caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Stiati ca...?



 

STIATI CA…?

de (22-5-2006)

– Vineri 19 Mai a.c. în China noua s-au turnat ultimile 28 milioane metri cubi de ciment pentru constructia „Marelui zid” al gigantescului baraj „Trois Gorges” construit pe cel mai lung fluviu al Chinei – Yangtze, destinat a deveni proiectul hidroelectric cel mai important din lume si care ar fi trebuit sa se termine Sâmbata 20 Mai, dupa 13 ani de când au început lucrarile – mult controversate de majoritatea populatiei chineza? Din pacate, „ceremonia inaugurala” ce trebuia sa aiba loc Sâmbata 20 Mai, nu a avut loc, întrucât acest imens proiect controversat, nu a fost în totalitate terminat.

– „Agentia China noua” raporteaza ca acest „zid” al titanescului baraj, este înalt de 185 m, întinzându-se pe o lungime de 2.300 m.

– Barajul instalat în centrul tarii, nu va fi în totalitate operational, decât în anul 2008.

– Constructia acestui „Mare zid”, începuta în anul 1993, a costat 22 miliarde dolari (17,2 miliarde Euro). O suma faraonica ce nu depaseste totusi costurile privind implicatiile umane, culturale si ale mediului înconjurator, întrucât mai mult de 1,3 milioane persoane au fost efectiv gonite din locuintele lor pentru a se face loc barajului, la care se adauga distrugerea patrimoniului arheologic al regiunii Trois Gorges. În plus, înca vreo 80.000 persoane, în special tarani, vor fi evacuati chiar în acest an 2006, zonele respective urmând sa fie inundate.

– Cei care s-au opus constructiei acestui baraj, afirma ca lucrarea constituie „un prestigiu inutil”, lansat de fosta generatie de conducatori comunisti, în mod specific fostul Prim ministru Li Peng, inginer cu studiile în URSS.

– Ecologistii si inginerii specializati, au subliniat riscul de a vedea lacul barajului Trois Gorges, devenind un rezervor de poluare unde se vor acumula deseurile oraselor situate în amonte, în special metropola industriala Chongqing, unde o mare parte nu dispune de instalatiile de tratarea apelor.

– Societatea gestionara – „China Yangtze River Three Gorges Projet Corporation”, conform comunicatului „China noua”, afirma ca s-au cheltuit 20 milioane de yuani (2,5 milioane dolari/1,9 milioane euro) pentru un „bateau-poubelle” care va avea misiunea sa navigheze pe lacul barajului pentru a curati în fiecare an pâna la 200.000 mc. de deseuri.

– Pe de alta parte, în aparare, conducerea de la Pekin afirma ca atunci când totul va fi operational, barajul va reglementa cresterea anuala a Fluviului albastru, evitând astfel catastrofele umane care în mod permanent au marcat istoria Chinei.

– Se preconizeaza ca atunci când barajul va functiona în plin regim, devenind astfel cea mai importanta lucrare hidroelectrica din lume, Barajul Trois Gorges, va genera 84,7 miliarde de kilovati/ora/an, alimentând în special Shanghai si alte orase din Est care sufera de crize de curent frecvente.

**************
(Aceste informatii sunt preluate din diverse publicatii ale presei internationale si televiziune).
Sa speram ca gigantesca lucrare sa fie de „bun augur” pentru poporul chinez. Multi comentatori au considerat aceasta imensa lucrare, drept o „actiune megalomana” a conducerii „Chinei moderne”.
**************

Oare MEGALOMANIA este o boala? Specialistii descriu „megalomania” ca fiind o boala mintala, care se manifesta prin supraestimarea deliranta a capacitatilor individului, pretinzând ca detin puteri extraordinare si ca sunt de neînlocuit.
A avut si România „falitii ei” (dixit Caragiale).

Venera E.Dumitrescu-Staia

Ecouri

  • MIHAIL GEORGEVICI: (22-5-2006 la 00:00)

    TVR, O VACĂ BUNĂ DE MULS ? De ce şi până când ?

    Deşi acest material a mai fost transmis agenţiilor de ştiri, (8 septembrie a.c.) încă nu a apărut de nicăieri, nici un răspuns.

    Oare nimeni nu se face răspunzător de banii publici? Acceptăm numai televiziunile private cu anumite orientări politice? Cine se ocupă atunci de informarea corectă a cetăţenilor, de protecţia lor socială?

    A sosit timpul declanşării unei anchete parlamentare la TVR !

    14 Septembrie 2007

    Se pare ca preşedintele României, domnul Traian Băsescu nu a greşit afirmând că există şi grupuri de interese în societatea românească. Dar pentru a clarifica această stare de lucruri avem nevoie de probe. În orice clipă, cetăţenii trebuie să cunoască realitatea obiectivă, fără a suporta costurile disputelor dintre partide sau mai nou, dintre «Palate».

    După cum se ştie, Televiziunea Română – televiziune publică, îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului, în conformitate cu Legea nr. 41/1994.

    Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani. Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

    Televiziunea Română este afiliată la organisme internaţionale şi din acest motiv instituţia trebuie să se bucure de o credibilitate deplină din partea cetăţenilor.

    Evenimentele din ultima perioadă de timp, care au determinat înrăutăţirea situaţiei salariaţilor din TVR, urmare a unor reglări de conturi la nivel politic şi/sau economic, sunt percepute tot mai mult de organizaţiile de media în special şi de cetăţeni în general.

    Sperăm ca această anchetă parlamentară să fie de bun augur şi sa confirme modul de aplicare a democraţiei romanesti !
    ………………………………………..
    Codul Muncii versus „Codul Shmecherilor si Tzeparilor”

    Costurile de productie a 44 de emisiuni produse de TVR si difuzate intr-o saptamana pe TVR1 se ridica la valoarea de 165670,72 RON Suma platita de TVR unor firme, reprezentand costurile de productie a 9 emisiuni achizitionate sau coproduse de TVR si difuzate o singura data pe TVR1 intr-o saptamana, se ridica la valoarea de 404939 RON. Dintre aceste 9 emisiuni, o singura editie Surprize-Surprize costa cu aproximativ 30000 RON mai mult decat costurile de productie a celorlalte 44 emisiuni produse de TVR si difuzate intr-o saptamana pe TVR1..

    Daca au fost in mod real efectuate, plata orelor suplimentare reprezinta contravaloarea muncii prestate de salariati in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal. Este legal, conform Codului Muncii.

    Plata unor sume atat de disproportionate intre productiile proprii si cele achizitionate/coproduse este legala din punct de vedere juridic, insa din punct de vedere etic, profesional, moral este conforma „Codului Shmecherilor si Tzeparilor”!

    (Comunicatul a fost transmis in tara si strainatate incepand cu data de 8 septembrie 2007).

    REALITATEA este convingătoare… Dar, o anchetă parlamentară, ar CONFIRMA acum, PUTEREA DEMOCRAŢIEI în România.

    Preşedintele MCP Press Agency

    Ec. Mihail Georgevici



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Din iubire de oameni

Când cerul ni L-a dat pe pământ, ne-a adus izbăvirea. Nu numai Lumina din Lumină venea, ci legea, prin Legea...

Închide
3.16.137.150