caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Editorial



 

Republica Moldova îl expulzează pe ambasadorul României la Chișinău

de (8-4-2009)
Voronin acuză România direct de incitarea mișcărilor de protestVoronin acuză România direct de incitarea mișcărilor de protest

Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene al Republicii Molova a publicat următorul comunicat:

„Pe data de 8 aprilie 2009, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a fost convocat dl Filip Teodorescu, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, căruia i s-a înmînat o notă prin care, în legătură cu acţiuni incompatibile cu activitatea diplomatică, şeful misiunii diplomatice române şi Ministrul-consilier al Ambasadei, dl Ioan Gaborean, au fost declaraţi persona non grata şi urmează să părăsească teritoriul ţării în decurs de 24 de ore.”

Expulzarea urmează declarației președintelui Vladimir Voronin care a acuzat România că este în spatele mișcărilor de protest de la Chișinău și l-a declarat pe Ambasadorul României, Filip Teodorescu, persona non grata.

La rândul său, MAE de la București a replicat prompt:

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu indignare de decizia autorităţilor de la Chişinău cu privire la ambasadorul României. MAE respinge categoric acuzaţiile formulate de autorităţile Republicii Moldova privind presupuse implicări ale României în afacerile interne ale acestui stat.

MAE subliniază că această acuzaţie este o provocare la adresa statului român. Este inacceptabil ca puterea comunistă de la Chişinău să transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama României şi a cetăţenilor români.

De asemenea, MAE consideră aberante măsurile unilaterale de impunere a restricţiilor de călătorie anunţate de preşedintele Vladimir Voronin.

MAE subliniază că România nu va lua măsuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti şi va menţine sistemul de vize gratuite pentru cetăţenii moldoveni.

România a sprijinit consecvent independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi va continua să aibă o abordare europeană în raporturile sale cu statul vecin, în pofida politicii antiromâneşti a autorităţilor comuniste de la Chişinău.

România va susţine în continuare apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, inclusiv prin proiectele destinate tinerilor care doresc să studieze în ţara noastră, precum şi participarea la alte programe europene destinate cetăţenilor acestei ţări.

MAE a făcut cunoscută poziţia sa partenerilor din comunitatea europeană şi euro-atlantică.

„Lovitură de stat”

Marți seara, președintele Voronin reacționase vehement la demonstrațiile de protest de la Chișinău.

„Stimaţi concetăţeni,

Astăzi, 7 aprilie, de ziua Bunei-Vestiri, am planificat să adresez un cu totul alt mesaj către popor.

Dar în ultimele ore situaţia în Moldova s-a schimbat cardinal. După anunţarea rezultatelor preliminare ale alegerilor parlamentare, după recunoaşterea rezultatelor acestor alegeri de către OSCE, Consiliul Europei, de către observatorii Parlamentului European, liderii partidelor care au pierdut alegerile au pornit pe calea preluării prin violenţă a puterii de stat.

Incapacitatea de a pierde într-o competiţie democratică cinstită, atitudinea de ignorare faţă de statul de drept, faţă de voinţa exprimată liber poporului, faţă de standardele şi valorile europene i-au împins pe liderii opoziţiei să aleagă calea crimei grave îndreptate împotriva Moldovei.

În această dimineaţă, Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Serafim Urechean practic au devenit capii ştabului, care a început lovitura de stat anticonstituţională în Republica Moldova.

Tot ceea ce au întreprins ei în decursul ultimelor zile – acapararea clădirii administraţiei prezidenţiale, asaltul Parlamentului, profanarea drapelelor moldoveneşti nu pot fi calificate decît ca un puci propriu-zis. Organizatorii acestui puci şi-au format un scut viu, alcătuit din studenţi, liceeni şi elevi, pe care i-au instigat să vină în piaţă. Scopurile puciştilor sînt evidente – desfiinţarea statului moldovenesc – lichidarea democraţiei noastre.

Stimaţi concetăţeni!

Actuala guvernare nu va permite nimănui să încalce drepturile omului, să ignore legislaţia şi să satisfacă poftele nesăbuite ale forţelor oculte, extremiste, care doresc să compromită ţara noastră şi s-o implice în jocurile lor murdare.

