Promovarea cetateniei europene active – Sprijin pentru actiuni de infratire intre orase – Conferinte, seminarii si campanii de informare – Apel pentru propuneri de finantare 2006
Buget (EURO): 2.500.000,00
Descriere: OBIECTIVELE PROGRAMULUI:
Prezentul apel pentru propuneri de finantare are ca obiectiv sprijinirea proiectelor in cadrul programului de infratire intre orasele din statele membre ale Uniunii Europene si alte state participante. Proiectele finantate vor contribui la cresterea gradului de constientizare europeana, la dezvoltarea de noi legaturi si retele intre autoritatile locale, precum si consolidarea legaturilor existente, a dialogului dintre cetatenii Uniunii Europene si, in plus, vor contribui la promovarea ideii de infratire intre orase si diseminarea practicilor pozitive in domeniul infratirii intre orasele din Europa.
TIPURI DE PROIECTE:
Prezentul apel pentru propuneri de finantare are ca obiectiv finantarea de proiecte care se inscriu in urmatoarele trei tipuri:
Tipul 1: Conferinte tematice in domeniul infratirii intre orase, avand drept scop cresterea gradului de constientizare asupra politicilor europene. Conferintele trebuie sa implice participanti din municipalitati din cel putin doua state eligibile, din care cel putin una este dintr-un stat membru al UE.
Tipul 2: Seminarii in domeniul infratirii intre orase, vizand actorii responsabili de programele de infratire intre orase, in vederea facilitarii dobandirii de catre acestia de abilitati si cunostinte necesare organizarii de proiecte de infratire avand o calitate ridicata cu privire la continutul European.
Tipul 3: Campanii de informare pentru promovarea ideii de infratire intre orase – un element nou al programului, lansat cu scopul de a permite organizatiilor de tipul asociatiilor autoritatilor de la nivel regional, national sau European, sa deruleze actiuni inovatoare pentru sprijinirea dezvoltarii ideii de infratire intre orase.
Campanile de informare trebuie sa vizeze municipalitatile si sa aiba drept scop promovarea ideii de infratire intre orase in Europa, prin diseminarea de informatii despre programul Town Twinning si sublinierea importantei la nivel European a miscarii de infratire. Campanile de informare trebuie sa acopere cel putin doua state eligibile, incluzand cel putin un stat membru al UE.
SOLICITANTI ELIGIBILI:
Pentru a fi considerate eligibili, solicitantii trebuie sa fie organizatii cu personalitate juridica, inregistrate intr-unul dintre statele eligibile.
Numai urmatoarele tipuri de organizatii sunt considerate a fi eligibile:
– municipalitatile si asociatiile/comitetele de infratire ale acestora,
– autoritati publice locale sau regionale,
– asociatii reprezentand autoritatile locale.
State eligibile:
– cele 25 de state membre ale Uniunii Europene,
– Bulgaria si Romania.
BUGETUL PROGRAMULUI si CONDITII DE FINANTARE:
Totalul bugetului disponibil pentru cofintantarea proiectelor din cadrul acestui apel pentru propuneri de finantare este de 2,5 milioane euro.
Finantarea nerambursabila nu poate depasi 60% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.
Valoarea maxima a finantarii nerabursabile nu poate depasi 60.000 euro per proiect, iar valoarea minima este de 10.000 euro.
DURATA PROIECTULUI:
Durata maxima a proiectului este de 10 luni.
TERMENE LIMITA:
Prezentul apel pentru propuneri de finantare vizeaza proiecte care se desfasoara in perioada 15 aprilie 2006 – 31 decembrie 2006.
Termenele limita pentru inaintarea cererilor de finantare sunt dupa cum urmeaza:
– 17 octombrie 2005 – faza I – pentru proiecte care se deruleaza in perioada 15 aprilie 2006 – 31 august 2006;
– 1 martie 2006 – faza a II-a – pentru proiecte care se deruleaza in perioada 1 septembrie 2006 – 31 decembrie 2006.
INFORMATII DETALIATE:
Textul integral al apelului pentru propuneri de finantare si formularul cererii de finantare sunt disponibile la adresa web urmatoare:
http://europa.eu.int/comm/towntwinning/call/call_en.html.
Data lansarii: 20 septembrie 2005
Data expirarii: 1 martie 2006
Dosar de licitatie: http://europa.eu.int/comm/towntwinning/call/call_en.html