Grupul Ecologic de Colaborare Nera
Comunicat de Presa:
Data: 15.04.2006
7 ZILE IN MIRIFICA LUME A CLISURII DUNARII
Grupul Ecologic de Colaborare NERA în parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Economica a judetului Caras – Severin si Clubul Turistic BANATIA va implementa în perioada mai 2006 – ianuarie 2006 proiectul Parteneriat destinat promovarii ecoturismului in zona rurala a Parcului Natural Portile de Fier în cadrul programului Întarirea parteneriatelor pentru Consevarea Naturii si Turism în România pe care Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc il implementeaza impreuna cu Asociatia de Ecoturism din România.
La implementarea proiectului vor mai participa ca asociati Administratia Parcului Natural Portile de Fier – Orsova, primariile Berzasca, Sichevita, Coronini, Moldova Noua, Pojejena, Socol, Golubac si Veliko Gradiste (Serbia & Muntenegru); Asociatiile SPEO CARAS Oravita, EKO BREG Vrsac si EKO KARAS Jasenovo (Serbia & Muntenegru); pensiunile turistice “Apus de Soare”- Bazias, “Luiza” – Radimna, “Perla Dunarii” -Berzasca, “Dunarea” – Moldova Noua si Turisticka Agencija BATICA Bela Crkva (Serbia & Muntenegru)
Scopul proiectului este acela de a promova conceptul de eco turism cu scopul valorificarii potentialului natural al Parcului Natural Portile de Fier in beneficiul comunitatilor locale din Clisura Dunarii si a grupurilor de turisti care isi propun sa calatoreasca in aceasta zona.
In cadrul proiectului va fi elaborata si implementata poteca tematica 7 zile in mirifica lume a Clisurii Dunarii si se va realiza, prin activitati de voluntariat, o monitorizare alternativa a starii factorilor de mediu si a biodiversitatii din Parcul Natural Portile de Fier .
Detalii in legatura cu implementarea proiectului pot fi furnizate la tel. +40255 571224, +40722 347197, +40255 571298, fax +40255 571676, E-mail: gecnera@yahoo.com
Cornel Popovici Sturza
director executiv GEC Nera
coordonator de proiect
Proiect finantat de
Fundatia pentru Parteneriat
Ai calatorit vreodata in Carstului Banatean de la Oravita la Orsova ? Ai vazut salbaticia traseelor Clisura Dunarii, Cheile Nerei – Beusnita, Cheile Carasului sau Cheile Minisului? Ai luat masa la un salas din Valea Almajului consumand produse curate preparate dupa bucataria traditionala banateana ? Ai ascultat pe malul Dunarii murmurul de tamburina al melosului sarbesc savurand gustul ciorbei de peste? Toate acestea exista in Banatul de Sud inca in stare curata precum apa Nerei sau a Minisului si au un prieten: Grupul Ecologic de Colaborare Nera. Va invitam, in perioada iunie – octombrie, la expeditiile ecologice 7 zile in mirifica lume a Clisurii Dunarii destinate promovarii conceptului de eco turism in aceste zone.