caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Diaspora



 

Românii, campionii afacerilor cu aziluri în Arizona! – autor Octavian D. Curpas

de (18-12-2006)

La doua luni de la cumpararea primului business, Mihaela Micu a achizitionat un al doilea, în Scottsdale. “Am avut parte de oameni deosebiti, care m-au ajutat si m-au îndrumat. Am cunoscut multi români care sunt stabiliti aici, nu de multa vreme, si care au si ei, majoritatea, case de batrâni. Se spune ca peste 80 de procente din afacerea cu batrâni sunt detinute de români”, a afirmat Mihaela.

Mihaela Micu, despre cariera

Sunt la început, sunt foarte ocupata, nu am cunoscut locuri de atractie turistica pe care le-as recomanda, am auzit despre traseele montane din Sedona, ce îti taie respiratia. As avea, totusi, ceva deosebit, consider eu, de recomandat: o sesiune Bikram yoga la studioul particular «Bikram Yoga Paradise Valley», o experienta unica de uniune a corpului, a mintii si a spiritului. Merita încercat.

Mihaela Micu, despre românii din SUA

Daca ar fi sa adresez un mesaj românilor din Arizona si din alte state, pe unde s-au stabilit, le-as spune ca acolo unde s-a stabilit un român, locul acela a fost sfintit în orice coltisor din America.

Nascuta în Strehaia, judetul Mehedinti, Mihaela Micu a absolvit facultatea de Geologie si Geofizica Bucuresti în 1991, când, datorita revolutiei, nu au mai fost repartizari ca pâna atunci. Initial, s-a ocupat de comert, însa, treptat, negotul a devenit nerentabil. S-a decis sa emigreze în State, unde a întâlnit-o pe Simona, o românca nascuta în acelasi an, în aceeasi luna, dar la o zi diferenta. Simona i-a îndrumat pasii spre afacerea care i-a adus succesul: manageriatul unui azil de batrâni!

«Hai sa emigram în SUA!»

“Auzisem de loteria vizelor pentru America. Am facut si eu cerere si am depus-o. Norocul mi-a surâs si în fata mea se deschidea o lume noua, o noua perspectiva. Am hotarât, împreuna cu familia, sa emigram în SUA, având avantajul ca mama mea avea doi frati care emigrasera, mai de mult, si aveam unde sa locuiesc”, a precizat olteanca.

Primii bani, facuti la Hollywood

Primii pasi pe pamânt american au fost plini de emotii si, în acelasi timp, si de sperante. Primul gând a fost la ce va face. Nu cunostea limba, studiile nu-i erau recunoscute, nu avea experienta. Începutul a fost greu. “Primii bani i-am câstigat lucrând în constructii cu unchiul, la frumoasele case din Hollywood, apoi am vândut inghetata. Însa acest câstig nu ma multumea. Voiam sa-mi însusesc o meserie”, ne-a povestit Mihaela.

Si-a gasit «sora geamana»

Tânara si ambitioasa a urmat cursurile de engleza, apoi a terminat cursurile de masaj terapeutic, dupa care le-a urmat pe cele de cosmetica, obtinând licenta. A lucrat ca independent contractor, colaborând cu doctori chiropractori, si la o mare societate pe actiuni, Burke Williams, din Orange County, timp de sase ani. “În una dintre zilele mele de munca la firma, am întâlnit-o pe Simona. Am devenit, pe loc, prietene. Am numit-o sora mea geamana. Avem acelasi tip de personalitate, aceleasi gusturi, numele nostru mijlociu este Maria, amândoua avem câte un frate cu un an mai mare, si multe altele”, ne-a marturisit Mihaela.

A dat California pe Arizona si nu regreta

La îndemnul Simonei, Mihaela a plecat din California si a cumparat o casa de batrâni în Phoenix, Arizona. “Ea este în afaceri de aproape trei ani, si, cunoscându-ma bine, m-a convins ca o sa am succes în acest tip de business”, a mai spus tânara întreprinzatoare.
Cunostintele medicale însusite la cursurile facute în America au ajutat-o foarte mult. Ca orice început, se confrunta cu unele probleme (e în aceasta afacere de pe 1 iunie 2006 – n. r.). Dupa parerea Mihaelei, cine presteaza o asemenea activitate trebuie sa aiba compasiune pentru oameni, multa rabdare si întelegere, sa fie corect, hotarât în decizii, realist.

