… Pot avea efect benefic sau malefic asupra fiintei umane, dar si asupra faunei si florei existente pe Terra?
… Influenta vibratiilor ce ne înconjoara începe chiar înainte de a veni pe lume. Conform oamenilor de stiinta care au întreprins multiple experimente, printre care mentionez pe celebrul american de renume mondial Bernard JENSEN, nascut la 25 Martie 1908 în orasul Stockton (CA) a constatat ca „fatul aflat în pântecul mamei se agita atunci când în preajma lui exista zgomote asurzitoare, voci ridicate etc.”, aceasta neliniste constatându-se prin ritmul cardiac care se accelereaza. A mai constatat ca persoanele care traiesc în marile metropole unde circulatia vehiculelor sau a avioanelor este frecventa si zgomotoasa, prezinta mult mai multe probleme fizice si psihice decât cele care au resedinta într-o zona fara poluare fonica. Chiar si animalele, pasarile, batracienele sunt afectate pozitiv sau negativ de anumite tipuri de zgomote sau muzica stridenta, constatându-se ca acestea le determina sa se ascunda sau chiar sa fuga.
… Cercetatori italieni au demonstrat rezultatele terapeutice pe care le poate avea muzica unor celebri compozitori, cum ar fi Mozart, care alina durerile reumatice, Schubert – contra insomniei, Händel – eficient pentru probleme emotionale, Bach – împotriva indigestiei, iar ascultarea celebrului imn „Amazing Grace” a dus la nenumarate vindecari. Conform altor cercetatori, ascultarea unei muzici zgomotoase înainte de masa face ca secretiile aparatului digestiv sa fie eliberate mai greu, influentând creierul pentru ca persoana respectiva sa faca mai usor fata unui regim alimentar sever. În schimb, nu se recomanda ascultarea acestui gen de muzica atunci când se conduce un vehicul, deoarece temperamentul poate deveni agresiv, marind astfel riscul producerii de accidente. În plus, zgomotele puternice cu decibeli foarte ridicati care depasesc limitele normale, pot genera pâna la hipoacuzie sau chiar surzenie totala.
… Bernard JENSEN, specializat si în iridiologie = diagnostic prin iris, (partea colorata în jurul pupilei) a declarat ca „natura ne-a dat un ecran de televiziune în miniatura, care ne arata partile cele mai îndepartate ale corpului datorita încrengaturilor tesuturilor nervoase reflexe”. Cei care practica iridiologia, afirma ca este posibila diagnosticarea unui eventual dezechilbru în organismul uman, care poate fi tratat cu vitamine, minerale, plante medicinale si produse asemenatoare genului.
… Dezvoltarea iridiologiei mai este atribuita lui Ignatz von Peczely, medic maghiar, teorie pe care a dezvoltat-o în anul 1848, când a fost închis dupa revolutia ungurilor.
… B.JENSEN spunea ca – „Irisul este povestitorul lumii noastre interioare si ca „Totul este vibratie”. El scoate în evidenta cum gândurile noastre si felul nostru de viata pot influenta corpul nostru fizic”. Lumina, culoarea, sunetul, caldura, muzica, valurile marilor si oceanelor, vârfurile muntilor cu flora si fauna lor – totul este vibratie si pot influenta natura umana si animala benefic sau malefic. Jumatate de secol a studiat Jensen aceasta influenta asupra psihicului si fizicului uman, incitându-ne spre o întelepciune care ne poate da bucuria de a trai, pentru a ne face sa evitam multe din încercarile vietii pe care o traim.
… Dictonul popular spune ca „Ochiul este oglinda sufletului”.
… Culorile stimuleaza si ele adoptarea unui anume comportament, ele influentând si stimulând diferite tipuri din experienta vietii. Spre ex., culoarea rosie este energizanta, dar poate duce si la o hipertensiune arteriala; sfecla rosie si varza rosie sunt considerate legume tonifiante. Culorile galben si portocaliu, afirma multi horticultori, ajuta la accelerarea cresterii plantelor, iar din punct de vedere mental, aceste culori stimuleaza ambitia si creativitatea. D.p.d.v. gastronomic si al efectelor acestor culori asupra sanatatii, produsele ca bananele si dovleacul sunt considerate laxative naturale. Verdele, reprezinta vindecarea, linistea si pacea sufleteasca, revenirea primaverii, deci la viata, a naturii, dar poate da si tendinta spre materialism. Albastrul, culoarea Cerului care ne protejeaza de razele solare nocive, în cazul exagerarii, este linistitor, recomandabil în camerele de dormit, de studiu, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, dar poate duce si la melancolie, însa împreuna cu culoarea verde, poate stimula creativitatea. Violetul, reprezinta faptul ca toxinele care provoaca vârsta senectutii, sunt distruse si înlocuite cu noi tesuturi. Contele de Saint Germain, utiliza aceasta culoare pentru vindecarea unei boli, iar Richard WAGNER a compus cele mai mari opere în camere decorate cu draperii din catifea de culoarea violet. Se spune ca aceasta culoare are cea mai rapida vibratie dintre toate cele sapte culori ale curcubeului, estompându-se totusi, la fel de repede. Culoarea alba, reprezinta lumina zilei, vibratia constiintei lui Hristos, iar Negrul, fiind opus albului, reprezinta culoarea mortii. Faptele cele mai grave sunt produse de obicei sub acoperirea culorii negre care domneste noaptea. Culoarea maron, castaniul, reprezinta culoarea Terrei, care nu prea atrage, deoarece se stie prea bine ca acolo este sfârsitul …
… Cât despre „graiul florilor” – în functie de specie si culori, cu alta ocazie…