caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Libris



 

Lansare de carte la Piteşti – „Provizoratul istoric” de Principele Radu al României

de (3-4-2011)
1 ecou

Cunoscuta librărie  Casa Cărţii din Piteşti,  pe 28 martie, a fost gazda lansării volumului ,, Provizoratul istoric” al Principelui Radu al României. La acest eveniment au participat reprezentanţi ai mass-mediei locale,  elevi, studenţi.

Reprezentantul casei Regale a României nu a fost întâmpinat de niciuna din oficialităţile judeţului, ulterior s-a alăturat evenimentului primarul Tudor Pendiuc. Aceasta a fost a doua vizită a Principelui Radu al României la Piteşti în ultimii doi ani.

,, Provizoratul istoric” având prefaţa  semnată  de Roger Griffin, profesor la Universitatea din Oxford,  pe coperta a 4-a figurând  o dedicatie din partea lui Hans-Gert Pöttering, fost presedinte al Parlamentului european, are 200 de pagini, prima dată a apărut în luna  noiembrie 2010 la Editura Polirom , iar lansarea ei avand loc in cadrul târgului de carte „Gaudeamus”.

Succesul de care s-a bucurat  cartea  a făcut necesară retipărirea ei in luna februarie a acestui an, la Piteşti ajungând doar 50 de exemplare din aceasta noua serie.

Principele Radu al României s-a adresat publicului relatând  :  „Cartea vorbeşte, cât pot eu de bine şi de concis, despre un fenomen foarte curios care se petrece în zilele noastre, este discrepanţa aceasta între o lume liberă şi democratică care face progrese vizibile şi o anume stare de spirit în contrast absolut cu evoluţia europeană a României, adică oamenii sunt din ce în ce cu fruntea încruntată, cu ochii privind către pământ, dezamăgiţi, descurajaţi.“

Conform precizărilor site-ului  Editurii Polirom aflăm  că volumul se află în topul celor zece cărţi vândute, chiar înainte de lansarea lui pe piaţă.

Ecouri

  • Matei Mircioane: (8-4-2011 la 17:13)

    Sincer, la inceput, cand Principele Radu s-a angrenat in campania prezidentiala, pentru presedintia Romaniei, l-am privit cu scepticism. Era o evidenta contradictie intre afilierea sa monarhica si candidatura la presdintie. Apoi, l-am auzit vorbind, face to face, la Resita, de doua ori si mi-am schimbat parerea cu 180 de grade. Nu a mizat pe spiritul ancestral, pe istorie, pe drepturi mostenite, ci pe argumente de logica politica. Un discurs sobru, retinut, echilibrat (am fost tentat sa zic si „regal”, dar asta ar fi sunat ca si cand as fi fost un partizan neconditionat al regalitatii).
    Acum, insa, cand vad ce au putut face (si mai fac) presedintii in Romania ma conving tot mai mult ca un presedinte (sau un monarh) debransat de partidele politice ar asigura o mult mai mare stabilitate in tara, ar lasa mai mult loc pentru constructie si ceva mai putin loc pentru balci politic.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
I AM A ROMANIAN: THE BUCHAREST – TEL AVIV ROUTE”

În ziua de 29 martie 2011 a avut loc un simpozion special la Universitatea Ben-Gurion din Neghev, de la Beer-Sheva....

Închide
18.188.212.54