Ti s-a asternut poezia in poala ta, ca o fecioara, gangurind silabe dintr-un zbor? Asterne-te si tu pe sanii ei, cu mierea dulcelui grai; raspunde-i cand te cheama, de prin cer, de prin mare, de pe trupul unei iubite, de oriunde te surprinde, de oriunde te vaneaza ca pe-o caprioara…
Musca-i genunchii cu pielea ta si a nisipului, prin care timpul va tine de mana, stranuta-i sufletul tau, acela demacheat de la vreo stea… Canta-i poeziei pasii, prin culoare, poarta-i ecoul pe buzele tale, in vazele cu flori, pe pereti si-n sertare.
De te va dori a ei intr-o zi, te va strange ea de pe podea, de prin carti, de prin buzunarele vietii. Asterne-te pe pleoapa ei, iar ea te va creste ca pe niste gene, deopotriva vei dormi si vei fi treaz in frumusetea ei. Poezia are ecou in sufletul tau, ori tu esti ecou in sufletul ei?
Aduna in fiecare zi cate-o frunza din trupul ei, iar primavara se va naste in tine.
Am cercetat in sufletele voastre despre ea, caci v-am auzit chemand-o, ademenind-o; am coborat printre voi caci v-am vazut pe unii cu glas, pe altii cu culoare; eu am venit sa va arat poezia din voi.
Raspunde Creatiei prin Creatie! Este noua forma de interpretare a rubricii „Creatie literara”, o noua stare la care incerc sa va provoc artistic imaginatia, initiind un exercitiu poetic, menit sa dea glas Ecoului creat de fiecare opera literara gazduita de aceasta rubrica, in sufletul vostru.
Cum se va naste Ecoul in sufletul artistului, daca nu tot prin arta? Or, prin aceasta, nicidecum nu o sa exclud posibilitatea unei inspiratii revelatoare a unui artist de a transpune, de pilda Teorema lui Pithagora intr-un poem, ori de trasforma vreo simfonie a lui Bach intr-o formula matematica.
De ce nu? Arta este libertatea fiintei, aceea care nu are limite, nici hotare in care sa se manifeste.
Va adresez, asadar, o provocare: aceea de a raspunde unei creatii prezentata in aceasta rubrica, tot prin creatie, raspuns care va aparea ca Ecou al materialului respectiv. Subliniez ca aceasta actiune va da o mai mare valoare Ecoului, fata de ceea ce a reprezentat pana in prezent, creatia de la care s-a pornit avand in acest context „misiunea” de MUZA.
Motivarea acestei idei este incercarea de a da o noua dimensiune a interpretarii, a reactiei sufletului la ceea ce vine in contact cu el, de a-l stimula intru exprimare.
Aceasta noua „infatisare” a rubricii va completa si va mari puterea de exprimare ce i se ofera artistului si in nic! i un fel nu va influenta decizia autorilor de a posta orice fel de creatie, pe orice tema. Singurul criteriu de care se va tine seama este cel valoric.
Va asteptam de mana cu muzele, cu sufletul si cu penelul, deopotriva pictor, sculptor, muzician al cuvintelor aduse din stele.