Profilul unui manager de azil
Olteanca din Strehaia a învatat repede care sunt îndatoririle pe care le are. Recunoaste ca mai are lacune si trebuie ss se mai perfectioneze, însa spune ca e pe calea cea buna si ne-a prezentat pe scurt un profil de manager: “Un bun manager trebuie sa cunoasca psihologia fiecarui locatar, sa cunoasca trecutul lor, modul de viata avut, stadiul evolutiei bolii si tratamentul pe care îl are de urmat, sa fie flexibil în privinta problemelor ridicate de fiecare, sa comunice în permanenta cu familia si sa ia cele mai adecvate decizii în ceea ce priveste situatia fiecarui rezident. Un manager bun trebuie sa se ocupe de promovarea business-ului”.

Octavian D. Curpas
Surprise, Arizona

Ecouri

  • Venera: (18-12-2006 la 00:00)

    Pacat ca românii NU sunt campioni si la EI ACASA în acest domeniu. Din câte am citit, chiar în ziarele românesti, în urma cu câtva timp, sunt diversi actori de renume californian, care vin în România si ajuta copii orfani si persoanele în vârsta fara familii si neputincioase.
    Mai stiu din surse sigure, ca sunt români, care pleaca în California si în alte districte din US, chipurile sub forma de „invitati la prieteni” pentru 3 luni, care poseda asemenea lacasuri pentru îngrijirea batrânilor, bineînteles cu remuneratie destul de consistenta, fata de ceea ce ar putea obtine în tara de origine, venituri care însa, bineînteles, nu sunt declarate.
    Si în Canada exista foarte multe, asa zise „centre d’accueil” pentru persoane în vârsta si de cele mai multe ori fara familie. Tragedia este ca detinatorii, prevalându-se si de anumite subventii guvernamentale, persoanele care le „îngrijesc”, fac într-adevar AFACERE pe spinarea lor, pt. ca acesti batrâni încrezatori, le încredinteaza persoanelor „miloase” ultimile bunuri materiale care le au, carnete de banca, bijuterii etc., iar când intervine curatela, constata ca amarâtul de batrân nu mai are nimic în posesie, fiind despuiat de absolut tot ce mai poseda.
    ASTA DA! ZIC SI EU AFACERE.

  • A-Lex Paralegal: (18-12-2006 la 00:00)

    Cred ca romanii sunt CAMPIONI si la ei acasa, dar presa locala e mai preocupata de „senzational” in cea mai proata acceptiune posibila, cind o stire de genue „X a violat o batrana de 81 de ani” … se poate numi stire

    Ziaristica si Jurnalismul romanesc tind sa se indrepte din zona profesiei si a artei catre sfera de influienta a business-ului pur, unde … daca iese $$$ … ce conteaza…

    iar al asta calitatea cititorului educat post-decembrist a scazut foarte mult, asa ca o poza „nud” la limita pornograficului e mai vandabila decit o informatie gen „enciclopedica”.
    .

  • elena: (18-12-2006 la 00:00)

    SLAVA D-LUI CA EXISTA SI ROMANI CARE FAC CINSTE CA DESTUI SUNT CARE NE FAC DE RUSINE AM SI EU UN BAIAT IN AMERICA MAI PRECIS IN OREGON AM INCERCAT SI EU DE VREO TREI ORI LA AMBASADA PTR.VIZA DAR M-AM DESCURAJAT O SA INCERC SA INTRU SI EU DV 2012 CA 2011 S-A DUS D-ZEU SA VA OCROTEASCA S SA VA DEA SANATATE SA ADUCETI CINSTE TARII NOASTRE ROMANIA



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Departamentul de comert al SUA anuleaza taxele vamale pe otel

O supriza de proportii de sarbatori pentru fabricantii de masini, SUA anuleaza taxele vamale pe otel datand de 13 ani....

Închide
3.145.83.96