Aurel Sasu, Dictionarul biografic al literaturii romane (vol. I A-L, vol. II M-Z)
Colectia Marile dictionare Paralela 45, Pret: 280 RON
Dictionarul biografic al literaturii romane (DBLR) este cea mai ampla lucrare de lexicografie literara publicata in cultura romana. Desi au trecut doar 20 de zile de la aparitie, suntem aproape de epuizarea primului tiraj, fapt ce confirma importanta acestei intreprinderi de maxima acribie stiintifica.
____________________________________________________________
Gellu Dorian, Insula Matriochka. Roman
Colectia Biblioteca Romaneasca
O romanca ajunge in America. Nimic neobisnuit pana aici, doar ca, pentru ea, asta inseamna indeplinirea visului de o viata. Nu o viata oarecare, ci a unei femei nonconformiste care-si traieste primii 30 si mai bine de ani în Romania comunista, cu tot ceea ce presupune acest lucru: teama, inchisoare, colaborare cu Securitatea şi tradarea cunoscutilor pentru a nu ajunge din nou detinuta… Mizerii care o fac sa inchida in sine toate femeile care a fost si ar fi putut fi, precum o veritabila papusa ruseasca.
____________________________________________________________
Adrian Alui Gheorghe, Batranul si Marta. Un roman si cateva povestiri
Colectia Biblioteca Romaneasca
Povestea unuia dintre cele mai orgolioase razboaie cu putinta: acela dintre cititorul care vrea sa-si supuna cartile si parabolicul imperiu al acestora, manifestandu-se in forme distructive, prin tributuri de vieti omenesti, dupa regulile oricarui labirint.
____________________________________________________________
Aurel Dumitrascu, Divina Paradoxalia. Antologie de poezie
Colectia Biblioteca Romaneasca, editie ingrijita si selectie de Adrian Alui Gheorghe
O recuperare necesara a unui poet care „a refacut traiectoria intunecata a creatorilor morti de timpuriu.“ (Gheorghe Grigurcu)
____________________________________________________________
Nichita Danilov, Capete de rand
Colectia Deschideri
„In aceasta carte am cautat sa nu neglijez nici lumea reala, nici pe cea ideala. In sensul ca schitele pe care le-am facut din linii frante, din puncte de suspensie, din litere si cifre sau alte ingrediente ale unor autori au fost completate cu altele, ce privesc cadrul general, eul social, in care se desfasoara travaliul literar.“