caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ei vor face o diferenta



 

Visul Ancai

de (3-5-2006)

de Steven Bonica

Decembrie 1988… O intilnire emotinanta pe Aeroportul O’ Hare din Chicago. Anca Lucaciu, impreuna cu mama ei, Ana Lucaciu, sosesc in America. Anca avea doar 6 ani si numai acum, dupa aproape doi ani (20 de luni) ii vede pentru prima data, pe tarimul american pe taticul si pe fratiorul ei, Catalin Andrei.
Dupa Revolutie insa, la mai putin de un an si jumatate se reintoarce in Romania.
Incepand din 1990, Anca si-a petrecut fiecare vara, fiecare vacanta, in Romania impreuna cu echipe americane de medici, profesori, studenti, etc, printre bolnavi, saraci si oameni nevoiasi. Distribuia haine si alimente in diferite sate, tinea copii abandonati in brate, se juca cu ei, ii hranea.

I have a dream… Visul

Cind Anca avea vreo 11 ani, (era prin clasa a patra) si-a prezentat visul ei intr-un mesaj scris: „cind o sa ma fac mare vreau sa construiesc clinici, spitale si orfelinate in Romania pentru cei bolnavi, pentru cei orfani si abandonati. Vreau sa construiesc case pentru oameni nevoiasi…”
Pe masura ce au trecut anii, Anca si-a petrecut tot mult timp printre cei in suferinta in Romania, a condus echipe din SUA, a tradus din engleza in romana, din romana in engleza, a luat in brate copii abandonati in spitalele din Romania, a ris si a plins cu ei, le-a dat sa manince, i-a spalat, i-a ingrijit, s-a jucat cu ei, a fost un adevarat magnet pentru multi copii din Beius si alte localitati din Romania.

In 1999, Casa Iosif – orfelinatul coordonat de parintii Ancai – a fost vizitat de catre ambasadorul american in Romania, James Rosapepe, precum si de alti oficiali americani si romani.
Anca a vazut cum ambasadorul american si-a plecat genunchiul cind a juns in fata unei fetite abandonate. A impresionat-o foarte mult.

VREAU SA DEVIN AMBASADOR…
A spus Anca… ambasador al Americii ori al Romaniei!

Azi Anca mai are doar citeva zile pana la absolvirea Scolii Diplomatice (School of Diplomacy), parte a lui Seton Hall University, NJ, Whitehead School of Diplomacy and International Relations.

Anca isi pregateste bagajele pentru un an in Romania, pentru un mandat al compasiunii pentru aproapele din Romania: un ambasador pentru copii abandonati, dar si un ambassador pentru toti oamenii nevoiasi ai Romaniei.

Inca un vis prea grandios?

Nu de mult ne-a relatat ca a avut un alt vis: “o fetita de la Casa Iosif, Sanda…”, favorita ei, fetita pe care a hranit-o, a imbracat-o si cu care s-a jucat mult timp, “a wild girl” ca si ea, „a aparut intr-un vis alaturi de mine (Anca) la show-ul NBC Deal or No Deal”. Vis – nu-i asa?

Dar participarea Ancai la show nu a mai fost doar un vis… A devenit realitate.

„In spatele usilor inchise”, in secret, fara sa stie Anca, NBC-ul a incercat sa o aduca pe Sanda, impreuna cu alti doi copii mici, de la Casa Iosif, alaturi de alte doua persoane de la Orfelina, pentru inregistrarea show-ului. Pregatirile au fost destul de avansate – s-a intervenit atit la ambasada Romaniei din DC cit si la amasada SUA din Romania – dar brusc totul a fost oprit! Apoi a urmat inregistrarea show-ului NBC in Los Angeles.

Visul ei … si acolo la NBC!

Anca le-a vorbit celor prezenti la inregistrare despre Casa Iosif, despre misiunea ei dedicata copiilor abandonati din Romania, despre drumurile ei neincetate in Romania.

Nu stim daca cei de la NBC vor prezenta visul ei.
Ramane sa asteptam difuzarea pe post a show-ului (Luni, 8 Mai, sau Marti 9 Mai 2006).

Dar indiferent daca va fi sau nu prezentat visul ei in timpul show-ului NBC, It’s a Deal pentru Anca!

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Israel Rememberence Day and Independence Day

Israel Rememberence Day and Independence Day. De ieri seara pina azi seara e ziua comemorarii soldatilor cazuti in razboaiele de...

Închide
3.133.155.253