caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Divertisment



 

Bitul cu fata umana

de (6-11-2006)

In cautarea perfectiunii informatice, colectivele largi de cercetatori au incrucisat traditionalul bit, cu spirale ADN, reusind sa sintetizeze noul si minunatul bit humanoid, caramida de baza a calculatorului intuitiv, inventiv, autodidact, umanizat!

Experimental, bitul cu fata umana a fost raspandit la nivel planetar. Dupa o scurta perioada de testare, sperantele s-au spulberat dramatic, intr-un ocean de dezordine, confuzii, erori, bulibaseala generalizata. Tentativele de retragere a produsului de pe piata au esuat lamentabil si in consecinta tot ce ne ramane de facut e convietuirea cu fratiorii nostri mici si sprintari.

E f e c t e l e n e g a t i v e constatate au intrecut cele mai pesimiste pronosticuri. Bitii cu fata umana au inceput sa aibe o comportare exagerat de omeneasca, demoland astfel bunele intentii ale initiatorilor proiectului. Enumeram numai cateva situatii legate de modul in care bitii cu fata umana inteleg sa se incadreze in societatea informatica.

Intarzie la bootarea de dimineata, iar cand ajung in fisierele unde au loc de munca, intra in chat si pun de cafea in loc sa execute comenzile receptionate de la procesor.

Cand primesc misiuni care nu le convin, se eschiveaza motivand ca sunt probleme din alt domeniu, ori ca in workgroup sunt altii mai tineri care stau degeaba.

In sistemele dual-core, de fiecare data cand sunt cautati de un procesor ca sa li se dea un task, motiveaza ca lucreaza pentru celalalt, si invers.

Intra pe circuitele de iesire, ies pe circuitele de intrare, iar semaforizarea accesului pe magistralele de date a devenit absolut inutila, caci nenumarati biti umanizati se bulucesc dezordonat in reteaua de transport date, nerespectand semnalizarile si provocand nonstop coliziuni cu alterarea pachetelor si blocaje de trafic.

Vara se aglomereaza in placile de langa coolere si sunt de negasit in rest.

Iarna refuza sa iasa din chip-uri.

De trei ori pe zi se pun singuri la masa, plus alte mici si dese intrari in standby pentru cate o gustare. In week-end si sarbatori legale punerea la masa creste in durata. Dupa udarea circuitelor cu lichide provenite din sticle si pahare, se observa ca punerea la masa se transforma in punere sub masa.

Consuma in exces ROM, dar si bitter.

Cand, pe parcursul unor calcule matematice, un bit umanizat ajunge in pozitia de cel mai semnificativ, nu mai vrea s-o paraseasca, indiferent de consecinte si de erorile generate de refuzul lui.

Calculatoarele se manifesta din ce in ce mai ciudat:
– refuza integrarea in relatia master-slave si cer drepturi egale
– au inceput sa uite unde pun datele
– in timpul jocurilor, se enerveaza cand pierd in fata adversarului uman si afiseaza mesaje obscene
– in prezenta utilizatoarelor cu fizic atragator, fluiera admirativ in boxe si umplu displayul monitorului cu lista propriilor performante, mult exegerate fata de realitate

Se infiripeaza relatii amoroase intre biti si bite. Apar fenomene interesante:
– bitul refuzat de o bita se pune in “retry” pana ce bita se enerveaza si-i aplica diferente distrugatoare de potential
– bitele multumite de bitii parteneri activeaza functia “repeat”, provocand istovirea bitilor si diminuarea performantelor acestora in plan informatic

In functie de u t i l i z a t o r, bitul cu fata umana a imprumutat insusiri noi, nu toate pozitive.

Bitul englez intra zilnic in standby pentru 30 de minute, fix la ora 17 GMT.
Naste confuzie in modemuri nebritanice datorita obiceiului de a circula pe contactele din dreapta.
Tine mult la carcasele vechi, pe care le reconditioneaza excelent pentru a instala in ele tehnica moderna.

Bitul francez exagereaza cu politetea. Procedura de salut si invitatiile respectuoase la intrarea in porturi prelungesc timpii de acces pana la limita de abandon.

Bitul german este aproape similar cu cel informatic. Nu greseste niciodata adresa, e disciplinat, respecta diagrama de timp.
Are un limbaj de asamblare excesiv de complicat, caci majoritatea comenzilor sunt termeni compusi din mai multe cuvinte din limbajul masina.
Are o singura problema: consumul excesiv de carnati si bere il face obez si nu mai incape pe traseele subtiri.
O data pe secol se enerveaza pe network neighborhood si declanseaza un bit-krieg.