Mă adresez tuturor cetăţenilor, părinţilor şi liceenilor, inclusiv celor care sînt atraşi în jocurile murdare ale aventuriştilor politici şi ale puciştilor. Declar cu fermitate: aceste instrumente de instigare nu pot fi acceptate, autorităţile legale ale ţării vor sta strajă în faţa puciştilor, vor apăra alegerea democratică pe care a făcut-o poporul la 5 aprilie 2009.”

Suspiciune de fraudă

Marți dimineață, circa 15000 de persoane demonstraseră în fața președinției și parlamentului de la Chișinău, protestând împotriva a ceea ce consideră „falsificarea masivă a alegerilor parlamentare din 5 aprilie”.

Circa 30 de persoane au fost rănite în ciocnirile dintre poliție și demonstranți și au fost operate aproape 200 de arestări.

Și tot marți, un grup de 18 jurnaliști, corespondenți ai unor agenții occidentale de presă acreditați la București au fost împiedicați să intre în Republica Moldova.

Un raport al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a evaluat în general pozitiv votarea de duminică.

Dar baroana Emma Nicholson, membră britanică a delegației OSCE care a monitorizat scrutinul a declarat la BBC că nu se poate alătura declarației extrem de clduroase a șefului OSCE.

„Problema e că e un raport OSCE, iar în OSCE este, firește, și Rusia, care exprimă vederi diferite, chiar substanțial diferite, de ale mele, de pildă,” a spus Baroana Nicholson.

Parlamentara britanică a adăugat că și ea și alți observatori au „un sentiment foarte puternic că a existat o anumită manipulare” dar că „nu am putut găsi nicio dovadă”.

Între timp, potrivit datelor publicate de Comisia Electorală Centrală, situația după numărarea a 100% din voturi este următoarea:

Partidul Comuniștilor (PCRM) 49,48% 60 de mandate
Partidul Liberal (PL) 13,14% 15 mandate
Partidul Liberal Democrat (PLDM) 12,43% 15 mandate
Alianța Moldova Noastră (AMN) 9,77% 11 mandate

Ecouri

  • Dan Anghelescu: (8-4-2009 la 00:00)

    Nu sunt f. mandru de mine ca scriu acest „ecou”. Sentimentul acesta se datoreaza unui anume scepticism care s-a instalat in mine de la o vreme. Probabil imbatranesc! Totusi nu rezist tentatiei…ptr. ca sunt si roman, si moldovean de dincoace de Prut.

    Avand in vedere tot ceea ce se petrece, stau cu inima langa cei de dincolo. Sunt singuri in fata unei Europe nepasatoare, ale carei interese sunt prea vizibil legate de Rusia. Iar tovarasul Voronin e si „cetatean” si „activist” al Rusiei. Ca persoana particulara pot spune orice, pot sa ma revolt. Pot sa clamez despre…despre multe. Dar asta nu-i ajuta pe tinerii de la Chisinau. Ei au de partea lor dreptatea si entuziasmul…Dar – in veacul nostru – acestea doua nu conteaza prea mult.

    Democratiile (americane si europene) n-au fost in stare nici sa-i apere pe anticomunistii din Ungaria, nici pe cei din Cehoslovacia si nici macar sa condamne abominabilele crime ale comunismului. Prin urmare nu ramane decat sa ne rugam pentru viata si libertatea acestor copii care isi doresc o alta lume pentru ei si ai lor.

    Dumneavoastra, Domnule Clej, faceti foarte bine ce faceti. Nu s-ar putea mai mult. Dar….sunteti cam singuri. Iar dincolo de ceea ce se petrece sunt mari – si reci – interese ale unei lumi pentru care dreptatea, libertatea, si viata celor multi sunt numai cuvinte pentru campanii. Va transmit – in inchediere – stima si tristetea mea.

  • Cami: (8-4-2009 la 00:00)

    Ei, era timpul sa vedem cantarul UE. Oricum, nu ca ar fi altul mai bun… Pe masura oamenilor.
    Cat despre gestul expulzarii, o combinatie de infantilism cu primitivism adult. Astepta cineva mai mult? Nu cred.

