caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Libris



 

Zen si viata cotidiana, de DESHIMARU TAISEN – prezentare de carte

de (4-9-2006)

Despre carte:
Zen si viata cotidiana este o pledoarie pentru aplicarea in viata de fiecare zi a principiilor Zenului, pentru a redescoperi armonia, echilibrul, firescul, pacea, adevarata noastra natura. “Invatatura cuprinsa in aceasta carte este primordiala, sta la baza practicii zazen autentice; este foarte important sa intelegeti metoda veritabila pentru a practica un zazen corect. Toata lumea intelege ce postura trebuie sa aiba si ce respiratie trebuie sa practice; am explicat aceste lucruri de se­ori pe larg. Insa cum gandim? Cum ne controlam mintea, constiinta in timpul zazenului? Este o problema foarte importanta. Multi cred ca inte leg, dar intelegerea lor este prea superficiala. In timpul zaze nului, atitudinea mintii este diferita pentru fiecare si nimeni nu stie pe care anume sa o adopte. Trebuie sa avem con stiinta Hishiryo…

Despre autor:
Nascut la Saga, intr-o veche familie de samurai, Deshimaru a fost profund marcat de fervoarea religioasa a mamei sale, care era buddhista. Deceptionat de educatia moderna care neglija complet dimensiunea spirituala, aflat permanent in cautarea adevaratului sens al vietii, Deshimaru a intrat in contact mai intai cu invataturile Zenului rinzai. In cele din urma, cautarile sale l-au condus la Kodo Sawaki, adept al Zen-ului Soto, pe care l-a urmat apoi cu fidelitate. In paralel cu activitatile sale sociale si familiare, Deshimaru a continuat sa practice zazen pe langa maestrul sau in templul Soji-ji si in alte locuri din tara. In 1965, cu putin inaintea mortii sale, Kodo Sawaki l-a indemnat pe Deshimaru sa paraseasca Japonia unde Zenul isi pierduse vigoarea si sa mearga in Occident pentru \”a transplanta Zenul pe un nou pamant.\” Plecat din Japonia in 1967, a venit in Franta la invitatia unui grup de adepti ai macrobioticii…

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Războaiele pierdute ale democraţiei româneşti postcomuniste (III)

CLASA POLITICA – SOCIETATEA CIVILĂ şi BISERICA Ioan B. Marcus România anului 2006. Suntem la 16 ani de la consumarea...

Închide
3.145.93.227