caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Sanatate



 

Stiati ca….?

de (30-1-2006)

· Cercetatorii de la universitatea din Maastricht (Olanda) au descoperit ca cei care beau intre 6-8 pahare de apa pe zi le scade durata si durerea cauzata de migrena. Acestia sustin ca deshidratarea ar fi una dintre principalele cauze in producerea migrenei.

· Oamenii de stiinta de la Institutul pentru cercetarea cancerului din Lyon au afirmat ca folosirea vrezei, a broccoli-ului si a vrezei de Bruxelles- cel putin o data pe saptamana -ajuta la prevenirea cancerului pulmonar. Aceste vegetale sunt foarte bogate in isotiocianat, o substanta cu proprietati protective care poate fi activata la cel putin jumatate dintre noi.

· Va simtiti mai obositi decat de obicei? Daca da, inseamna ca puteti avea un nivel scazut al fierului in organism.
Fierul este esential pentru hemoglobina, cea care transporta oxigen in celulele rosii ale sangelui.

De cat fier aveti nevoie zilnic?
– Fetele si baietii intre 12-18 ani – 10-13 mg;
-Femeile intre 19-54 ani – 12-16 mg;
-Femeile insarcinate – aditional 10-20 mg;
-Barbatii intre 19 ani si peste – 7 mg
Vitamina C din citrice ajuta la absorbtia fierului in organism.
Alimentele bogate in fier sunt:
– ficatul
-carnea de porc si de pui
-pestele
-ouale
-vegetalele (cele cu frunze verzi)

· Studiile recente efectuate la Colegiul Imperial din Londra au aratat ca ceaiul de musetel, pe langa calitatile sale de linistire si calmare, ajuta si la alinarea crampelor menstruale si a racelilor.
Glicina, un amino-acid care ajuta la alinarea spasmelor musculare poate fi motivul pentru care musetelul ajuta la linistirea crampelor menstruale.

· Cercetatorii australieni afirma ca obezitatea poate fi un factor de risc mult mai periculos decat alcoolul in imbolnavirea ficatului.

· Melanoma este un dintre cele mai periculoase forme ale cancerului pielii. Anual 1300 de australieni mor din cauza melanomei.

Melanoma este cauzata de expunerea la razele ultraviolete. In general, primul semn este aparitia unei pete, alunite sau pistrui care incepe a avea forme si culori diferite in timp. Pentru prevenirea acestui tip de cancer este recomandat a va proteja dv insiva purtand palarii de soare si a evita expunerea la razele ultraviolete.

Daca vedeti ca vi se schimba culoarea, forma si marimea alunitei, petei sau pistruiului este bine sa mergeti de urgenta la un specialist.

Mai mult de 95% din cazurile de melanoma pot fi tratate daca sunt descoperite si tratate in timp.

· Aloe Vera este o planta medicinala folosita de secole in tratarea bolilor de piele. Aloe Vera este bun in tratarea arsurilor, muscaturilor, taieturilor, basicilor, a intepaturilor, a arsurilor cauzate de soare, a eczemelor si a psorias-ului. Gelul provenit de la planta contine vitamine, minerale, enzime, proteine si amino-acizi care lucreaza impreuna la alinarea durerii si a vindecarii.

Ecouri

  • Nea Marin: (30-1-2006 la 00:00)

    Da, au pus olandejii coada la pruna. Orice betzivan stie ca daca bea un litru de apa dupa o betie nu mai e mahmur a doua zi.

    Si orice mai orice asistent medical cu studii facute-n Romania poate explica fenomenul.

  • George Gross: (30-1-2006 la 00:00)

    In tarile temperat-continentale nu prea se tine cont ca organismul elimina zilnic o cantitate de apa de cca 2 litri. Datorita climei nu avem senzatia de sete.
    Cu toate astea este recomandabil sa bem cel putin 1,5 litri de apa pe zi. Nu-i vorba de supe, ciorbe, cafea, bauturi alcoolice, sucuri, cola, pepsi, etc. E vorba de apa si ceai.
    In tarile cu clima calda, fenomenul de deshidratare e cunoscut si lumea e obisnuita sa consume cca 2 litri de apa, ceai pe zi.

  • Venera: (30-1-2006 la 00:00)

    Dat fiind ca aveti o profesie EXTREM de NOBILA SI IMPORTANTA în zilele noastre – cea de avocat – poate ca ar fi mai bine sa dati si ceva sfaturi concrete în domeniul recuperarii bunurilor imobile si mobile furate de comunisti. Unde si „la ce usi ar trebui sa mai bata” acesti oameni, dupa ce au epuizat toate caile posibile si imposibile pentru a li se restitui bunurile pentru care au muncit, uneori 2-3 generatii? Cu toate ca majoritatea au în mâna HOTARÂREA TRIBUNALELOR DE „RESTITUTIO IN INTEGRUM”, totusi punerea în aplicare se tergiverseaza de ani de zile.

    A doua problema, este de ce ICRAL-urile, care au vândut casele confiscate, chiar daca existau dosare de redobândire depuse în tribunale, NU SUNT OBLIGATI SA DEA LOCUINTE CELOR CARE SUNT SUSCEPTIBILI DE EVACUARE DE FOSTII PROPRIETARI? Pe buna dreptate, fostul proprietar are dreptul la revendicare, dar ICRAL-ul ar trebui sa fie actionat în justitie pentru plata „oalelor sparte” si sa nu lase oamenii pe drumuri, deoarece ei au contravenit Legilor, chipurile în vigoare, într-un stat ca România, care se pretinde STAT DE DREPT. ICRAL-urile au încasat enorme sume NECUVENITE, iar actualii locatari, care au facut si nvestitii costisitoare, stau cu SABIA LUI DAMOCLES deasupra capului, nestiind cui sa se adreseze, ICRALUL spalându-se pe mâini ca Pilat din Pont.
    Acestea sunt problemele ARZATOARE LA ORDINEA ZILEI ÎN ROMÂNIA, bineînteles printre multiple altele, dar când RISTI sa nu mai ai ACOPERIS, la ce mai foloseste restul?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Tablou evaziv

in faţa ferestrei copilul-desigur cu o sapcă primită la tombola la McDonals soarbe tacticos laptele…desigur pasteurizat . * prin ceaţa...

Închide
18.216.161.178