  • VALERIU ROSCA: (8-4-2009 la 00:00)

    ACUM

    Articolul Dvs este ,ca sa zic asa , este “foarte “ la obiect ,dar ecoul d-lui Dan Anghelescu este sfasietor . Sfasietor de trist ,pentru ca ,daca la revolutie ,cand eram cu 20 ani mai tineri , noii nostrii conducatori , daca aveau sange in instalatie , dupa modelul Germaniilor ,puteam sa zicem si noi : ACUM .

    Sau sa ne intelegem asupra prioritatilor : eu sunt pentru revenirea Basarabiei la patria mama ;dar nu sunt convins ca toti romanii vor acelasi lucru ;unii zic ca sunt prea inaqpoiati ,prea saraci – pai ce sa facem noi, sa asteptam sa se civilizeze si apoi sa zicem si noi : gata acum se poate ??!!Cred ca o politica clara ,cu obiective bine stabilite si chiar cu termene ,chiar si acum ,ar fi potrivita ;cu cat trece timpul e mai greu ,dar nu e timpul trecut nici acum ;va imaginati cata suferinta , incertitudine si dezamagire a produs in sufletele ramanilor de dincolo de Prut , tacerea Romaniei ??!!

    D_nul Dan Anghelescu este suparat pe mai-marii lumii ca de frica rusilor au dus o politica duplicitara ;de acord , dar ce-l impiedica pe Ion Iliescu sa faca ce au facut germanii de vest cu fratii lor ;luam ce era al nostru ,pentru ca era prilejul potrivit,iar un politician versat stie ce reprezinta un moment potrivit in rap[ort cu trecerea timpului !! ;apropo : nu vad nici un jurnalist ,care il lauda ce mare politician este , sa-l intrebe acum , daca nu era mai bine atunci ,sa ia alte decizii ??!Asta si pentru ca ,am o banuiala ca , nu isi mananca pensia in liniste …

    In concluzie , pentru demnitatea noastra colectiva ,care alunga si tristetea din suflete ,in aceste momente de criza si cu atatea probleme « pe cap » cred ca sefii nostrii ar trebui sa intocmeasca un Plan de masuri pentru REVENIREA BASARABIEI LA PATRIA MAMA . Momentul este foarte potrivit ;pasii ar fi urmatorii:

    -se instinteaza UE asupra subiectului temei , argumentand cu avantajele pe care le aduce (si UE ) rezolvarea acestei probleme
    -daca UE este de acord ,se instiinteaza toate tarile (direct) interesate si sunt invitate la gasirea celei mai bune solutii ,prezentandu-se avantajele pentru fiecare tara in parte.

    Principiul dupa care se propune acest Plan de masuri este acela ca « un rau cere curge deturnat produce mai multe pagube dacat unul care curge prin matca lui. »

  • Petru Clej: (8-4-2009 la 00:00)

    Domnule Valeriu Roșca,

    Uniunea Europeană nu e pe o altă planetă decât Republica Moldova sau România, are un trimis special la Chișinău – Kalman Mizsei – și o parte dintre cele 27 state membre au ambasade la Chișinău, deci nu e nevoie să afle de la România ce se întâmplă acolo.

    Republica Moldova face parte din politica de vecinătate a UE, care nu garantează în niciun fel perspectiva aderării pentru statele respective.

    În sfârșit, România nu poate face planuri în care să emită pretenții teritoriale la un alt stat declarat suveran și independent. UE nu agreează așa ceva.

  • Societatea Culturală Română DACIA Kazahs: (8-4-2009 la 00:00)

    NOI, DIASPORA CELOR PESTE 33000 de ETNICI ROMÂNI DIN KAZAHSTAN SUNTEM ÎMPREUNĂ CU FORŢELE PROGRESISTE ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI.

    DOAMNE AJUTĂ FRAŢILOR!

  • Vorel Banu: (8-4-2009 la 00:00)

    Devenită, probabil, cea mai săracă ţară din Europa, Republica moldovenească, magistral condusă spre dezastru de un comisar stalinist, care instinctual pune mîna pe pistol atunci cînd aude de România, nu a fost şi nu va fi niciodată independentă atîta timp cît simte româneşte, gîndeşte ruseşte şi vorbeşte moldoveneşte.

  • Marina Cazac: (8-4-2009 la 00:00)

    La noi in raion s-au desfasurat alegerile foarte cinstit. Si noi suntem de acord cu rezultatele capatate.

