caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Oportunitati



 

Programul MATRA – KAP

de (12-6-2006)

Introducere
MATRA este un program de finantare al Ministerului de Afaceri Externe din Olanda ce sprijina procesul de transformare sociala ce are loc in Europa Centrala si de Est. Unul din componentele programului MATRA este Programul de Granturi Mici acordate de Ambasada (Matra Small Embassy Projects Programme) cunoscut ca Matra-KAP.

Solicitanti
=======
In aceasta categorie pot intraorganizatii neguvernamentale (ONG-uri) cu personalitate juridica stabilita in Romania, autoritati publice locale, institutii si agentii.

Activitati
======
Activitatile ce pot fi finantate trebuie sa poata fi incluse in cadrul uneia sau mai multora din urmatoarele domenii:
legislatie si justitie,
administratie publica/ordine publica,
informatii publice/media,
drepturile omului/minoritati,
protectia mediului,
intarirea capacitatii ONG-urilor,
politici sociale si de ocupare a fortei de munca,
sanatate, educatie, cultura, bunastare si
dezvoltarea de politici in vederea asigurarii de locuinte.
Exista cateva domenii in cadrul carora propunerile de proiect vor fi apreciate in mod deosebit:
masuri anti – coruptie;
combaterea traficului de fiinte umane;
sustenabilitatea organizatiilor neguvernamentale;
initiativele ar trebui sa fie directionate catre dezvoltarea capacitatii organizatiilor neguvernamentale de a: accesa fonduri (altele decat cele provenite de la donori straini); crearea de si colaborarea in retele; colaborarea cu institutii guvernamentale; managementul voluntarilor; influentarea elaborari de politici publice; etc.;
initiative legate de diferentele de gen care sa vizeze o schimbare structurala in situatiile existente in sectorul egalitatii de sanse intre femei si barbati ; al violentei domestice; reprezentarea femeilor in viata politica; accesul femeilor pe piata muncii; etc.;
cultura ca instrument al democratizarii si transformarii sociale;
drepturile omului – acordand o atentie deosebita monitorizarii aplicarii prevederilor legale si a bunelor practici din acest domeniu.

Conditii
=====
Proiectele aprobate spre finantare in cadrul acestui program beneficiaza in medie de aprox. 9,000 EURO.-, suma maxima care se acorda pentru finantarea unui proiect fiind de 15,000 EURO.
Beneficiarul sprijinului acordat trebuie sa contribuie financiar si/sau in natura la implementarea proiectului.
Durata de implementare a proiectului nu poate depasi 12 luni.
Evaluarea propunerilor de proiect se va face pana cel tarziu la data de 1 Noiembrie 2006. Ambasada contacteaza telefonic sau prin e-mail organizatiile care au inaintat propunerile de proiect ce sunt aprobate spre finantare (pana cel tarziu la data de 1 octombrie 2006) si, respectiv, trimite o scrisoare de refuz acelor organizatii a caror aplicatie nu a fost aprobata (pana cel tarziu la data de 1 noiembrie 2006).

Termene limita
==========
Modalitatea de aplicare prevede trimiterea unui Formular de Aplicare pe adresa Ambasadei Regatului Tarilor de Jos in Romania (str. Aleea Alexandru 20, 011823 Bucuresti sector 1) pana la data de 16 iunie 2006.

Sursa: Ambasada Regatului Tarilor de Jos

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Editura Herald: ” Intrarea pe calea iluminarii ” de SANTIDEVA

Forma poetica a expunerii, perspectiva filosofica asupra vietii precum si solutia pe care o ofera pentru eliberarea omului din ciclul...

Închide
18.118.162.193