caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

La Gospodina calma si cu picioarele pe pamant (14)

de (26-6-2006)

V-a sunat la usa maslina cu doua scobitori? De ce? Pentru ca vrea sa aiba o conversatie despre ce mai gatiti… aha! Deci este suparata pentru ca Gicu nu mai da pe la ea si acum incearca sa se gudure precum Muky cand face o prostie si vrea sa nu fie certat… Inteleg… Si c-a adus tricoul lui Gicu spalat si calcat si impachetat asa frumos (cica uitat de la ultimul ajutor dat cand i-a zburat papagalul din colivie – de unde colivie? De unde papagal?)
Dar ea, vecina-maslina, a fost de fapt cu tricoul pe la suratele lui baba Margica in incercarea disperata de a-i face farmece si de a-l aduce inapoi pe mocofanu… Dar baba Geta, sora lui Margica, – cam fudula de urechi, nu a inteles prea bine cum il cheama pe Gicu si a facut descantecele pentru Nicu – instalatorul de la etajul 9, care-i va mai turna vreo 2-3 plozi lui nevasta-sa pentru ca baba Geta… i-a zis-o pe aia cu potenta zilnica… iar ea – vecina-maslina pana a inteles ca Nicu va beneficia de toate farmecele mai-mai sa lesine de apoplexie…

S-a dus si gaina cea neagra pentru care a trebuit sa bata toate curtile satenilor din jur, s-au dus si cei 100 de lei noi si s-a ales doar cu tricoul lui Gici spalat si calcat si stropit putin cu apa descantata de baba Geta. Acum trebuie sa va intre pe sub piele – doar–doar ajunge si Gicu acasa si incearca sa-l lege de vreo treaba cu firul de la antena colectiva… si TV-ul care nu mai merge… si poate ca cei 2-3 stropi din zeama lui baba Geta sa-i serveasca si ei putin… dar slabe sperante pentru ca si farmecele astea trebuie sa se potriveasca… persoana, obiectul si numele…

Dar dumneavoastra gospodine blonde nu va lasati induiosate de atata victimizare a vecinei-maslina, caci piculetul acela de minte pe care-l aveti trebuie totusi sa va serveasca dv si nu ei! Atentie sporita si nu va lasati prada perfidiei ei.

Azi o veti invita la masa! Sic!

Si-i veti pregati o “salata mexicana de porumb” la cuptorul cu microunde, iar lui Gicu ii veti pregati pui cu masline la cuptorul cu microunde.
Cum adica? Ea va manca cu Gicu?
Nu! Dragi gospodine blonde. Pe vecina-maslina o veti servi mai intai cu mancarea mexicana… caci in vreo 10 minute dupa ce va manca… va merge direct la ea acasa la WC si nu-si va mai dori nimic pentru ceva timp! Decat poate niste samburi de maslina, sau ceva boabe de cafea… sau niste orez fiert tare…

Ce credeti ca o intoxicam? NU! Nicidecum, dar ea – vecina-maslina, care a postit 21 de zile pentru ca farmecele sa functioneze, va devora ca o turbata salata mexicana pe care o pregatiti ca si garnitura pt. Gicu! Iar lui Gicu ii veti da putina salata – daca va mai ramane, ce mai, ca doar nu o sa va para rau ca i-ati dat si “maslinei” ceva.

Deci cum pregatiti mancarea:

1. Salata mexicana, cu produse indigene:
a. 1/2 de cana de porum boabe (din conserve), 1/2 de cana ceapa taiata marunt, 1 ardei iute taiat f. marunt. 1 lingura de ketch-up, sau niste pasta de tomate, 1 lingura de unt, putina sare, un varf de lingurita praf de boia, putin patrunjel verde taiat marunt.
b. Combinati untulsi ceapa intr-un vas din acela pt. cuptorul cu microunde si puneti-l in cuptor pt. 2 minute – pe putere maxima.
c. Adaugati porumbul, ardeiul iute si praful de boia, apoi ketch-up-ul si sarea. Inapoi in cuptorul cu microunde pt. inca 1 minut.
d. Adaugati patrunjelul tocat marunt si amestecati totul.
e. Puteti sa-l serviti imediat punand cate un pic din compozitie pe niste biscuiti graham (usor sarati), sau pe niste rondele de cartofi prajiti – ca tot mai aveti o punga cu miros de rancezeala.

