caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TELEGRAMA



 

Patru scriitori romani la Casa Scriitorilor din Stuttgart/3 Dec. 2006

de (27-11-2006)

ROMANIA ANNO 2007
Romania va intra in Comunitatea Europeana in anul 2007. Concomitent va creste interesul pentru aceasta tara si cultura romana, ce nu s-au bucurat pana acum de atentia ce ar fi meritat. Daca pana acum marile nume intenationale ale literaturii erau Mircea Eliade, Eugen Ionescu sau Emil Cioran, a sosit timpul ca si literatura romana contemporana sa fie cunoscuta in Europa.
Romania apartine, de fapt, de mult in Europa si pentru a sublinia aceasta, vor fi prezentati la scurt timp dupa Ziua Nationala a Romaniei autori romnani si noile lor idei in Stuttgart la Casa Literaturii (Literaturhaus) pe data de 3 decembrie la ora 16.00 – intrarea libera; a se vedea si www.literaturhaus-stuttgart.de: Mircea Cartarescu, unul din cei mai importanti scriitori actuali, Ioana Nicolaie, o cunoscuta si apreciata poeta, Eugen Cojocaru, scriitor, jurnalist si critic de arta – ce va modera intalnirea impreuna cu Ileana Roth – si Simona Ciubotaru, poeta de limba germana.
Informatii: www.forum-gerrum-stuttgart.de si www.literaturhaus-stuttgart.de

Mircea Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956 în Bucureşti, România. A făcut studii filologice în Bucureşti. În prezent este conferenţiar doctor la Facultatea de Litere din Bucureşti. Este autor a douăzeci şi cinci de volume de poezie, proză, critică literară şi publicistică, între care „Nostalgia”, „Levantul”, trilogia romanescă „Orbitor” şi studiul „Postmodernismul românesc”. Operele sale sînt traduse în unsprezece limbi şi au primit numeroase premii naţionale şi internaţionale, între care Premiul Giuseppe Acerbi în Italia.

Ioana Nicolaie s-a născut pe 1 iunie 1974 în Sângeorz-Băi, România. A făcut studii filologice şi a lucrat în mai multe ziare şi edituri. A publicat patru volume de poezie, între care „Nordul” şi „Credinţa”, şi romanul „Cerul din burtă”. Texte ale sale sînt prezente în două volume colective şi în mai multe antologii şi au fost traduse în patru limbi. A fost nominalizată la mai multe premii literare în România şi la premiul internaţional Eastern-European Award în Austria.

Cunsocut ca scriitor, critic de arta si jurnalist, Eugen Cojocaru a absolvit studiile de Literatura si Arta la Facultatea din Cluj in 1987. Opera sa cuprinde romane: \”Rezistenta vesela sau d’ale balcanismelor\” (1999) si \”Big Bangs Back\” (2006), \”Arta – Concept si Istorie. Arta Moderna\” (2003), o culegere de articole 1992-2006: \”Romania – Socul Viitorului\”, piesa de teatru \”The Windoors\” si volumul de poeme: \”Plimbare pe taisul gandului\” (2006)

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
beep

străzi adormite se intind ca trupurile fecioarelor spre soare. cobor vertebrele si mă indrept spre mare. case-bolduri in pălării de...

Închide
52.14.49.59