  • atanasiu: (8-4-2009 la 00:00)

    Da dle Clej iar iubita noastra Europa si SUA lui mesia Obama(care oricum imi este simpatic in continuare -imi plac clowni)fac cam ce spune Bogdan Chirieac mai jos:

    http://www.ziare.com/Revolta_Moldovei_inabusita_in_menghina_Est_Vest-714164.html

    In acelasi timp tinerii revoltati din Moldova
    au o declaratie excelenta:

    Declaraţia FAM (Forului Anticomunist din Moldova): „Nu avem culoare politică – sîntem puri şi transparenţi!”

    Sîntem mulţi, sîntem tineri, sîntem uniţi! Mergem pînă la capăt!

    Nu ne mai puteţi controla!

    Ne-am săturat să răbdăm un regim totalitar, întreţinut prin frică şi teroare!

    Comunismul este vinovat de cel mai mare genocid din istorie!

    Nu vrem să fim conduşi de cei care ne-au ucis şi deportat părinţii şi bunicii!

    Cerem demisia preşedintelui Voronin şi interzicerea prin lege a partidului criminal comunist!

    Nu vrem soluţii extreme – cerem judecarea preşedintelui în baza Constituţiei!

    Nu facem politica nimănui şi nu sîntem plătiţi de nimeni!

    Nu avem culoare politică – sîntem puri şi transparenţi!

    Jos magnaţii comunişti care ne trimit să muncim la negru şi ne fură banii chiar din Wester Union!

    Mobila de lux şi parchetul din Preşedenţie şi Parlament sînt cumpărate din procentele de la schimburile valutare!

    Nu vrem în Italia, Portugalia, Spania!

    Nu vrem în Canada sau Moscova!

    Vrem să muncim şi să fim plătiţi în ţara noastră!

    Vrem un stat bazat pe respect şi încredere, nu pe frică şi şantaj!

    Jos frica moldoveni!

  • Petru Clej: (8-4-2009 la 00:00)

    Domnule Atanasiu,

    Pot să vă spun că nu prea mă interesează opiniile domnului Bogdan Chirieac despre ce se întâmplă în Republica Moldova.

    În altă ordine de idei, cine sunt acești tineri din Republica Moldova care trimit o declarație anonimă, care este atât de „excelentă” încât frizează analfabetismul politic. A fi anticomunist este deja o culoare politică. Mai ales în Republica Moldova.

  • atanasiu: (8-4-2009 la 00:00)

    1.Este posibil ca si Chirieac sa aiba acelasi raspuns daca l-as indruma spre articolele iscalite de dvs, asa ca nici pe mine nu ma impresioneaza „zbarleala” dvs.
    2.Niste tineri frumosi si cred eu cu suflet curat, cum poate ca ati fost si dvs daca suneti adevarul ref la 1990.

  • Petru Clej: (8-4-2009 la 00:00)

    Domnule Atanasiu,

    Dacă doriți să faceți publicitate articolelor lui Bogdan Chirieac, vă rog să vă alegeți alt loc.

    Cât despre tinerii pe care-i menționați, nu pot spune decât că sunt niște imagini virtuale și oricine se poate înfoia în acest fel sub acoperirea anonimatului. Nu avem nicio garanție că sunt „tineri din Republica Moldova”. Intoxicări sunt destule în aceste zile.

  • echoofsilence: (8-4-2009 la 00:00)

    De ce s-a oprit Voronin inainte de vot la cimitirul Doina din Chisinau?
    … Pentru ca avea o intalnire cu alegatorii.

    Zboara in avion Voronin, premierul Greceanii si M. Lupu (presedintele Parlamentului). Deodata, se strica motorul, avionul incepe sa cada. Dar este numai o singura parasuta.
    M. Lupu: „Propun sa organizam o votare secreta, cine castiga, acela va lua parasuta”. Castiga Voronin. Ia parasuta, le spune la toti „Adio” si sare din avion. Greceanii: „Da, democratia este democratie”. M. Lupu: „Eu numai un lucru nu inteleg. Cum de ne-a depasit cu 860 voturi?”.

