caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Altceva?

de (26-9-2005)

Un hatru si consecvent bautor imi spunea mereu ca apa nu e buna nici macar in pantofi. Maximele si cugetarile bahice despre inutilitatea apei se nasc mai ales in tinuturile in care vinul tasneste din pamant ca petrolul in Texas. Adevarul lor este invers proportional cu gradele la care sunt fermentate in euforia tulburelului, dar asta nu le-a ferit de nemurire.

Eu il voi contrazice pe inteleptul de sorginte viticola, spunand ca, surprinzator, apa de ploaie are valente nebanuite, chiar si politice. Este suficient sa privim ce s-a intamplat in Romania de prin primavara incoace, perioada in care tara s-a transformat intr-o locuinta lacustra pentru 22 de milioane de locatari. Apa a tinut sa fie atat de prezenta in viata politica, incat s-a infiltrat pana si prin aparent impenetrabilul tavan al Palatului Parlamentului, udand pana la brau pe senatorii din sala de sedinta. Daca le-a spalat sau nu creierele, deocamdata nu stiu. La multi nu avea nici ce sa clateasca.

Dar sunt convins ca nea Nicu Vacaroiu a fost cel mai deranjat de picaturile chinezesti de apa chioara, deziluzionat ca nu era vorba de o apa tare, ruseasca.
Paradoxal, dar apa a fost si cea care l-a salvat de la inec pe primul ministru Tariceanu. Suvoaiele care au inundat Romania au stricat planurile basesciene, presedintele fiind nevoit, de gura lumii si a presei, sa se concentreze in cu totul alta parte decat palatul Victoria. Premierul poate multumi vitregiei naturii pentru diversiunea creata. Basescu a devenit intre timp brusc preocupat de soarta podului de la Maracineni pe care l-a vizitat cu cizme strategice de vreo opt ori, timp in care Tariceanu a putut sa-si mai traga sufletul, cat seful nu era acasa.
Ei, si dupa atata apa cursa pe plaiurile noastre in acest an, sa vedem ce „pietre” raman in urma. Sa le spunem „jaloane” ale realizarilor Aliantei DA? „Borne” kilometrice ale drumului Romaniei spre Europa? Hai sa le numaram. Dar de unde sa incepem? Sa incepem cu invatamantul sau cu sanatatea? Cu finantele sau cu infrastructura? 16% pe profit. Asta e de la finante. E un impozit. Bun. 10 kilometri de autostrada. Asta tine de infrastructura. E un mizilic.
Altceva?

Ecouri

  • Aurel Popescu: (26-9-2005 la 00:00)

    Altceva?
    Inundatiile, izvor nesecat de prosperitate!
    Concetateni de bine, care sparlesc sacii cu nisip adusi pentru a le proteja propriile case! Primari care plang dupa ajutoare, iar dupa ce la primesc, le valorifica in interes propriu! Comert infloritor cu peste adunat la lopata! Transport cu barca pentru sinistrati, contra cost!
    Si inca nu stim tot…

  • gabriel andronache: (26-9-2005 la 00:00)

    Da.
    Si uite-asa, mai cu o diversiune tragi-comica in Irak, mai cu inundatiile, mai cu taierea capetelor lui Nastase si Vacaroiu, a mai trecut un an din mandatele basescian si taricean.
    Acusi vin sarbatorile, mai o vizita la cuvioasa Parascheva, mai o zi nationala la Alba Iulia si gata agenda pe 2005.
    Ce mare smecherie sa fii presedinte, nu stiu…



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Săptămânile cercetării româneşti

Proiectul este lansat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, având în vedere încurajarea şi promovarea cercetării la nivel naţional, precum şi...

Închide
3.145.91.152