caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

La gospodina feminista si surprinzatoare (7)

de (1-5-2006)

Dragi gospodine talentate si feministe. In ultimii ani, in Romania, se sarbatoreste Ziua indragostitilor.
Chiar daca pentru dumneavoastra, ziua lui Valentin, instalatorul latin, e o data la doua saptamini, cind barbarul e in deplasare. Trebuie, totusi, sa-i pregatim si mocofanului o surpriza culinara. Ca sa aveti si voi parte, o data pe an, de sex in fiecare saptamina, doua saptamini la rind. (Gospodine blonde, nu va chinuiti sa intelegeti, e complicat si trebuie sa va protejati neuronul ca sa memorati cum trebuie, ingredientele).
A venit timpul sa preparam ceva nou, bun si usor de facut, mocofanul s-a saturat de mentosan ca felul 3 si nici macar salata de fructe stricate nu-l mai gidila la sentiment si la burdihan. Din aceasta cauza ii vom prepara:

Prajitura de Ziua indragostitilor
Durata
40 min

Ingrediente:
o cana apa, un pachet gelatina cu aroma de fructe (gelatina lichida, rosie si foarte ieftina), 2 cani inghetata vanilie, blat de tort pandispan cu ciocolata, fulgi de ciocolata.

Daca nu aveti aceste ingredienta in casa, imprumutati-le de la vecina si nu le inapoiati niciodata. Mocofanu’
se culca cu ea de un an. De aia nu mai are puteri si pentru hormonii dumneavoastra. Numai Muky, credinciosul dumneavoastra pekinez, va iubeste sincer si va linge regulat (pina si el e mai regulat) drept multumire pentru cordon bleu-ul delicios pe care il preparati de Ziua indragostitilor. Si mocofanul nu apuca sa i-l fure din farfurie.

Asa, sa ne intoarcem la gelatinele noastre. Amestecati apa cu gelatina intr-un vas special pentru cuptorul cu micro-unde.
Pentru gospodinele blonde, specific ca nu conteaza ce se pune intii, gelatina sau apa. Iar daca si dupa atitea emisiuni, folositi ca vas pentru cuptorul de microunde, cratita de metal, inseamna ca nu exista dreptate in arta culinara. Si nici politisti gastronomi sa va duca la arest.

Se lasa la microunde 2 minute, la putere maxima. Dupa ce auziti cunoscutul piu.. piu… piuuuuuuuu… scoateti vasul si adaugati inghetata in amestecul fierbinte. Acum urmeaza partea buna si relaxanta. Se lasa amestecul sa se raceasca, jumatate de ora, amestecand doar de doua ori. Iar in timpul asta va uitati in liniste la ce se mai intimpla in telenovelele iubite.
Dupa aia, se toarna pandispanul peste blat. Usor ca unu si cu unu fac trei. Sa vedeti acum ce actiune minunata urmeaza, ca o mutare de sah reusita. Se lasa la frigider 4 ore !!!! timp in care televizorul e tot, dar tot, al vostru. Mocofanu’ vine tirziu acasa, bineinteles a uitat ca azi e Ziua indragostitilor, mai cu seama ca vecina tocmai a plecat la ma-sa, la tara.
La sfirsit, in mod poetic si patetic, se pun deasupra fulgi de ciocolata in forma de inima. Love is in the air, mocofanu’ trebuie sa dea buzna din clipa in clipa. Va asezati comod pe canapea. Daca adormiti va va trezi barbarul cu bine cunoscutul:
” Fa, am venit, mi-e foaaaaaaameeeeeeeee…”

Ii serviti obisnuitul pure cu snitel si la sfirsit scoateti cupele iubirii. O sa guste si o sa-i iasa fum din nari, ca unui taur.
Fara sa stiti ati pus shug in prajitura, un condiment foarte iute, importat din Maroc, pe care vinzatorul vi l-a vindut ca gelatina praf. Din cauza ca e ametit si tulburat, il trageti pe mocofan in dormitor si il violati fara mila, barbar si nesimtit ce e.

Dragi gospodine feministe si neglijate. Nu uitati, secretul reusitei in bucatarie e imaginatia si ingeniozitatea voastra.
Si regula de baza: Nici o mincare, mai mult de 40 de minute.

Pofta buna.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
DROPS – PICATURI

DROPS Every drop of a poem moments, chapters of life From infinity we bloom towards light we return Circle of...

Închide
18.188.46.251