caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Opinii



 

Etalonul

de (25-9-2006)

CNSAS a decis: doamna Mona Musca a facut politie politica.
Nu prea s-a definit ce inseamna „politie politica”. Dar daca, CNSAS analizeaza si trage concluzia ca X a facut politie politica si Y nu a facut, atunci CNSAS trebuie sa explice clar ce intelege prin acest termen.
Nu recapitulam aici, acum, colaborarea cu Securitatea a doamnei Mona Musca.
Acest verdict, dat intr-un caz extrem de mediatizat, devine ETALON. Oricine a facut, in colaborarea cu Securitatea, fie si un singur pas in plus fata de Mona Musca, tot politie politica a facut!

Verdictul in cazul Mona Musca este un ETALON pe care CNSAS insusi l-a stabilit si pe care tot CNSAS trebuie sa-l respecte. Daca vrea sa aiba un sens.

Ecouri

  • Aurora Mihacea: (25-9-2006 la 00:00)

    DEFINITIA POLITIEI POLICE EXISTA DIN 2004.
    In anul 2004, in cartea sa, “Marele soc din finalul unui secol scurt”, la pagina 172, Vladimir Tismaneanu, referindu-se la politia politica, o defineste ca fiind “poliţie a gândirii”.
    Redau fraza respectiva:
    ”Nu mă gândesc la poliţia politică cu branşa ei care se ocupă de informaţii sau care protejează demnitarii ş.a.m.d., mă refer la poliţie politică ca poliţie a gândirii, care pedepsea oamenii pentru că gândesc altfel.”
    Avem aici o definitie a politiei politice ca fiind politia care pedepsea oamenii pentru delictul de … gindire. Mi se pare corecta.
    Sa ducem aceasta definitie pina la ultimele ei consecinte.

    LANTUL
    Daca asa stau lucrurile, atunci, inseamna ca pentru a fi pedepsiti oamenii pentru ceea ce gindeau, era absolut necesar sa existe:
    – persoane ce fac parte dintr-un organism care detine puterea si impune un anumit model de gindire – ideologia comunista – de la care nimeni nu avea voie sa se abata;
    – instrumente de urmarire si aflare a ceea ce gindesc oamenii tentati de alteritate (informatorii dar si persoanele care procesau informatiile si hotarau cine se abate sau nu de la model);
    – persoane care hotarau tipul de pedeapsa aplicata;
    – executantii.
    Iata aici cinci verigi ale aceluiasi lant!

    INTREBARE FARA SENS
    Intrebarea daca a facut sau nu politie politica X sau Z care face parte din verigile acestui lant, este fara sens.
    Daca tot ati abordat subiectul d-le A Popescu, va invit sa imi spuneti daca vi se pare corecta aceasta definitie si sa ma lamuriti de ce pare o problema atit de dificila ceva care este atit de clar.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
punct de discontinuitate

**lui Constantin Brancusi** Adam, ţi-au fost tăiate rădăcinile din cer. privirea-ţi va fi veşnic aţintită spre brazda răscolită de plugul...

Închide
18.219.140.44