caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Marja de eroare



 

Publicitatea, bat-o vina!

de (19-9-2005)

Publicitatea, bat-o vina!

Nu de multe ori ne enervăm când filmul nostru preferat este întrerupt de un clip publicitar, când emisiunea noastră preferată se întrerupe tot din aceaşi cauză, dar sunt şi situaţii când abia aşteptăm o pauză, pentru a fuma o ţigară şi, am ajuns să fim deja relaxaţi în faţa unor reclame.
Unele, deja învăţate, altele noi, ne atrag atenţia! O reclamă prezentată, dar aceluiaşi produs, nu ne mai plictiseşte şi, o urmărim cu atenţie pentru a vedea ingeniozitatea celor care au realizat-o cu atâta măiestrie.
Consumatorii de publicitate suntem noi, oamenii de rând şi, ne place sau nu, o urmărim!
Avem nevoie de ea şi, putem spune că este „ un rău necesar”, un „bine” care ne face să fim informaţi, să ştim ce oferte sunt pe piată şi, să le alegem pe cele mai bune.
De aici, apare concurenţa, acea aviditate după primele locuri pe piaţă şi, constatăm cu uimire că, de cele mai multe ori, publicitatea, cea de care fugim atât, ne-a adus reuşită în afaceri.
Unii dintre dumneavoastră veţi spune: „ da, am facut ceva publicitate, dar nu a avut nici un impact pe piaţă!”. „Ceva timp?” Dar oare acel „ ceva”, nu cumva a fost prea scurt pentru a va face cunoscută oferta? Cum credeţi că veţi promova afacerea făcând câteva săptămâni de publicitate, dacă nu daţi încredere cumpărătorului că, încă existaţi pe piaţă, că încă aveţi cele mai bune oferte, că sunteţi cel mai bun? Credeţi că: „cu o floare se face primăvară”? Am vrea noi!
Publicitatea este cel mai bun mod de a ne face cunoscuţi şi a arăta tuturor că merităm încredere. Nu vi se pare curios faptul că, sunt zeci de firme cunoscute la nivel internaţional, dar tot apelează la publicitate?
Apare un produs nou, îl fac cunoscut, lansează concursuri, fac sponsorizări şi, toate astea pentru promovarea pe piaţă.
Nu te miri că TU, cel care schimbi programul de la televizor când e un clip publicitar, când dai pagina unui ziar când vezi reclame şi, pentru aţi face cunoscută afacerea, apelezi la publicitate?
Nu e rău! E un început bun, chiar de mâine, urmăreşte cu atenţie toate reclamele pentru aţi veni o idee mai bună, despre modul cum ai putea să-ţi faci o reclamă profesionistă şi, să renunţi la cea veche sau chiar a lansa un concurs cu produsele pe care le comercializezi! Nu degeaba se spune : „reclama e sufletul comerţului!”.

Ecouri

  • Bog.S: (19-9-2005 la 00:00)

    In America, au vrut o data sa vada de ce consumul la apa creste brusc , apoi scade brusc si dupa citeva minute iarasi creste brusc, iarasi scade brusc…
    S-a ajuns la concluzia ca difuzarea reclamelor in timpul filmelor sau showrilor e timpul ideal pentru telespectatori sa se duca sa faca pipi.

    Uneori sint si enervante dar in special ajuta ca firmele mari care au multi bani sa devina si mai bogate. Un minut de reclama la o emisiune de rating mare poate ajunge si la 40.000 de dolari. Nu multi concurenti cu produse mai bune, sa zicem , au banii astia sa plateasca.
    In plus, cu o reclama buna poti sa vinzi produse proaste, poti sa vinzi aer in cutii si sa zici ce e energizant, poti sa vinzi orice.Pe de alta parte , poti sa ai un produs genial, daca nu ai bani sa-i faci reclama nu-l cumpara nimeni.
    E drept ? Adica numai bogatii sa beneficieze de ea ?

    Asa ca sa nu ne inchinam la ele, au si ele rolul lor insa sa le mai si ia dracu din cind in cind 🙂

  • Horia: (19-9-2005 la 00:00)

    Bine zis Bog.S!
    Si apoi reclama face programele de televiziune mai ieftine…



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Germania a ales – prost!

Cînd scriu aceste rînduri, se cunosc rezultatele sondajelor exit poll şi rezultate parţiale ale alegerilor preliminare din Germania, care confirmă...

Închide
18.217.18.163