  • atanasiu: (8-4-2009 la 00:00)

    Adaug ceva la raspunsurile date in postul informandu-va ca am incredere in dl V.Tismaneanu:
    http://tismaneanu.wordpress.com/2009/04/08/s-a-sfirsit-ciclul-fricii-si-minciunii-declaratia-forului-anticomunist-din-moldova

    PS. Am incredere si in informatiile consilierului prezidential Cristian Preda care aseara la TVR1 a citat din acel manifest citat de mine la dvs dupa ce l-am preluat de pe blogul dlui Tismaneanu.

  • Petru Clej: (8-4-2009 la 00:00)

    Domnule Atanasiu,

    Am publicat deja un apel, concret, precis și semnat:

    http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?care=9532

    E un apel făcut cu capul, nu numai cu sufletul. De inteligență e nevoie, nu de emoție, că de asta au avut românii tot timpul și nu le-a folosit la mare lucru.

  • atanasiu: (8-4-2009 la 00:00)

    Dle Clej,

    Desi acesta discutie poate fi dusa pe mai multe fire existente in revista dvs, o continui aici, caci aici am inceput-o, dar tin cont de ce ati mai publicat.
    Asadar:
    1. Cand am postat in data de 09.04 2009, acea Declaraţie FAM (Forului Anticomunist din Moldova), de fapt un manifest al acelor tineri basarabeni preluat de la dl Tismaneanu, nu citisem textul dvs pe care mi l-ati indicat intr-un final la:
    http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?care=9532 , text care insa cred ca a aparut in paralel cu ce postam caci tot in 9 aprilie l-ati primit si dvs.
    Acest Memorandum adhoc semnat la Bucuresti si desigur asumat si personal este bine si juridic structurat, este foarte bine ca a aparut numai ca este o deosebire intre unul este scris intr-o zona in care esti in pericol scriind asa ceva si celalalt care poate fi scris la o cafelutza intr-un linistit birou din Bucuresti, si apoi prezentat in Piata Universitatii unde desigur ca va fi aprobat cu urale.
    Oricum este bine ca apar cat mai multe asemenea texte, care nu se exclud decat ptr cei orgoliosi si bolnavi de manii personale de prioritate, iar cel citat de mine era impresionant prin simplitatea si adevarul celor spuse si cred ca asta a impresionat si sensibilitatea dlui Tismaneanu.
    Dvs daca constatati ca este adevarat si corect chiar daca nu tocmai indemanatec si juridic exprimat, il respingeti nefiindu-va clar emitzatorul sau puteti judeca adevarul si relevantza celor spuse si in absenta emitatorului?
    Sigur ar putea fi o diversiune, dar in ce scop sa ni se prezinte un apel care nu are nici-o conotatie politica deranjanta si care srveste exact miscarea corecta a tinerilor basarabeni.
    As putea sa-l consider o provocare numai daca ar fi spus si lozinci desi adevarate de fapt, de genul:

    -Jos fascistii mafiotzi transnistreni care in cardasie cu Voronin indeplinesc pe fata de acum politica imperiala ruseasca in Moldova;

    -Jos Voronin si totzi cei au comis provocarile evidente(vezi
    http://www.mediafax.ro/externe/posibile-dovezi-privind-implicarea-puterii-de-la-chisinau-in-violente.html?3614;4191640 ) care suprapuse protestului nostru, sa permita justificarea represiunii teroriste care poate sa urmeze(a si inceput dar atunci inca nu incepuse).

    -Vrem sa ne unim cu Tzara!Traiasca tricolorul!

    Asemenea lozinci pot fi considerate ca diversiuni din cauza ca nu adevarul si vointza exprimata in ele conteaza in climatul exagerarilor corectitudinii politice, siluitoare de mintzi si de constiinte, pentru care a spune adevarul necoafat, nu e de cele mai multe ori de bon ton.
    Chiar si eu as tine cont de asta, si nu as sfatui ca azi cel putin sa fie folosite desi as semna asa ceva cu ambele maini.
    Si cu acesta afirmatie va comunic ca mai adaug cum am anuntat intr-o alta postare, un exemplu din cele pe care i le-am promis dlui Maier ca raspuns la intrebarile dsale.

    2. Subscriu la cele afirmate intr-o emisiune de catre Dl Mircea Druc care in opinia mea, nu este un tradator de teapa lui Iurie Rosca si anume ca problemele din republica Moldova sunt probleme care intereseaza si ar trebui rezolvate prin dialog, de catre cei realmente atat istoric si ca interes actual direct implicati, si anume de Rusia si Romania. Transnistria este o creatie a armatei ruse.

