pentru acelasi motiv am fost exclus din Societatea Timisoara. Dar oficial am fost dat afara pentru acuzatii halucinante precum “derapaje de la principiile democratice ale Proclamatiei din 1990” si “afirmatia stalinista” ca unii dintre judecatorii Curtii Constitutionale si-au tradat misiunea justitiara invalidand votul democratic de la recentul referendum. Realitatea e ca nu eu, ci actuala conducere a Societatii Timisoara a derapat grav de la principiile Proclamatiei anticomuniste din 1990 intrucat s-a pus cu totul la dispozitia, culmea!, chiar a “celui mai important mostenitor al Securitatii”, dupa cum a fost etichetat dl Basescu de catre apreciatul istoric Marius Oprea.
Probabil ca actuala conducere a Societatii Timisoara a primit ordinul imoral sa uite ca apelurile mele pentru Legea lustratiei au contribuit in mare masura la adoptarea in Parlament aproape unanima – atat in mai 2010 cat și in februarie 2012 – a punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara, respectiv a Legii lustratiei. Dar de fiecare data, marionetele de la Curtea Constitutionala, poate la comanda Marelui Papușar, au decis fara drept de apel ca legea e neconstitutionala pentru a nu fi lustrati Emil Boc, Monica Macovei sau Mihai Razvan Ungureanu. Evident, in primul rand ar fi trebuit lustrat “cel mai important mostenitor al Securitatii”.
11 sept. 2012
Sorin Iliesiu
http://www.corectnews.com/politics/iliesiu-despre-excluderea-din-societatea-timisoara
Am primit urmatoarea corespondenta din partea d-lui Sorin Iliesiu
Scrisoare deschisă
Dragi prieteni din Timişoara,
Cc: Ştefan N. Maier, Marius Oprea
vă propun să publicaţi în presa din Timişoara, inclusiv în Timpolis, în Ziua de Vest, în revista Timişoara, cele de mai jos, alături de punctele dvs de vedere.
Dragă Florian (Mihalcea), am citit explicaţia (semnată de consiliul de conducere al Societăţii Timişoara) din publicaţia „ACUM” dar cele scrise acolo eludează aproape tot ceea ce am scris despre subiectul în cauză.
Pornind de la comunicatul vostru (din care citez mai jos), răspunde-mi te rog clar şi punctual – în calitate de preşedinte al Societăţii Timişoara – la următoarele întrebări:
1. În ce anume ar consta de fapt „derapajele de la principiile democratice statuate în Proclamaţia din 1990”?
2. În ce anume ar consta de fapt „abdicările flagrante de la valorile în care credem”?
3. De ce ar fi o “afirmaţie stalinistă” faptul că am spus că unii dintre judecătorii Curţii Constituţionale şi-au trădat misiunea justiţiară invalidând votul democratic de la recentul referendum?
Îţi mulţumesc anticipat, dragă Florian.
Menţionez că GDS m-a exclus oficial pentru „atitudini necolegiale” faţă de dl Andrei Pleşu. GDS mi-a recunoscut meritele şi nu m-a acuzat absolut deloc nici de „derapaje de la principiile democratice” şi nici de „abdicări flagrante de la valorile” promovate de GDS. Discursul meu – inclusiv cel împotriva „celui mai important moştenitor al Securităţii” – a fost acelaşi şi înainte de excluderea mea din GDS şi înainte de excluderea mea din Societatea Timişoara.
Cu cele mai bune gânduri,
Sorin (Ilieşiu)
La rugamintea lui Sorin Iliesiu preluam si acest mesaj:
Dragă Ştefan,
în lipsa oricărui răspuns din partea conducerii Societăţii Timişoara (atât la întrebările mele cât şi la remarcile tale), precizez că măsura excluderii mele din Societatea Timisoara nu a fost luată (1) cu o argumentatie foarte solida si în mod transparent, aşa cum ar fi fost firesc (argumentaţia din comunicatul oficial a fost total absurdă, fără nici o legătură cu realitatea) şi (2) nici după o sanctionare prin avertizare, argumentată (nu am fost avertizat în nici un fel, darmite în mod argumentat). (3.) Nu am făcut niciodată vreo declaraţie în numele Societatii Timişoara pentru că nu am primit niciodată mandat în acest sens (de altfel, aproape nimeni nu a ştiut că am fost membru al Societăţii Timişoara; chiar şi apelurile pentru adoptarea Legii lustraţiei nu le-am semnat ca membru al Societatii Timişoara, ci ca autor al apelurilor pentru condamnarea comunismului).
Mi-e foarte clar că am fost dat afară la ordinul lui Băsescu sau al tovarăşilor lui, doar pentru a se crea un „eveniment” de decredibilizare şi delegitimare a apelurilor mele pentru demisia „celui mai important moştenitor al Securităţii”, după cum a fost etichetat Traian Băsescu de redutabilul istoric Marius Oprea – membru de onoare al Societăţii Timişoara.
Cu nemărginită tristeţe,
Sorin
Dar de propriile acțiuni nu e șocat Sorin Ilieșiu?
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Sorin+Iliesiu+de+la+PNL+la+PSD+via+PLR
Dacă PSD se delimitează de comunism la modul pro-activ la care sugerează Sorin Ilieşiu că ar există intenţia, în explicaţia domniei-sale referitoare la înscrierea în acest partid, atunci ar fi vorba într-adevăr de o realizare. Eu mă îndoiesc însă că aşa ceva se va petrece. Ar fi trebuit ca decizia lui Sorin Ilieşiu să mai aştepte până la verficarea unor paşi concreţi. Mi-e teamă că s-a grăbit.
Ce eufemisme folosește Ștefan Maier când vorbește de acest fanfaron și impostor. Mai bine să ascutăm ce spune despre Sorin Ilieșiu fostul senator PNL, Raymond Luca:
Sorin Iliesiu nu mi-a fost coleg decat in masura in care si alti nimeriti printre liberali mi-au fost colegi. Iliesiu a devenit senator de Sibiu sprijinit de catre Crin Antonescu. Eu nu l-am sprijinit nici o secunda. Mai mult, mi-a parut rau ca liderii PNL nu au sprijinit-o pe Minerva Boitan, senator de Sibiu in timpul mandatului meu si care a fost unul dintre cei mai performanti parlamentari liberali. Din pacate, poate ca si mine intr-o masura, d-na Boitan nu a inteles sa sprijine crearea USL si nu a acceptat compromisurile impuse de fosta conducere PNL. Cat despre Iliesiu marturisesc ca si eu am fost inselat prin 2005-2006 de diversele petitii anti-comuniste pe care le-a lansat si la care am aderat. L-am cunoscut mai tarziu, prin intermediul unei asociatii de revolutionari, 21 Decembrie, condusa de un individ dubios si unde si Iliesiu isi gasise un adapost. Mi-a facut o impresie lamentabila si cu asta am ramas.
https://www.facebook.com/raymond.luca?fref=ts
Și poate că și ce zice Vladimir Tismăneanu ar trebuit luat în considerare:
https://tismaneanu.wordpress.com/2015/04/01/ce-tristete-despre-o-adeziune-la-partidul-fratricidului-national/