caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Social



 

Lei si bani…

de (14-12-2004)

Euforia alegerilor a trecut. Sperante versus scepticism: parerile sunt impartite si e normal sa fie asa.
Sarbatoririi victoriei (sau “lingerii ranilor”), dupa caz, nu li se poate acorda prea mult timp, insa: treaba e multa! Mai ales ca promisiunile se dovedesc uneori a fi mari creatoare de vise si.. Doamne fereste de… alte dezamagiri…

O inalta cota de popularitate a atins si publicatia ACUM in aceste zile pre si post alegeri. Comentarii, informatii de ultima ora au fost puse la dispozitia tuturor celor interesati si mai ales aflati departe de casa, aici pe www.romanialibera.com.
Un articol care poate atrage atentia in cadrul publicatiei ACUM este si cel de la rubrica Economic, semnat de colegul nostru Cicero Ioan Limberea, intitulat “Aprecierea leului”.
M-a dus cu gandul (si) la faptul ca o situatie de natura economica si implicit sociala cu care romanii se vor confrunta cat de curand este aceea a… “sosirii” LEULUI GREU.
De anul viitor, nu-i asa, ne intoarcem la suta de lei.
Vor disparea patru zerouri din coada milionului.
Dupa toate previziunile suntem ultima tara din Est care se incumeta la asemenea masura, dealtfel necesara de mai multi ani.

Ceea ce eu vreau sa fac in acest material este sa adresez colegului/colegilor, cititorilor, specialisti in domeniu, rugamintea de a aduce cateva lamuriri cu privire la aceasta tema (la solicitarea unor cititori ai publicatiei noastre:
Ce ne aduce, de fapt, denominarea? Va fi vorba de instabilitate? Va fi vorba de confuzie? Va fi vorba de preturi mai mari?
In ce masura sperantele legate de marirea increderii in moneda nationala, scaderea inflatiei, accelerarea afacerilor – sunt intemeiate?
Privind practic lucrurile, leii noi vor schimba leii vechi asa cum vechile bancnote de hartie au fost inlocuite cu cele din plastic. Mai mult (dupa cum am aflat din materiale de specialitate), in cazul banilor pastrati in banci, transformarea se va face automat, iar cei care totusi vor mai ramane cu bani vechi dupa un an si jumatate, vor putea sa-i schimbe in continuare la Banca Nationala.
Banii constituie un bun: de fapt – bunul cel mai comun. Bineinteles ca orice schimbare adusa acestora va afecta, intr-o forma sau alta, pe toata lumea. Mai ales ca oamenilor nu prea le plac schimbarile, cu atat mai mult ca e vorba de banii lor.
Multi se vor gandi, poate, cum sa-si protejeze bunastarea personala?
Sunt intrebari care necesita un raspuns. Sau variante de raspuns…

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Rezultate oficiale provizorii dupa centralizarea voturilor de la toate sectiile de votare si prioritati declarate ale noului Presedinte

In urma centralizarii 100% a voturilor din toate sectiile de votare, rezultatele confirmate de BEC sunt: 51.23% Traian Basescu 48.77%...

Închide
3.21.105.134