caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Limba Soacrei



 

Simboluri pe intinsul tarii

de (18-9-2006)

Sustinem pentru cat a mai ramas din anul in curs, investitii fara limita in scopul realizarii unei multitudini de creatii artistice, dedicate noilor culmi de progres si civilizatie spre care ne avantam increzatori in destinul nostru eurodambovitean. Propuneri concrete:

– In fiecare apartament de bloc sa se organizeze, pe perioada sezonului rece, expozitii de sculptura in gheata.

– Pentru a oferi cetatenilor un simbol simplu si sugestiv al integrarii europene, Guvernul se va dota cu un tablou in ulei de soia netratata genetic si anume un tablou al unirii cu Europa. Vor fi infatisate doua maini gata sa se atinga, una romaneasca si una europeneasca. Mana romaneasca va fi larga si incapatoare, dar se va evita pozitia verticala si se va alege o orientare orizontala cu palma deschisa in sus. Mana europeneasca se va schita inca de acum, dar suma din palma si pozitia exacta a degetelor se vor zugravi dupa 1 ianuarie 2007.

– In fata Palatului Parlamentului, o statuie din bronz de tun, care sa-l infatiseze pe patronul spiritual al parlamentarilor, Morfeu.

– Pe Valea Oltului, sa lasam natura sa cladeasca, sezon de sezon, sculpturi dinamice in piatra, de-a lungul soselei.

– Podul Grand din Bucuresti sa fie declarat Zona Protejata de Traficul Auto si parte integranta a Muzeului National de Istorie, urmand a a fi inclus pe vecie in programul lucrarilor de restaurare cu durata de executie nedeterminata.

– Coloanele de autoturisme de pe soselele spre Litoral se declara perpetuum imobile pe perioada de vara,

– Se deschide permanent pe intinsul tarii, expozitia realist naiva a desenelor fara texte si textelor fara desene, interzisa minorilor si persoanelor decente, prezentata cu generozitate in aer liber, pe garduri, pereti, etc; multumim anticipat autorilor anonimi.

– Un banal grup de profesori protestatari in fata Guvernului se va constitui in grup statuar prin turnarea in capul lor, din elicopter, a unei cantitati modice de ghips. Grupul statuar va fi ulterior ridicat si depozitat pe cheltuiala sindicatelor profesorilor, urmand a fi repus pe pozitie in fiecare toamna intre 15 si 20 septembrie. Acest interval de timp este apreciat ca suficient pentru ca masele largi sindicale sa se convinga de inutilitatea oricarei actiuni de protest si sa duca iar grupul statuar in magazie, pentru inca un an. Se propune aplicarea masurii de mai sus la toate categoriile socio-profesionale nemultumite de salarizare si conditiile de munca.

– In fiecare localitate resedinta de judet se va construi, prin munca voluntara pe baza de tabel convocator, un monument al gropii in asfalt. Monumentul se va construi in jos, fiind vorba de o groapa cu profil artistic, consolidata, cu peretii vopsiti in culorile nationale, suficient de adanca pentru a gazdui autoturismele aflate in proprietatea cetatenilor judeteni.

– Se cauta amplasamentul ideal pentru un monument al spagii, simbol national. Monumentul va infatisa un buzunar de marmura alba (simbol al nevinovatiei in fata legii), gigantic (semn de prosperitate), in care maini sculptate in piatra introduc plicuri de diferite dimensiuni, dar toate umflate (adica pline bine).

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
9 -11- 2001

It was a sunny morning... I think this is the way I remember it was in Lancaster, PA, my left...

Închide
18.191.7.255