    Adaug pornind de la ce spune Druc, ceva ce cred ca ar trebui retinut ca principiu director:

    PROBLEMELE DIN MOLDOVA NU SUNT ALE ROMANIEI PENTRU CA SUNT ALE UE SAU NATO, CI SUNT ALE UE SAU NATO PENTRU CA SUNT ALE ROMANIEI .

    Asta ar trebui sa inteleaga totzi politicienii.

  • Petru Clej: (8-4-2009 la 00:00)

    Domnule Atanasiu,

    Aș dori să înțelegeți foarte clar că revista ACUM est imparțială și nu este un organ de propagandă în favoarea sau împotriva cuiva sau a ceva, inclusiv a cauzei unioniste.

    Eu v-aș recomanda să nu ne mai inundați cu linkuri din presa din România și să citiți materialele din revista ACUM, precum acest apel, SEMNAT de mai multe personalități din Republica Moldova http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?care=9543.

    Printre semnatari se află și Arcadie Barbăroșie, director al Institului de Politici Publice, cel care a comandat exit-poll-ul (care a propos dădea rezultatele PCRM 45,5% – 55 mandate, PL – 14,5%/17, PLDM – 14%/17, AMN 10%/12).

    Așa cum spuneam, cauza celor care protestează este ajutată de argumente precise, nu de lozincile patriotarde ale unor anonimi.

    În rest, văd că rămâneți obsedat de corectitudinea politică, pe care nici măcar nu ați reușit s-o definiți.

    P.S. Până la urmă n-ați răspuns la întrebarea: de ce l-ați numit pe colegul meu într-un ecou „Mayer”?

  • atanasiu: (8-4-2009 la 00:00)

    1.Gresiti
    2. Din neatentie

  • Petru Clej: (8-4-2009 la 00:00)

    1) În ce anume greșesc?

    2) Aș vrea să vă cred, dar nu știu de ce nu sunteți prea convingător.

    De asemenea, v-aș ruga să abandonați termeni ca „trădător” preluați din jargonul bolșevic.

  • aurel popescu: (8-4-2009 la 00:00)

    Cand mama naibii (e maximum de politete pe care mi-o permit) o sa invatam ca politica nu e un joc de copii?
    Conducerea Rep. Moldova isi apara interesele, statul roman de fereste de orice atitudine transanta, UE analizeaza pretul gazului metan, USA are lookoing for stabilitate regionala, iar amaratii de protestatari cred cu naivitate ca lumea intreaga vibreaza cand tineri nevinovati sunt arestati si maltratati, si evident ca mass- media de pe orice meridian si paralela e avida de info aducatoare de maxima audienta!

  • atanasiu: (8-4-2009 la 00:00)

    Dle Clej va raspund la intrebari:

    Asadar:
    1. Gresiti pentruca absolutizati ca find de referinta si in mod de necontrazis, parerile si sustinerile dvs, ceea ce este evident fals si cred ca nici nu puteti impune nimanui sa le considere ca atare. Eu nu v-am contrazis ci am explicat niste nuante, dar poate ca dvs sunteti insensibil sau dezinteresat de nuante, dar trebuie sa recunoasteti ca acest aspect va priveste, si in final am acelasi drept la opinie cat avetzi si dvs, caci nu cred ca sugerati ca postarile mele la dvs in revista ar trebui sa-mi diminueze cu ceva acest drept.
    2. Inteleg ca in paginile dvs ca in orice revista mai ales autofinantata, se accepta reclamele platite ale unor tertzi, caci trebue si dvs sa va asigurati existenta, si ca in rest, desigur, sunt preferate reclamele proprii, adica trimiterile catre linkurile revistei. Cred ca eu daca a fost cazul nu m-am ferit de astfel de trimiteri, dar nici nu pot sa-mi cenzurez orice alta trimiteri pe care le fac, nu ca rceclama pentru cineva sau ceva, ci ca sa-mi economisesc timpul meu si al unui cititor mai putin dispus sa citeasca mult, optiunea sa deschida sau nu linkul fiind a lui, total de ce scriu, caci as putea foarte usor sa prezint citate intre ghilimele, scuzandu-ma ca nu indic si sursa, desi nu ar fi corect.
    3. In nici-un caz nu fac propaganda unionsmului si nici la nimic altceva. De unde ati scos chestia asta? Dar poate gresesc eu si nu dvs, in sensul ca eu gresesc neintzelegand ce nu intelegeti dvs?.
    4. Nu inteleg de ce sunteti atat de obsedat de o eroare facuta de mine referitor la numele dlui Maier, si insistati in a-i vedea sensuri ascunse pe care as dori totusi sa le exprimati deschis, mai ales cand constat ca dl Maier nu a avut nici-o problema de acest gen si cred ca numele de Maier si nu de Clej era implicat .
    5. Spuneti in finalul ultimului dvs postari catre mine:
    ” De asemenea, v-as ruga să abandonati termeni precum „trădător” preluati din jargonul bolsevic. ”
    Si eu care credeam ca tradator este un cuvant din limba romana si care desemneaza pe cel care tradeaza…
    Dar daca doriti termeni din jargonul bolsevic, va citez eu cativa: dictatura proletariatului, lupta(ura) de clasa, proprietatea comuna asupra mijloacelor de productie , omul de tip nou, legea desvoltarii planice si proportionale a economiei socialiste, marx, engels, lenin, trotzki, stalin etc