Bitul grecesc genereaza si umple lumea de troieni.

Bitul evreiesc bulverseaza calculatoarele, modificand rezultatele operatiilor executate de Unitatile Logice si Aritmetice, deoarece sub influenta lui avem la iesire cu atat la suta mai mult fata de intrare, cu cat variaza rata inflatiei si dobanda medie negociata de FMI cu tarile in curs de dezvoltare.
Accepta definitia logaritmica numai pentru datele de iesire din propriul sistem. Cand vine vorba de intrare, incearca permanent sa aplice functia exponentiala.

Calculatoarele cu biti rusesti functioneaza la temperaturile cele mai scazute, dar nu stau deloc bine la capitolul igiena. Tentativele de curatare cu solutii pe baza de alcool esuaza din cauza disparitiei premature a alcoolului, mult prea rapid pentru a fi vorba de simpla evaporare.
Bitul rusesc se simte bine numai condus de un procesor autoritar si inconjurat de un firewall orientat mai mult catre interior decat catre exterior.

Bitul italian e generatorul perfect de zgomot.
Are amplitudine sporita pe cale vocala si se foloseste cu precadere in sisteme audio de putere.
Bitele italiene se opresc brusc in mijlocul derularii programelor ca sa se certe pana la blocarea sistemului.

Bitii chinezesti au rata mare de multiplicare.
Isi pastreaza randamentul si in conditii de umiditate specifica plantatiilor de orez.
Isi formeaza foldere proprii in orice harddisk ajung.
Sunt monostabili in plan sociopolitic, supunandu-se neconditionat procesorului.

Bitul spaniol se inglobeaza perfect in aplicatii OLE.

Bitul USA e politic bistabil, osciland cu frecventa aproape constanta intre aceleasi 2 partide.

Bitul elvetian e expert in retele informatice dedicate sistemelor bancare.
Se sincronizeaza perfect pe orice clock.

Bitul latino-american s-a specializat in sisteme home telenovelas.
E romantic si se indragosteste mereu de cate o bita cu care se sincronizeaza dupa 100-200-300 de tacturi. Pe aceeasi placa apar mai multe bite intrigante, care tes web-uri perfide pline de capcane de impedanta mare intre bitul principal si bita pe care o iubeste el cu adevarat. Dragostea lor sincera descarca toate capacitatile negative si in final toate bitele rele sunt puse definitiv in hold.

Bitii gay adora circulatia pe port serial.

Bitul agent secret, mai cunoscut ca bitul 0000-0000-0111, penetreaza spectaculos orice sistem de securitate si flirteaza cu cele mai frumoase bite.

Bitul driver a deprins prostul obicei de a circula tot mai mult fara licenta.

Bitul revolutionar de profesie detesta orice ierarhie, nu accepta sincronizari si se asociaza constant cu virusi antisociali.

B i t u l r o m a n e s c necesita un capitol separat, pentru ca se comporta surprinzator din punct de vedere computeristic, dar totusi absolut banal fata de mediul la care s-a adaptat. Se observa ca:
– Userii neatenti constata uneori mult prea tarziu disparitia traseelor de cupru de pe placa de baza.
– In computerele proprietatea statului, majoritatea bitilor sunt de stop.
– Bitul de tip CVT e totalmente astabil.

Bitul romanesc:
– Are obiceiul de a reseta permanent trecutul pentru a construi un nou start, de care ulterior e dezamagit.
– Se downloadeaza ilegal in retele vesteuropene, unde se pozitioneaza la colt de magistrala si asteapta sa i se ofere credite spontane nerambursabile. Se insereaza neutorizat, in absenta userului, in computere care nu-i apartin si isi transfera in proprietate module de valoare.
– Nu e multitasking. Nu e nici monotasking. E semitasking, si asta cu help nonstop.
– Cere mereu sa fie trimis la format in strainatate, dar la intoarcere ocoleste sistematic exact softul pe care ar trebui sa-l aplice.
– Trateaza cu maximum de exigenta viruseii care produc pagube minore, in schimb rateaza permanent functia de carantinare cand e vorba de blocarea virusilor realmente daunatori.
– E descurcaret, se pricepe de minune sa dea impresia ca raspunde la comenzi, dar in realitate se repauzeaza bine mersi la margine de placa, ascuns la caldurica dupa un radiator ocrotitor.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
O NOUA CARTE DE VERSURI A LUI DAN DANILA, de Mihai Posada

Dan Dănilă - Calendar poetic Trăind în străinătate, ca atâţia alţi români, Dan Dănilă simte în modul cel mai firesc...

Închide
18.222.164.252