caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Polemica



 

Fondatorul Wikileaks a fost arestat! De vină e Băsescu!

de (12-12-2010)
4 ecouri

Fondatorul Wikileaks a fost arestat la Londra. Motivele sunt puerile dar asta este. Vorba cuiva:  inauntru este  mai in siguranta decat afara. Sau acolo inauntru,  poate sa vorbeasca doar intrebat.

Documentele publicate  nu spun mare lucru. Au infierbantat cateva domnisoare care  cred ca si-au gasit  zeul in materie de ziaristica  de investigatie etc.

Aceste documente  nu spun mare lucru si nu sunt niste  stiri traznet. Este de la sine inteles ca intre corespondenta diplomatica si pozitiile oficiale ale tarii respective sau a diplomatilor respectivi este o diferenta. Ceva de genul: una fumam si alta vorbim.

Si atunci  deosebitul in aceasta afacere poate fi doar modul, ciudat, in care  acest site a obtinut aceste documente.

Ele  nu aduc  nimic nou si sunt departe de investigatia celebra  a lui New York Times din 1971 care a dezvaluit documente confidentiale si secrete despre implicarea Pentagonului in razboiul din Vietnam. Prin acele documente publicul american afla ca  administratiile prezidentiale anterioare  nu  spusesera adevarul despre implicarea SUA in Vietnam.

Tevatura cu  marele  guru in investigatii Julian Assange mi se pare exagerata. Aici avem de a face cu un copy paste  obisnuit in epoca internetului. Aparte este modul cum s-a obtinut accesul la aceste documente.

Am vazut in presa  zeci de articole cu autori care  scanceau  serois la aflarea vestii ca Assange a fost arestat. Mi se pare un curent urechist si  fara o baza  serioasa.

Mai nou si Presedintele Putin  declara, ca sa dea apa la moara si referindu-se la arestarea lui Assange,  ca statele  occidentale sunt ipocrite in ce priveste democratia. Are rost sa ne aducem aminte de Rusia  si strasnicul ei serviciu secret?

Ma astept in  bunul obicei romanesc sa  auzim  strecurata serpeste prin texte intrebarea „nu cumva Presedintele Basescu este vinovat de arestarea  fondatorului Wikileaks?” Sper si cred ca macar aici suntem cu  scaun la cap.

Cred ca este deocamdata prea mult zgomot pentru nu mare lucru. Cand  dezvaluirile  Wikileaks  vor fi cu adevarat interesante,  atunci vom reveni.

Pana atunci sa-l lasam pe domnul din Australia sa-si rezolve problemele cu justitia si sa nu facem din el un Robin Hood!

Ecouri

  • Petru Clej: (13-12-2010 la 04:43)

    Domnule Avram, poate că în România, țara unde trăiți, cunoscută, nu-i așa, pentru domnia legii, un mandat de extrădare european sub o acuzație de viol emis de o altă țară a Uniunii Europene, poate apărea ca având un motiv pueril. Dar ce să facem, ăsta e statul de drept, cu avantajele și dezavantajele sale.

  • Ioan avram: (13-12-2010 la 10:37)

    Domnule Petru Clej,acuzatia de viol lui Assange ramane si ea trebuie judecata de justitie cu suportarea de catre acesta a consecintelor.Si in Romania si in alte tari din fostul occident. Pueril= in raport cu problemele ridicate de publicarea atator documente din categoria confidential sau secret. Pueril, pentru ca nu merita atata tapaj si publicitate o fapta din domeniul fantilor de cartier. Domnul in cauza era cautat, vanat probabil pentru altceva…..
    Cred ca ati inteles foarte bine ceea ce am vrut sa scriu….

  • Petru Clej: (13-12-2010 la 11:33)

    Nu, domnule Avram, nu inteleg ce vreti sa spuneti si de aceea va intreb. Scuzati-ma, dar netraind in Romania imi lipseste smecheria traditionala de tipul „lasa, dom’le ca stim noi…”

  • Mike Klein: (13-12-2010 la 14:03)

    Nu vreau sa ma pronunt in legatura cu acuzatiile de viol, sper ca justitia suedeza sa determine adevarul. Dar ca cetatean SUA, sunt revoltat, si sper ca d-l Assange sa fie arestat si condamnat pentru dezvaluirea de secrete de stat. Libertatea presei si a cuvantului nu se refera la dezvaluirea secretelor de stat. Nu are importanta ce era in document, dar daca un document de stat este clasificat „SECRET” nu cred ca presa are dreptul sa-l publice. Din moment ce avem legi care confera dreptul statului de a declara anumite documente „secrete”, aceste legi trebuie respectate. Cui nu-i convine, sa faca demersuri pentru schimbarea legii dar pana atunci, documentele secrete ar trebui sa ramana secrete.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Reformarea indemnizației pentru creșterea copilului

Sa lamurim cateva chestiuni punctuale de interes general in ceea ce priveste indemnizatia pentru cresterea copilului.

Închide
3.144.252.226