caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Diaspora



 

Satul Global

de (12-12-2005)

Nouă expresie pentru lumea de astăzi. Expresie corectă de altfel, căci datorită presei, televiziunii şi internetului, telefonului mobil cu posibilitate de fotografiere, totul se află în real time.

Orice acţiune şi orice declaraţie se interpretează şi influenţează satul global. Graniţele de fapt au rămas în lumea europeană şi nord americană un semn al trecutului ( sigur e vorba de cetăţeni oneşti.
Cu toată diversitatea lumea se canalizează spre conducere unică; influenţa americană cu toate că nu-i acceptată cu plăcere e din ce în ce mai mult luată în considerare.

Declaraţia Preşedintelui Iranian asupra mutării Israelului în Europa a redeschis răni închistate. Reacţia nu s-a lăsat aşteptată.
Iranul trebue să inţeleagă, chiar dacă din punct de vedere al imamului X sau Y e neconcordanţă medievală, că lumea merge spre prosperitate, înţelegere şi acceptare reciprocă.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ofiliri 1

Florile de pe marginea drumului: Martori tăcuţi, Ochi care văd şi nu iartă. Prăfuite, însetate, Otrăvite de visele arse Din...

Închide
18.189.182.36