caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Editorial



 

Marketgarden

de (25-9-2006)

Stimat auditoriu,

Ca startare, permettez-moi sa ma prezint: sunt Prometeus Brusturel Tarloanga, Sales and Distribution Manager, si ma simt onorat in postura de a va expune, solamente la nivel basics, gama very cool de produse new generation comercializate de holdingul pe care il reprezint. Suntem in corpore here and now, dupa o incitanta calatorie cu busurile moderne puse la dispozitie de organizatori, intr-o renumita statiune full-options de tratament prin odihna, pentru simpozionul legat de aparatura hi-tec ce urmeaza sa fie distribuita in retail catre Dvs, noi fiind providerii cei mai en vogue din Europa de sud-est, campionii en-titre si liderii la zi in lumea totusi mica a brandurilor de succes. Luand in considerare lunga si fructuoasa activitate pe care o prestam in tara Dvs day and night, apreciem justa oportunitate care ni se ofera si va garantam ca prin colaborarea cu noi veti ajunge la performante de exceptie si maximizarea satisfactiei, no regrets.

First of all, un message de real interes: va invit sa participati all of you in aceasta seara la cina de lucru care va avea loc la ristorante din plazza centrale, unde vom avea placerea sa degustam varietati de liqueur de fructe exotice si sa exploram un menu in care se remarca specialitatea bucatarului: millefeuilles de pastarnac scrambled in sos champagne ornat cu mozzarella. Maine ne vom revedea la un breakfast traditional: bacon si crispies cu paprika in sos curry, urmat de o repriza de fishing for free in helesteele recent intrate in patrimoniul nostru, lunch festiv cu barbecue in aer liber sub stralucirea romantica data in acest lovely season de el sol caliente, caviar in regim de self-service la kilogram, si de semnarea contractelor cu societatile cu capital de stat reprezentate de Dvs. Ziua se va incheia cu un party la care invitatiile se vor face after evaluarea beneficiilor la nivel de contract.

Colega, esti amabil sa inchizi oberlicht-ul? Merci fain… Itemurile expuse in panelul vertical reprezinta solutii all in one, adevarate chef d’oeuvre hi-fi perfectionate de specialistii diviziei de engineering in urma analizarii listelor randomizate primite prin departamentul de Customer Service, aflat non-stop la dispozitia clientilor prin serviciul de call-center. Adresati-va cu incredere si va garantam, tutto va bene.

In relatia reciproc avantajoasa cu noi, care nu este un hobby, ci pur si simplu perfect choice, nu exista bad luck, only victorii stralucite. Lucram full-time in work-groupuri structrate ierarhic decizional cu depline rezultate pozitive pe termen lung.

Spre deosebire de concurenta, noi intram in competitions si raspundem la provocari. Identificam taskurile si splituim directiile de lucru, urmarind permanent solutii moderne, looking to and through the future. La noi nu exista return, ci numai go forward. Experienta media din primii ani ai dezvoltarii noastre ne ajuta sa ramanem the best in advertising, consulting si aplicatii web.

Aici, pe masa de prezentare, puteti observa interfete man-machine de setare locala sau remote control, cu front panel made in tara noastra, echipat cu display de 80 inchi gazduind pana la 255 de iconuri si comutare in screen saver la un simplu touch hands-free pe orice tasta. Culoarea default a digitilor este lilas. Va oferim la dispozitie inclusiv text editoare de macrocomenzi si facilitati de formatare la nivel de folder si font. Am perfectionat trei niveluri de refresh dintre care unul ad-hoc initiat de sistem.

Pentru beauty centers cu clienti dintre VIP-uri, oferim echipamente de controlul liftingului, in esenta complexe transceivere pentru trasat curbe de biocontur anatomic ce stiu sa evalueze rezultatelor operatiilor estetice aplicand markere in punctele de lipoexces si urmarind evolutia temporala a faciesurilor epiteliale in scopul de a printa only on request labeluri aplicabile local cu solutii de improvement al aspectului corporal la subiectul analizat.

Specialistii PR vor descoperi o bogata gama de echipamente de data management destinate lucrului in sharing cu beneficiarii. Evaluarea dinamica a relatiei cu clientii tratati in hunting se executa printr-o matrice de LED-uri care flashuiesc sincron cu pulsul interlocutorului, permitand alegerea momentului optim pentru negocierea clauzelor contractuale.

Un boutique, un pet shop, un supermarket mignon, amplasate in zone comerciale aglomerate, nu pot functiona fara detectorul de infractori pe care il vedeti aici. Solutia watch-dog standard implementata in marile capitale europene a carei aplicare roll out o recomandam micilor business-men, este conditia sine qua non a sigurantei Dvs.

