caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Social



 

Alo, Romania?

de (15-8-2005)
3 ecouri

Canalele de comunicare via Internet au inceput sa “explodeze” in ultimii ani. Acum, cu ajutorul unui ID si a unei parole poti pretinde ca esti originar din Tanganika si ca locuiesti intr-o vila cu doua etaje, cand de fapt tu stai la sat, intr-o camaruta pentru care mai si platesti chirie.
Fenomenul de “chat” a prins tot mai mult la tinerii din Romania. La 15-16 ani daca nu stii sa vorbesti codat, daca nu ai o adresa de e-mail si un site, nu existi. Insa romanii, mai inventivi din fire, au gasit cateva metode de a mai castiga un ban necinstit. Nu ma refer la hackeri si alte exemple de acest gen. Ma refer strict la fetele de 16-17 ani care isi petrec noptile pe Mesenger, pe mIrc, in cautare de “senzatii tari”. Poate ca nu ar fi nimic de semnalat pana aici. Adolescenta e varsta desoperirilor, a cautarilor. Dar fetele noastre au gasit o modalitate de a se “intretine” destul de inteligenta, trebuie sa recunoastem. Ele intra in contact cu persoane trecute de prima tinerete de prin Italia, Slovacia sau Cehia. Se infiripa o relatie bazata pe…insinuari, pe imbratisari, saruturi si chiar sex virtual. Asa ajung tinerele sa primeasca o cotizatie saptamanala de cateva sute de euro de la iubitii lor de prin tari straine. Conditii nu sunt prea multe. Cea mai importanta e cunoasterea unei limbi internationale, de preferinta engleza. Dupa aceea te invata ei si italiana si slovaca, si ce limba mai vrei tu. Fetele noastre au gasit astfel cea mai relaxanta metoda de a face bani. Se aseaza comod pe scaun, iau tastatura in brate si incep sa faca declaratii peste declaratii. Zilele trecute am aflat de o prietena in varsta de 19 ani, care a plecat in Italia sa-si intalneasca “ursitul”. A plecat de una singura. Parintilor le-a spus ca pleaca in Italia cu niste prieteni in vacanta, prietenilor le-a spus ca pleaca in Italia cu familia. A ajuns teafara acolo, spre fericirea ei. Dar scenariile care puteau avea loc sunt sumbre. Putea ajunge victima unor traficanti de carne vie si sa ajunga sa-si ofere “serviciile” de voie, de nevoie, vreunor trecatori clandestini din motelurile aflate in apropiere de granita. Sau putea fi ultimul ei drum.
Strainii care ne invadeaza tot mai mult pamantul au reusit sa le suceasca mintile bietelor fete care nici bine nu au trecut de pubertate si deja viseaza la Feti-Frumosi. Doar ca mai nou, acestia vin calare pe cate un Mercedes alb, au in cont cateva mii de Euro si, daca se poate, au si o casa de vacanta pe la mare. Societatea nu le ofera mai nimic, asa ca s-au hotarat sa isi ofere ele singure. Daca aceasta problema ar fi fost de ieri, de azi, as fi inchis ochii si as fi asteptat putin sa se indrepte situatia. Dar se pare ca din nou, viata ne demonstreaza ca nu stim ce sa facem cu libertatea atat de mult ravnita.
Iubirea a devenit un subiect tabu in zilele noastre. Nu mai conteaza daca te-ai indragostit de EL/Ea. Conteaza doar daca are bani. Lipsa de comunicare din familii creeaza o prapastie si mai mare intre generatii. Si atunci se pun copiii nostri pe “descoperit” pe Internet. Uite cum se creeaza primele circumstante pentru dezvoltarea pornografiei, pentru pedofilie si pentru executii sau vilouri filmate on-line. Oricat de mult ar lupta autoritatile sa opreasca dezvoltarea acestei “industrii”, primul pas trebuie facut de catre cei care consuma genul asta de informatie.
Atentia pe care parintii o acorda progeniturilor lor e in picaj. Si atunci, privati de afectiune, de o vorba buna, de o imbratisare, copiii cauta si ei pe unde gasesc. Si e atat de usor sa te lasi furat de peisaj.
La inceput, aceste dicutii au parut o joaca de copii inofensiva, dar efectele pe termen lung sunt infioratoare, daca nu chiar socante. In primul rand e afectata perceptia asupra realitatii. Daca traiesti prea mult in lumea virtuala, ajungi sa crezi ca si in lumea reala se aplica aceleasi legi. Se ajunge astfel la instrainare, depresii cauzate de oboseala, boli datorate lipsei de miscare, etc. Ca sa nu mai mentionam de impulsurile violente pe care le provoaca imaginile gasite pe Internet. Recomandarile specialistilor par inutile si nu sunt luate in seama. Ce daca ei spun ca mai mult de o ora-doua in fiecare zi in fata TV-ului pot fi nocive? Oricum parintii nu sunt acasa sa-si supravegheze copiii…

