caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Libris



 

Jurnalul meu la Palat, de Sarah Goodall Nicholas Monson, presentare de carte

de (13-11-2006)

S-a aprins lumina. Clipesc si-mi dau seama ca ma aflu singura in apartamentul privat al lui Charles de la Sandringham. Ultimul lucru de care imi amintesc este ca vedeam un film, asezata langa el. Magia acelei clipe! Apoi mi se lumineaza mintea. Eu – o simpla secretara – trebuie sa fi atipit alaturi de Frumusetea Sa pe canapea. Ma simt coplesita de rusine. Cum de s-a putut intamplat una ca asta? Dadaca mea interioara – un glas aspru, dar plin de bun-simt si pe care-l aud doar eu – imi raspunde: Ai adormit fiindca ai combinat ginul tonic ultra-teapan oferit de Charles cu oboseala de noaptea trecuta, cand l-ai solicitat peste masura pe unul dintre bucatarii regali.
Jurnalul meu la Palat este o incursiune, deosebit de agreabila, in culisele vietii duse de familia regala britanica, intreprinsa de o tanara care, dusa de val, ajunge sa lucreze pentru Printul Charles si ramane langa el timp de 12 ani.
Sarah Goodall a petrecut 12 ani lucrand ca secretara pentru Printul Charles, din 1988 pana in 2000 – perioada in care casatoria acestuia cu Printesa de Wales s-a destramat, starnind interesul frenetic al presei de toate genurile. Experientele de viata pe care autoarea le-a trait in culisele palatelor regale i-au servit drept sursa de inspiratie pentru aceasta poveste amuzanta despre viata unei tinere naive, predispusa sa intre in tot felul de incurcaturi, ale carei vise au devenit realitate atunci cand i s-a oferit ocazia sa lucreze in serviciul mostenitorului tronului. Sarah se trezeste implicata in numeroase situatii delicate, atat la birou, cat si in viata personala, dar reuseste sa mentina o relatie buna cu patronul ei, pana in ziua cand basmul ajunge, fara veste, la un sfarsit amar – nici macar o ultima si dramatica intrevedere cu Printul Charles nu o poate salva de „securea calaului”.

„Jurnalul meu la Palat” ofera cititorului o lectura amuzanta si captivanta, menita sa-l incante si, in egala masura, sa-i tina treaza curiozitatea.

Editura Curtea Veche

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Scrisoare deschisă către Uniunea Scriitorilor

SCRISOARE DESCHISÃ cãtre Uniunea Scriitorilor din România Prin prezenta îmi anunţ retragerea definitivă din Uniunea Scriitorilor din România, filiala Sibiu,...

Închide
3.144.40.90