Formulele ecologice garanteaza dezvoltarea de network-uri in zonele rurale. Formatiile de rangeri vor fi deservite de mailboxuri soft. Un sistem inteligent de pointeri cu laser va indruma padurarii pe drumul cel bun. Vanatorii vor dirija prin voice chat haitasii care se vor succeda one by one pe urma mistretului ales pentru harakirisire. Reptilele pe cale de disparitie vor avea chipuri cu emisie in spectrul microwave, urmarite din satelit cu posibilitati de zoom pana-n de gaura de sarpe.

Un film and music star preocupat de styling se va dota cu un generator de playback aplicabil de la simple concursuri de karaoke pana la recitaluri unplugged. Succesul no limits, garantat de noi, il va propulsa in topul castingurilor. In primele 3 luni ale anului includem in oferta promotionala un radar de paparazzi cu antistress inclus.

Politicienilor in permanent search de new look le recomandam adapter-ul de imagini dependent de destination. Aceeasi secventa de clip electoral va fi difuzata diferit, in functie de telespectator. Persoanele amatoare de tavarisci scoliti la „Stefan Gheorghiu” vor receptiona scene cu iz de politbiuro, cu promisiuni legate de victoria socialismului triumfator, in timp ce fanii democratiei vor vedea discursuri supertrendy despre big struggle anticoruptie, avant proeuropean si integration euroatlantica.

Sportivii care detesta sa fie surprinsi pe contre-pied, se pot dota sans gene cu un device de anticipare a reactiei adversarului, integrat in gulerul propriului T-shirt. Distanta de actiune este initial 50 feet si se modifica by request.

Pentru comenzi mari aplicam discount negociabil. In acest sens venim in intampinarea solicitarilor Dvs prin modernul Business Center gestionat low level prin computer. La aceasta plusam more than ever cu training gratuit si masterat garantat cui nu-l are.

In final, am placerea sa va anunt sosirea in just a few moments a teamului managerial care tocmai a incheiat un briefing la rez-de chaussee cu ministrul de resort… iata-i, sunt chiar ei: Roberticius Pandelica, Chief of Technical East-European Resources, Frusinica Prontoionescu, Marketing Manager, Bartolomeo Alucaraba Troznogeanu, Security Department Manager, Annemarie Baldaboaca, Financial Expert, Jean Baptiste Delatombuctu, reprezentant francofon, Development Office Coordinator, si last but not least, Dudulica Siebenstein-Matragunoiu, General Management President!

Stop palavras, next ceaiul si gustarea de la five o’clock! Asa, grabiti-va, allegro! Ma non troppo, ca e destul pentru toti!

Mille grazie pentru atentia acordata! Vaya con Dios and see you soon!

Ecouri

  • Constanta Corbea: (25-9-2006 la 00:00)

    Stimate domnule Popescu, ati surprins cu talent si cu umor un moment important prin care trece limba romana la ora aceasta, „ora” relatiilor tot mai extinse cu alte state. Articolele dumneavoastra pe aceasta tema ar putea ramane ca puncte de referinta si de analiza pentru istoria limbii. Schimbarile, innoirile sunt atat de rapide, cuprind aproape toate straturile sociale si nu pot fi oprite prin „legi” restrictive, gen „Pruteanu”. Nu putem decat sa le acceptam si sa ne gandim cat din vocabularul romanesc se va pastra intr-un viitor nu prea indepartat. In privinta celuilalt articol al dumneavoastra, despre calvarul prin care ati trecut in Italia… am fost impresionata pana la lacrimi. Vorbim discutii despre grija fata de om. Macar sa dea Domnul ca Dan sa fie sanatos, iar familia sa se linisteasca dupa atata durere. Sa fie bine pentru toti!

  • Venera: (25-9-2006 la 00:00)

    Mesajul autorului este clar si cu exemplificari autentice. Problema este daca suntem sau nu obligati sa introducem neologismele în vocabularul curent al lb.române.
    Se stie prea bine ca /neologismul/ este cuvântul nou intrat în vocabularul oricarei limbi, vorbit sau scris, împrumutat dintr-o limba straina sau format prin mijloace proprii în limba respectiva. Etimologia cuvântului neologism provine din lb.greaca – néos = nou si logos = cuvânt. Sa ne mai amintim de Bogdan Petriceicu Hajdeu, care mentiona în lucrarea /CUVENTE DEN BATRÎNI/, faptul ca: „Cuvintele sunt ca banii, cu cât circula mai mult, cu atât valoarea lor creste”.