Ecouri

  • ghita petrus: (15-8-2005 la 00:00)

    am primit un ecou incomplet de la d-l Zob Gheorghe, pe care il rog sa il mai trimita o data, pentru a-l putea posta. Va rog inca o data sa aveti foarte mare grija ca, in momentul in care postati un ecou, sa nu se piarda prin imensul canal informatic pe care il folosim, numit Internet

  • Zob Gheorghe: (15-8-2005 la 00:00)

    Totul curge.Fluxul trairilor de ieri nu il mai am azi.O reconstituire este o creatie a prezentului.Astazi voi savarsi un comentariu asemanator niciodata identic cu altul, deci irepetabil ca si existenta noastra pe care o credem vesnica in special cand suntem tineri…

    Ideea principala pe care vreau sa o transmit este ca dumneavoastra ati sesizat dintr-o data cateva miscari esentiale ale romanului.

    1.Romanca ce isi cauta masculii prin internet isi satisface o necesitate animalica coborand mijloacele culturale la rolul de instrumente biologice.

    2.Barbatii romani care nu mai sunt capabili sa-si tina femeile acasa s-au coborat de la rangul de oameni pentru ca isi pericliteaza rasa.Baietii si barbatii romani trebuie sa asigure baza materiala a familiei deci si pentru femeie si copii si atunci normal ca femeile in mare majoritate se vor incadra in viata romanesca.

    3.Solutia este unitatea rationala de constiinta privind sensul si valoarea vietii.Stiu ca este impiedicata aceasta unitate prin „atacul” multiplu dar noi trebuie sa ne calificam in aceasta lupta.Dupa cum se si poate vedea a aparut din nou problema justitiei in forma sa bazala vizand insasi existenta omeneasca.Ce rost are sa traiesti ca sa umfli buzunarele si burtile boierilor?Tu nu vei avea femeie,nu vei avea copii,nu vei avea casa, nu vei avea masa fiind condamnat la disparitie.Halal rost al vietii.Deci problema nu este morala ci mult mai radicala si nu poate fi rezolvata de unul singur…

  • Daniela Badarau: (27-12-2011 la 04:13)

    Am visat caluculatorul jos, televizorul intr-un beci, in intuneric… Nu am ascultat acum caut spiritul craciunului cu lumanarea, nu-l gasesc… Si din ce in ce mai rau … nu pot sa mai visez, sa creez, sa scriu frumos, sa ma bucur… cadranele sunt tinta mea. Priveam cerul! acum samanii stau la panda, mi-au luat pacea si linistea! Mi-au luat trupul, fac ce vor cu el, imi dau gandurile lor urate, mi-e greata de ei, ii urasc, cand vine Isus? Sigur nu apare la televizor! Singura mea speranta este sa vina Isus, e clar ca justitia e neputincioasa, oamenii sunt indiferenti la suferinta iar biserica e satanista!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
New York, Madrid, Londra, etc.

Se pare ca asasinarea oamenilor nevinovati in numele lui Allah nu mai are sfarsit. Am avut acum cativa ani ocazia...

Închide
3.133.148.125