caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Libris



 

Bucurestiul subteran – Sinuciderea – volumul II

de (30-5-2006)
Bucurestiul subteran - SINUCIDEREABucurestiul subteran – SINUCIDEREA

Miercuri, 31 mai, ora 18.00, Libraria Humanitas Kretzulescu, Calea Victoriei nr. 45, langa magazinul Muzica, va fi lansat al doilea titlu din seria „Bucurestiul subteran”: Sinuciderea

Invitati: Adrian Majuru si Florin Alexandru Stanescu (coordonatorii volumului), Ligia Livada-Cadeschi, Dan Talos

In desertul tacerii indiferente al istoriografiei noastre moderne si contemporane exista un mic segment de istorie umana care, alaturi de celelalte spatii sociale subterane, este cartografiat in cartea noastra: sinuciderea. (Adrian Majuru)

Problema suicidului este una dintre cele mai fascinante ale antropologiei , psihologiei si psihiatriei. Nu este vorba numai de dramatismul autodistrugerii, de impactul acesteia in mentalul diferitelor culturi, dar si de profunda rasturnare pe care o implica, a instinctului de conservare si a unor prescriptii sacramentale. (…) Cred ca aceasta analiza stiintifica este interesanta pentru orice intelectual al zilelor noastre. (Constantin Bălăceanu-Stolnici)

Din cuprins:

Autoagresivitatea – Posibile – dar deloc recomandabile cai de iesire din anonimat si de a invinge o posibila marginalizare sociala (Dr. Florin Alexandru Stanescu) ▪ Sinuciderea multipla (Dr. Mina Minovici) ▪ Sinuciderea dupa starea civila. Profesiile si sinuciderea. Sinuciderea in diferitele luni ale anului si pe anotimpuri. Mijloace de sinucidere. Cauzele sinuciderilor. Masuri de stavilire a sinuciderilor (Nicolae Birescu) ▪ Celalalt e infernul (Adrian Majuru)

Coordonatorii:

Dr. Florin Alexandru Stanescu (n. 1933) este licentiat al Facultatii de Medicina Generala, Universitatea Bucuresti, membru al Academiei Internationale de Medicina Legală si Sociala din Belgia, al Uniunii Medicale Balcanica, al Institutului International pentru Drepturile Omului René Cassel din Strasbourg, iar din 1955, al Comitetului Consiliului Europei pentru prevenirea torturii, a pedepselor inumane sau degradante.

Adrian Majuru (n. 1968) a absolvit Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti (1997), unde a sustinut si doctoratul in domeniul geografiei umane (2004). Coordoneaza Muzeul de Artă Populara Prof. Dr. Nicolae Minovici si este autorul cartilor Bucurestii mahalalelor sau periferia ca mod de existenta (Editura Compania, 2003), Destinul din oglinda (Editura Paralela 45, 2005), precum si coordonatorul volumului Bucurestiul subteran. Cersetorie, delincventa, vagabondaj (Editura Paralela 45, 2005).

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
COMUNICAT DE PRESA al Forumului Academic Roman

COMUNICAT DE PRESA Recent, am fost pusi in fata unei noi dovezi a incapacitatii sistemului educational romanesc de a se...

Închide
3.145.59.127