caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Registrul National al Expertilor- inca doua saptamani pentru inscriere

de (1-5-2005)

Cu toate ca nu este per se o stire de ultima ora, preluam acest anunt la Ultima Ora date fiind importanta sa enorma si mai ales faptul ca mai sunt doar doua saptamani pana la expirarea deadline-ului pentru inscrieri. Desi anuntul a aparut pe principalele site-uri dedicate cercetarii si educatiei superioare romanesti, Ad-Astra si respectiv Forumul Academic Roman, imediat dupa publicarea sa, din pacate destui cercetatori romani din strainatate inca nu au auzit de el sau, alternativ, nu i-au dat inca importanta cuvenita.


Nr. 10784 din 11 aprilie 2005

NOTA

privind constituirea Registrului National al Expertilor

in invatamantul superior si cercetare

adresata universitatilor si comunitatii stiintifice

Ministerul Educatiei si Cercetarii demareaza constituirea unui Registru National al Expertilor in invatamantul superior si cercetare.

Aceasta initiativa este parte componenta a preocuparii Ministerului Educatiei si Cercetarii de asigurare a calitatii in educatie si cercetare.

Acest proces este necesar deoarece s-au constatat disfunctii in activitatea mai multor comisii de evaluare a performantelor din invatamantul superior si din cercetare.

Persoanele din Registrul National al Expertilor vor fi puternic implicate in activitatea comisiilor si consiliilor consultative ale Ministerului Educatiei si Cercetarii, vor asigura transparenta si implementarea politicilor Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Persoanele care vor intra in Registrul National al Expertilor trebuie sa satisfaca urmatoarele criterii de eligibilitate:

(1) doctor in stiinte sau arte;

(2) angajat intr-o institutie de invatamant superior sau de cercetare-dezvoltare-inovare din tara sau strainatate;

(3) gradul didactic minim de lector sau echivalent in institutele de cercetare;

(4) reputatie stiintifica nationala si internationala dovedita prin publicatii, distinctii (premii) stiintifice si granturi de cercetare.

Ministerul Educatiei si Cercetarii incurajeaza puternic inscrierea cercetatorilor romani din strainatate in Registrul National al Expertilor.

Inscrierea se face in urmatoarele modalitati:

a) autopropunere;

b) propunere din partea institutiilor de invatamant superior sau a institutelor de cercetare;

c) propunere din partea asociatiilor stiintifice sau profesionale.

Aplicatia de inscriere va contine:

1. Cerere simpla de inscriere din partea persoanei sau institutiei propunatoare.

2. Date de identificare: numele si prenumele, institutia la care este angajat, gradul didactic / cercetare, specializarea si domeniul de expertiza.

3. Publicatii ISI (ultimii 5 ani); se pot include si factorul de impact al revistelor si numarul de citari.

4. Publicatii indexate in baze de date internationale care fac un proces de selectie al revistelor si/sau lucrarilor (ultimii 5 ani).

5. Carti publicate in edituri nationale sau internationale (ultimii 5 ani).

6. Informatii despre calitatea de membru in:

a) colective editoriale ale revistelor indexate ISI, in baze de date internationale care fac un proces de selectie al revistelor si /sau lucrarilor;

b) colective editoriale ale editurilor internationale.

7. Premii nationale si internationale obtinute pe baza unui proces de selectie (ultimii 5 ani).

8. Granturi obtinute (ultimii 5 ani).

9. Curriculum Vitae si lista completa a lucrarilor stiintifice.

Aplicatia de inscriere poate fi completata online ( http://www.cncsis.ro/CV_MEdC/intro.php ) sau poate fi trimisa prin e-mail la consilierul ministrului educatiei si cercetarii, conf. univ. dr. Daniel David (adresa e-mail: danieldavid@mec.edu.ro ), pana la data de 16 mai 2005, orele 17.

MINISTRU,

Mircea MICLEA

Ecouri

  • Virgil Iordache: (1-5-2005 la 00:00)

    Intr-adevar, este extrem de important sa se inscrie cat mai multi oameni de valoare si de onoare. De aceea rog in nume personal comunitatea site-ului dumneavoastra sa difuzeze aceasta oportunitate.

    Daca in panelul de experti evaluatori ai CNCSIS in ecologie, de exemplu, vor ramane unele dintre actalele personaje putem putem pune cruce productiei stiintifice de valoare pentru multi ani de acum incolo.

    Iar vinovati vom fi noi.

    Orice scuza si critica ulterioara vor fi simpla ipocrizie.

    Cu bine,
    Virgil Iordache

  • Nea Marin: (1-5-2005 la 00:00)

    Consiliul asta va fi, inevitabil, destul de restrans. Solutia ar fi o mai mare suplete in darea „verdictelor”.

    Eu cam asa vad treaba: cei din consiliul expertilor, neputand fi *intotdeauna* „pe felie” (cine le stie oare chiar pe toate?), ar trebui sa trimita *mai departe*, expertilor „adevarati” pe problema respectiva, proiectele, pentru ca intr-adevar sa avem o evaluare de calitate (evident, trimiterea asta va trebui legitimata, abia atunci, cu CV-ul acelor experti pe felie).

    Nu-mi vine sa cred ca daca cineva-mi trimite un proiect aici in domeniul meu strant de expertiza (in care , zic eu, sunt competent), voi refuza sa trimit raportul – si asta se poate extrapola cu siguranta.

    Nu poti baga acolo chiar toata suflarea. Acei membri ar trebui (parerea mea) sa actioneze ca editorii de jurnale, adica sa dea „mai departe”
    spre analiza proiectele din domeniul lor larg de expertiza.

    Asta ar insemna ca numarul nu tre’ sa fie foarte mare. da-i drept, aia care fac parte sa fie fara reprosh sa fie insi recunoscuti international in materia lor stramta.

    Am si propus treaba asta la Minister, sa vedem ce-o iesi. Fapt e ca in domeniul meu nu-s multi experti in tara – si- situatia asta a mea sunt mai multe domenii inguste. Ca atare, a ma oferi acolo mi se pare deplasat (trei- patru algebristi de calitate, care exista-n tara si care sa fie de o inalta tinuta morala poti gasi-n tara).

    Cata vreme, asa cum s-a si procedat la doctorate anterioare, pot sa-mi dau cu parerea cand sunt intrebat, fara mare fuss, fara sa-mi atarn de gat plancarta „Consilier al… etc.”.

    Parerea mea, care nu tre’ sa coincida cu a altora…



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Neo-bolsevicul Putin

Acum doua zile, presedintele rus Vladimir Putin a declarat, in discursul tinut in fata Dumei, ca prabusirea URSS si a...

Închide
3.148.145.157