    Avea multa dreptate! Dar ce se întâmpla acum, în acest secol XXI cu aceste neologisme, care ne-au invadat vocabularul românesc si care nu întotdeauna fac parte din electronica?

    Se stie prea bine ca în România, (ma refer la tara mea de origine, unde am trait pâna la vârsta de 62 ani) ca pâna în anul 1948, când a intervenit „marea reforma a învatamântului”, în scolile publice erau predate în mod obligatoriu limbile franceza si germana, exceptând scolile cu întreaga programa analitica în franceza sau germana, cum erau Institutul Pompilian, cu baza de lb. franceza, Institutul Notre Dame de Sion, idem, Liceul Sf.IOSIF, cu baza în lb. germana, aceasta nu însemna ca era exclusa lb. româna, dimpotriva era aprofundata.
    Dupa 1948, România intrând în sfera influentei sovietice, în absolut toate scolile s-a introdus limba rusa, pe alocuri, optiuni si pentru lb. franceza, germana fiind total exclusa. Adaug ca, în Bucuresti exista renumitul Colegiu „Sfântul Sava”, unde era o clasa speciala de limba latina.

    Ma întreb de ce neologismele acelor limbi nu erau utilizate, precum astazi limba engleza? Desigur, multi vor motiva acest fapt, datorita aparitiei noii tehnologii, a electronicii etc. De acord! Dar sunt anumite cuvinte, expresii, pe care autorul le enumera foarte bine, care au totusi corespondent în lb.româna, dar se prefera lb. engleza. De ce nu s-au scris înainte vreme în germana, franceza sau chiar latina?

    Recitesc si reascult nemuritoarele opere „caragialesti”, în special „Coana Chirita la Iesi” sau la Paris, cum dorind sa foloseasca lb. franceza, stâlcea cuvintele în „furculision”, „tambur de livre” etc. (iata ca „et caetera”, care înseamna s.a.m.d. „si asa mai departe”, este expresia latineasca, poate, cea mai mult întrebuintata, atât în scris, cât si în vorbirea curenta, dar din experienta personala, am întâlnit multe persoane, care nu stiu ad litteram, ce înseamna /etc./, în trad.româneasca, uzanta fiind automata.

    Ma opresc aici cu exemplele, cu toate ca ar fi nenumarate, repetând întrebarea de ce folosim anglicismele, în mod pregnant (vizibil) când exista termeni corespunzatori în lb. româna? A, daca nu ar exista, ma înclin, folosesc denominatiune originala.

    În perioada antebelica, nu era nici o firma, nici un anunt în limbile franceza, germana, greaca, turca, ebraica, cu toate ca, în special comertul apartinea acestor nationalitati conlocuitoare în România. Exceptie faceau, cei din zona Transilvaniei, care afisau firmele în lb. maghiara.

    Întrebarea este, ne-a impus cineva aceasta „anglicizare” în vocabularul si scrisul obisnuit? NU, categoric nu. Deci, noi însine, vrem sa ne anglicizam. Nu este o impunere si o influenta a „imperialismului” american, cum ar spune multi… ca americanii, fac si dreg, ca sunt imperialisti, ca vor sa conduca lumea etc., etc. Noi singuri ne-am adaptat acestui vocabular, unii dorind sa arate ca sunt mai „cultivati” decât altii, mai adaptabili influentelor capitaliste etc., etc., nu tot ce vine din capitalism este frumos si bun.
    Mentin ideea ca datorita în special electronicii si tehnlogiei moderne, care ne-a impus un vocabular nou, desigur suntem obligati sa-l folosim, negasind corespunzator în lb.materna, indiferent de tara, deci de popor. Nu sunt însa de acord sa mi se adreseze cineva, vorbesc de România, sa-mi spuna în loc de /buna ziua/ – „hi sau hello” – sau „sa mergem la „mall sau supermarket”, când putem spune „piata”, sau „magazin universal” Oare cei care au plasat vizibil firme, publicitati etc., în lb.engleza, au luat în considerare ca exista o generatie, cei trecuti peste 70 ani, care poate nu cunosc nici o limba straina sau poate nu cunosc bine nici limba materna, scris? Cred ca nu. Mai este de îndreptat ceva în acest domeniu? S-ar putea, dar sunt sceptica.

    „Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim,/ Alta limba mai frumoasa ca ea, nu gasim”.

    „AD USUM” – Spre folosinta (sic!)



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
punct de discontinuitate

**lui Constantin Brancusi** Adam, ţi-au fost tăiate rădăcinile din cer. privirea-ţi va fi veşnic aţintită spre brazda răscolită de plugul...

Închide
3.129.63.150