caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

USDLMR – Uniunea Social Democrat Liberală Maghiară din România

de (27-11-2011)
1 ecou

Geoană și Băsescu au ajuns în vizorul USL

Mircea Geoană este o imagine a dezolării și a decăderii. Ales lider al Partidului Social Democrat (PSD) în 2005 în dauna lui Ion Iliescu, ales președinte al Senatului – a doua funcție în stat, dat de sondaje mare favorit în alegerile prezidențiale din decembrie 2009, el a reușit să smulgă înfrângerea din ghiarele victoriei și praful s-a ales din această carieră politică ce părea la un moment dat strălucitoare.

După ce a pierdut scrutinul prezidential la mai puțin de un procent – 70000 de voturi din 10 milioane, Mircea Geoană a căzut în dizgrația PSD a cărui președinție a pierdut-o la începutul lui 2010 în favoarea lui Victor Ponta. A fost suspendat la un moment dat din partid, după care relațiile cu PSD s-au degradat de asemenea manieră încât partidul a inițiat moțiunea de demitere a sa din funcția de președinte al Senatului, moțiune adoptată cu o largă majoritate. Mircea Geoană devine astfel primul președinte al unei camere a parlamentului României destituit după răsturnarea de la putere a lui Nicolae Ceaușescu în 1989.

Evident că după destituirea lui Mircea Geoană a început goana după ocuparea postului vacant. PSD, aliat cu Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Consevator (PC) în cadrul Uniunii Social Liberale (USL) pretinde a doua funcție în stat pe care a deținut-o din 2008 după alegerile parlamentare din noiembrie.

Partidul Democrat Liberal (PDL), proprezidențial condus de premierul Boc, cel mai numeros în Senat, dorește și el președinția acestei camere, la fel ca și aliatul său la guvernare, Uniunea Democrată Maghiară din România. Nu este exclus ca actuala coaliție de guvernare să s

Jurnalistul Teodor Tiță (cu care am fost coleg la BBC) ironiza situația creată de partidul condus până în 2010 de Mircea Geoană.

PSD a pus în mîinile PD-L a doua funcție în stat. În curând or să se roage de Boc să preia conducerea USL alături de Crin Antonescu…

Ironia capătă nuanțe de farsă dacă luăm în și faptul că USL dorește să inițieze în parlament moțiunea de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu acuzat de încălcarea gravă a Constituției. Nu este absolut exclus un scenariu în care PDL reușește să aleagă președintele Senatului, Traian Băsescu este suspendat de parlament (până la referendumul de demitere) iar funcția de președinte în exercițiu este preluată de PDL!

Ce este și mai ironic e că fostul contra candidat la președinție al lui Traian Băsescu, Mircea Geoană a ajuns acum ținta acelora pentru care era un fel de salvator al națiunii în 2009.

Din toate aceste manevre politice nu rezultă decât un singur lucru: că principiile nu mai nicio valoare în politica românească. După 1 ianuarie 2007, data aderării României la Uniunea Europeană (și a aruncării sacilor în căruță), viața politică românească s-a rezumat la o continuă gâlceavă, predominant în jurul persoanei lui Traian Băsescu.

De atunci, coaliția PNL – PDL – UDMR – PC s-a destrămat și locul ei a fost luată în martie 2007 de un guvern minoritar PNL-UDMR, susținut de PSD, alegerile din noiembrie 2008 guvernul a fost PDL-PSD, iar după alegerile prezidențiale din 2009 la guvernare a venit combinația PDL – UDMR (partide care făcuse campanie activă împotriva lui Traian Băsescu).

Ceea ce mă face să trag concluzia că, de fapt, România este guvernată de un partid unic – Uniunea Social Democrat Liberală Maghiară din România (USLDMR). Acest partid nu are niciun fel de ideologie decât aceea a menținerii puterii cu orice preț.

Și poate în 2007 – 2008, când economia “duduia” (vorba fostului premier Călin Tăriceanu, deși în mod artificial, iar consecințele se văd acum) acest lucru mai era de înțeles, în contextul actual al crizei economice din Uniunea Europeană asta seamănă cu “țara arde și baba se piaptănă”.

Dragi politicieni din România, știu că sunteți provinciali și mediocri, dar e timpul să vă treziți din amețeala permanentă în care vă aflați, să ridicați capul și să vă uitați în jurul vostru. Nu mai rearanjați șezlongurile când Titanicul se scufundă…

Ecouri

  • musat: (4-12-2011 la 17:27)

    Atentie cum tineti revolverul !
    Acest sfat l-a dat un batrin nepotului care mergea la vot pentru prima data.
    Dupa vot nepotul a intrebat care este sensul hiperbolei.
    Batrinul a explicat:
    -Dupa paravan esti singur cu cea mai puternica arma pe care o acorda democratia
    votul
    este ca un revolver care solicita atnetie in manevrare
    terbuie sa fii atent in ce directie il indrepti
    daca nu esti atent de poti rani si sa-ti faci rau singur
    mai ales cind il indrepti impotriva ta
    daca il indrepti acolo unde trebuie si stergi pe cine trebuie atunci poti sa alegi pe cel care merita.
    Dupa indepartarea de la urna nici o greseala nu se recunoste
    Cel care mi-a spus povestea a fost luat la intrebari de fiul sau care l-a intrebat:
    -Bine de 20 de ani votezi pe aceeasi si iata rezultatul!
    Apoi batrinul a recunoscut ca el este de vina.Daca cineva il pacaleste prima data atunci inseamna ca nu a fost atent
    Daca cineva il pacaleste a doua oara atunci inseamna ca este fraier si parca invita si pe altii sa-l pacaleasca.

    Poate ca nu sunt toti politicienii ne-potriviti misiunii dar s-ar putea ca sa se prefaca foarte bine.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Mișcările „Occupy Wall Street” și „Occupy Los Angeles”

Aşa cum spune Russell Simmons, "Fericirea poate sa-ti faca bani, dar banii nu te pot face fericit."

Închide
3.137.164.43