caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Coltul Editorului



 

Ratingul groazei

de (13-7-2005)

Pe toate canalele de televiziune din Romania imaginile despre inundatii curg mai vartoase decat apele dezlantuite. Este un festin al vizualului, un puhoi de reportaje care se revarsa din ora in ora in toate casele in care exista un receptor tv deschis. Ai impresia ca in teritoriu sunt mobilizate mai multe echipe de reporteri decat de salvare.

Mai mult, prezentatorii stirilor fac apel la toti cei care au inregistrat imagini cu apele ucigase sa sune la studiourile tv cu pricina si, astfel, sa le faca publice. „Tara are nevoie de cat mai mult spectacol al tragicului, tovarasi!” ar putea fi o lozinca ce ar inlocui cu succes pe defuncta „Tarii, cat mai mult carbune”. Imperativele audientei o cer! Daca ai un telefon mobil cu camera video sau, cine stie, chiar o camera de filmat la indemana, nu mai sta! Pune mana si inregistreaza valurile involburate care spulbera totul in cale! Inainte de a anunta pompierii, salvarea sau politia, suna la studioul cutare si imediat o echipa de profesionisti ai tragicului se va deplasa la fata locului! Lasa vaca, boul, calul, cainele, oaia, tu fii corespondentul voluntar si curajos care filmeaza „reality show”-ul dezastrului.

Daca ai putea sa intri cu videocamera chiar in sifonierul sinistratului, sa arati cum balteste apa printre cearceafuri, ar fi ideal. Iar daca prinzi si o imagine cu fotografii vechi plutind printre icoane luate de ape, dai o dimensiune artistica uriasa blestemului apelor. Ei, dar daca ai surprinde si un taran innebunit dupa vaca inghitita de raul umflat, ne gandim serios sa-ti dam o prima. Nu va lasati impresionati de nimic! Patrundeti cu cizmele de cauciuc in privata casei, in camere, filmati peretii de sarantoci, cu postere din „Cinema”, carpete si musama lipite peste crapaturi, filmati totul, dezbracati-l pe taranul roman, lasati-l gol, cum l-a facut mama lui, ce intimitate, ce protectie a imaginii, puneti reflectorul pe lacrimile lui si filmati, baieti, sa nu va scape nici un pixel din nenorocirea asta care se intampla o data la 50 de ani!

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Imemorială

Tot acolo, de dinaintea lui Noe şi a continentelor, Munţii hercinici ai Măcinului mă aşteaptă răbdători în Dobrogea. Potopul nu...

Închide
3.14.144.41