caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Oportunitati



 

CIP 2007-2013: antreprenoriat, ICT si inteligenta energetica

de (18-12-2006)

Programul-cadru vizeaza in special IMM-urile, atribuind o deosebita atentie necesitatilor datorate dezvoltarii rapide a societatilor, micro-intreprinderilor si a celor de manufactura, respectiv intreprinzatorilor-femei.

Programul-cadru include masurile comunitare luate in domeniile intreprinderilor, in special al IMM-urilor, al competitivitatii industriale, al tehnologiilor de protectie a mediului si in domeniul energiei inteligente.

PROGRAME PREMERGATOARE

Programul cadru CIP inglobeaza o lista lunga de programe comunitare ce existau si ofereau sprijin in perioada 2000-2006. In domeniul antreprenoriatului existau programe, precum Programul Multianual pentru Companii si Antreprenoriat (Multiannual Programme for Enterprise and Entrepreneurship (MAP)), LIFE-Environment. In domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor CIP inlocuieste programele arhicunoscute eTEN, Modinis si eContent, respectiv eContent+.

OBIECTIVE GENERALE

Obiectivele generale ale programului cadru derulate incepand din 2007 pana in 2013, trebuie realizate prin trei programe individuale:

– Programul de Competitivitate si Inovatie

– Program pentru sprijinirea politicii ICT

– Programul Europa – Energie Inteligenta

BANI GREI

Programul-cadrul va beneficia de un buget total de aproximativ 3,6 miliarde de Euro, reprezentand pana in 2013 o crestere anuala de 60% fata de 2006.

Vorbim de 3.621 milioane euro. O cincime a sumei destinate Romaniei prin fonduris structurale si coeziune, si numai pentru un singur domeniu major

– 2.166 milioane sunt acordate domeniului major de antreprenoriat si inovare

– 728 milioane sunt acordate domeniului IT&C

– 727 milioane primeste domeniul utilizarii eficiente a energiei.

Daca facem un calcul dur, numai in domeniul informaticii si comunicatiilor de exemplu Romania poate primi anual 3,85 milioane euro pentru proiecte initiate aici. Desigur calculul a fost facut dupa o simpla impartire pe 7 ani si 27 state membre. Dupa cum o prezentam si la nivel general mai incolo, programele comunitare au menirea sa finanteze colaborari transnationale, unde organizatiile romanesti (in acest caz firmele) pot participa ori ca si capi de implementare dar si ca parteneri in consortii multinationale. Astfel ca succesul aderarii si totodata masura procesului integrarii noastre in UE vor fi analizate si prin capacitatea firmelor romanesti de a participa in parteneriate transnationale si de a accede la fonduri europene ce se bazeaza pe aceste principii.

Cititi detalii. AICI.

http://www.granturi.ro/stiri/obiectiv/cip-2007-2013-program-cadru-comunitar-pentru-antreprenoriat-it-c-si-inteligenta-energetica-9684.html

Echipa PONT
http://www.granturi.ro

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Departamentul de comert al SUA anuleaza taxele vamale pe otel

O supriza de proportii de sarbatori pentru fabricantii de masini, SUA anuleaza taxele vamale pe otel datand de 13 ani....

Închide
18.116.28.79