In data de 13/03/2006 la Sibiu, la sediul Consiliului Judetean Sibiu a avut loc prima sedinta dupa constituirea GADA, a grupului de lucru si a invitatiilor sai.
GADA este o asociere voluntara fara personalitate juridica, are la baza parteneriatul public privat. Ca membri fondatori sunt: Consiliul Judetean Sibiu (Hotarirea Nr. 125/27 octombrie /2005 ), Asociatia de Prietenie ‘Ille et Vilaine-Sibiu’, Oficiul Judetean e Consultanta Agricola Sibiu, Casa Corpului Didactic Sibiu.
Scopul grupului: constituirea la nivelul judetului Sibiu a unui Grup de Actiune pentru Dezvoltarea Agriculturii , ca structura reprezentativa pluridisciplinara capabila sa favorizeze dezvoltarea rurala implicit a agriculturii, cooperarea franco-romana in special si pe cea internationala in general.
La prima sedinta au fost invitate pe linga membrii fondatori si organizatii care pot sa-si aduca aportul in dezvoltarea rurala a judetului ca: Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu, Directia Sanitar Veterinara Sibiu, Agentia de Plati –Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala , Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Sibiu , Asociatia Turism Rural Transilvan.
Aceste organizatii vor face parte dintre membrii de drept GADA, lucru ce se va face printr-o anexa la Conventia Cadru de Parteneriat.
Ca invitat de onoare: Domnul Vicepresedinte pe probleme economice ale Consiliului Judetean Sibiu: Iosif Moldovan.
Tematica: 1. Prezentarea membrilor
2. Propuneri in proiectul in derulare : Informare Politica Agricola Comuna (PAC) in localitatile din judetul Sibiu –proiect al Asociatiei de Prietenie ‘Ille et Vilaine’ impreuna cu partenerii francezi si polonezi.
3. Propunerea constituirii unui centru pilot pe agricultura (zootehnie si cultura vegetala) la nivelul localitatii Dumbraveni , pe terenurile OJCA , cu aportul Liceului Agricol Dumbraveni , Consiliul Local Dumbraveni si a altor parteneri privati .Centrul va fii un model de cum trebuie sa arate viitorul agriculturii romanesti dupa integrare . De asemenea va fii loc de practica atit pentru tinerii fermieri (existind locuri de cazare si restauratie ) cit si pentru viitorii specialisti care se pregatesc in facultatile cu specific agricol din judetul Sibiu .
A fost o dezbatere interesanta pentru toti participantii fiind reunite aceste structuri care sunt decidente in dezvoltarea rurala .
Membrii se intilnesc bilunar , sau ori de cite ori un membru are probleme in proiectarea / derularea unei actiuni .
Benefic pentru beneficiarii directi (viitorii fermieri ) care au o structura competenta in consultanta lor.
Constitue un model de colaborare /lucru care se va gasi si in viitoarele Camere de Agricultura dupa modelul European .
21/03/2006