Daca o serviti si cu putin vin – din acela pe care l-ati mai pastrat pt. Gicu in cazul in care re-devine…. Mocofanu – uitat mai mult timp deschis si care are un strat gros de musculite de nici nu-i mai trebuie dop, vecina-maslina va crede ca ii sunteti cea mai buna prietena. Dar nu va culcati pe urechea asta, iar daca ea incepe sa va laude cat sunteti de indemanatica… nu o luati in serios, caci nu va face decat sa traga de timp si adio telenovela, adio timp pt. pus farduri si ruj, adio timp pentru schimbat in lenjeria acea intima pe care Gicu a inceput sa o miroasa in fiecare dimineata si care-l face un mic armasar, de trebuie sa-l zoriti sa mearga la serviciu, ceea ce inainte vreme… nu se intampla… Deci adio timp pentru dumneavoastra si apoi vine Gicu si o gaseste pe vrajitoare in casa, beata cuc si tragand arome nu tocmai … Channel mirositoare.

Inapoi la felul de baza:

2. Pui cu masline la cuptorul cu microunde
a. Luati un pui de la “Gospodina” – gata taiat si transat, caci inca nu aveti indemanarea necesara si iarasi va taiati unghiile sau chiar degetele.
b. Pentru azi folositi doar pieptul de pui si copanele. Restul – le veti face supa pentru maine. Lui Gicu au inceput sa-i placa taieteii dumneavoastra. Si acum crede ca dv ii taiati asa de fin, incat nu mai conteneste sa gandeasca o afacere de vandut taietei facuti “ca la mama acasa”. Vedeti ce bine-i ca nu stie ca-i luati de la “Matilda” – magazinul ala care are o masina de facut aluat de taietei si de taiat dupa pofta fiecarei gospodine: mai grosi, mai subtiri, patratele, inimioare, litere pt. copii, sau oscioare ca pt. Muky.
c. Puneti putina sare si putin piper, stropiti-i cu putin ulei si adaugati o cana de apa intr-un vas pt. microunde pe care-l puneti acoperit in cuptorul cu microunde pentru 15 minute, pe putere maxima.
d. Piuuuuuu, piuuuuuuu si puiul este gata – ca doar atata a tinut si prezentarea lenjeriei nou lansata de Victoria’s Secret. Si astia de la TV… ar fi putut da mai mult ca doar sutienele alea care imping sanii in sus sunt atat de faine … iar sforicelele alea pe care ei le prezinta pe post de chilotei va dau fiori de fiecare data…
e. Acum adaugati sos de rosii, cate putin – ca sa nu va stropiti. Ar fi pacat! Va vede si vecina-maslina! Cum a si plecat…? A mancat jumatate din salata mexicana? Si a baut 2 pahare de vin? Ei, vedeti ce inseamna sa va folositi picul acela de minte la lucruri serioase? Nici nu v-ati enervat, nici nu v-ati imbufnat, nici geloasa n-ati devenit… aveti parul carliontat in continuare – nu s-a indreptat la draci, acum poate sa vina Gicu, caci aveti si mancarea gata!
f. Adaugati si o cana de masline si zdrobiti un catel de usuroi. Puneti totul in cuptorul cu microunde pentru inca 10 minute (tot pe putere maxima)… si sunteti gata!

Pregatiti puiul pe farfurie, adaugati sosul de rosii cu masline si alaturi, intr-un castronel puneti-i lui Gicu putina salata mexicana. Daca vedeti ca intarzie, nu va speriati: garantez ca s-a dus sa cumpere o masca de gaze, intrucat pe palierul blocului, in dreptul usii vecinei este nevoie de asa ceva. Asa ca, acoperiti farfuria si castronul si puneti-le in cuptorul cu microunde – inca fierbine – si asteptati-l pe Gicu in dezabieul cel nou.

Nu-i cazul sa-i spuneti despre vecina-maslina si nebuniile cu tricoul. Vedeti dumneavoastra ce urmeaza si daca baba Geta a batut campii sau nu. In vreo 9 luni … incercati sa vedeti daca a lui Nicu mai adauga o persoana la intretinere sau nu.

Caci dumneavoastra veti avea amor nelimitat nu pe baza lui Geta si a descantecelor ei, ci pe baza dietei si atentiei pe care i-o dati lui Gicu. Iata ca azi n-am gresit deloc si nu i-am zis Mocofgicu sau alte porecle. Si eu invat sa va apreciez, dar sa-mi spuneti cand trebuie sa schimb foaia, pentru ca dragi gospodine blonde… cateodata imi lipseste si mie badaranismul lui Gicu.

La mai mult sex! Si nu uitati sa gatiti mai multa mancare sanatoasa in cuptorul cu microunde!

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Elevi canadieni de origine romana din Toronto

90% din elevii canadieni de origine romana din Toronto nu abandoneaza scoala. Acesta este rezultatul unui studiu publicat in ziarul...

Închide
18.188.46.89