    Oricum va multumesc pentru indemn, caci este un exemplu exceptional de extremism al corectitudinii politice lingvistice si pe care-l retin spre exemplificare, caci vreau sa raspund cat mai deplin la solicitarea dlui Maier.
    In rest numai bine si succes in ce faceti caci sunt foarte multe lucruri bune unele chiar excelente si deosebit de interesante.
    6. Asadar nu eu sunt cel obsedat de „corectitudinea politica” dar ca sa va raspund, o definesc incaodata dar foarte sintetic, cu definitia ce mi se pare cel mai potrivita :
    De la corectitudinea „liniei partidului” la „corectitudinea politica” nu e nici-o distanta, este in esenta acelasi lucru cu o alta forma, este o impostura, o ipocrizie.

    Numai bine si cum am intrat in Saptamana Mare imi voi suspenda orice activitate cat de cat potential polemica.
    Celor care sunt crestini si incepand de ieri serbeaza Pastele le urez Pasti Fericit, celorlalti sanatate si noroc.

  • Stefan Maier: (8-4-2009 la 00:00)

    D-l Atanasiu, eu n-am intervenit in legatura cu eroarea legata de numele meu pentru a a intervenit Petru ceea ce putea fi pentru dv. o ocazie de a va cere scuze. Vad ca in continuare nu considerati ca acest lucru ar fi necesar, dar cel putin imi scrieti numele corect. N-o sa vi se intample nimic rau din cauza asta. Problema e legata de lipsa dv. de argumente credibile in legatura cu subiectul articolului.

  • Petru Clej: (8-4-2009 la 00:00)

    Domnule Atanasiu,

    Din spatele ecoului dumneavoastră începe să se ivească reaua credință. În paginile acestei revista am scris de nenumărate ori că ea este realizată în proporție de 100% pe bază de voluntariat. Așa încât insinuările dumneavoastră sunt de rea credință (ca și în cazul stâlcirii numelui directorului revistei).

    Am mai scris de nenumărate ori că facem un gen de presă cu totul diferită de cea cu care sunteți obișnuit dumneavoastră în România. De aceea trimiterile la această presă nu sunt binevenite, mai ales când e vorba de Republica Moldova.

    Lipsa dumneavoastă de argumente a devenit proverbială, iar recursul la etichta de „corectitudine politică” singura dumneavoastră opțiune.

    Acuzarea unui politician într-un sistem democratic că este „trădător” este metoda folosită de naziști și comuniști pentru a-și discredita adversarii politici (pe care ei îi consideră „dușmani”).

    Aflați domnule Atanasiu că folosirea unui astfel de termen într-o țară ca Marea Britanie sau Statele Unite ar arunca un discredit total asupra celui care l-ar folosi. Încă o dată vă reamintesc că noi folosim standarder diferite de cele cu care sunteți dumneavoastră obișnuit.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Evenimente postelectorale la Chisinau

Mai multe mii de tineri s-au adunat în fața clădirii președinției de la Chișinău, pentru a protesta împotriva a ceea...

Închide
3.145.56.150