caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

Toamna – pe malul lacului

de (30-10-2006)

Ecouri

  • Nea Marin: (30-10-2006 la 00:00)

    N.B. sunt de multi ani fotograf (amator). Ca atare, consider ca sunt indreptatit a-mi spune opinia despre o fotografie sau alta. N-o fac niciodata cu rautate, o fac intotdeauna cu intentia de-a ajuta.

    Aceasta fotografie mie mi se pare absolut anosta.
    In primul rand, subiectul: nu e de-ajuns *un lac* pentru a face o poza buna.

    In al doilea rand, traterea. Tratarea asta, a unui subiect destul de banal de altfel, tre’ facuta cu *mare grija*. Spre exemplu cerul (de toamna, stim prea bine cat e de *intens* cerul de toamna) trebuia tratat cu respectul cuvenit, trebuia *polarizat*. Nu stie fotograful ce-i aia? Apai atunci, ce cauta p-acilea?

    In al doilea rand, nu lasi, in partea de jos a pozei, o aiureala: ori bagi un prim-plan interesant, ori il excluzi complet. Eu inclin catre prima varianta, oricum o iei, poza e un mare esec.

  • Victoria Costa: (30-10-2006 la 00:00)

    Nea Marin,

    majoritatea fotografiilor pe care le publicam vin de la fotografi amatori – fara veleitati de „artisti fotografi”. Din acest motiv acceptam aceste opinii/critici cu intelegere. Sper ca multi dintre foto-colaboratorii nostri vor accepta la randul lor aceste observatii ca pe un sfat bun inclusiv pentru ei.

    Ar fi o solutie pentru imbunatatirea calitatii rubricii: cineva cu inclinatii in arta foto, sa preia selectia si pregatirea fotografiilor pe care le primim, si apoi sa decida care va fi publicata. Un feed-back colaboratorilor ar fi un pas in plus spre indreptarea unor eventuale stangacii.

    Din experienta de pana acum in ceea ce priveste selectarea unei poze pentru Album, multe dintre poze nu ar trece de „check list”-ul lui Nea Marin.

    De aceea, Nea Marin trebuie sa exemplifici ce inseamna o fotografie buna, facuta de un fotograf amator! 🙂

    Cu multumiri pentru vorbele bune menite sa-i ajute si pe alti foto-colaboratori amatori,

    Victoria Costa,
    Secretar RLIV-ACUM

  • Valica: (30-10-2006 la 00:00)

    Domnule Marin,

    Si eu am fost fotograf profesionist si artist fotograf. Fotografia in cauza mi se pare chiar foarte reusita.

    Valica



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Tic-tac

Când te naşti, ceasul vieţii se porneşte: tac, tic –tac şi, ajungi pe drumul vieţii cu-ntrebarea: ce fac? Până a...

Închide
18.226.93.27