caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Relativităţi Culturale



 

Eugene Buica & punks

de (17-1-2010)

Video blogul veiozaarte.ro lanseaza episodul 6 al serialului punks, care il prezinta pe Eugene Buica, actor, professor de actorie si fondatorul The Acting Corps L.A. – una din cele mai respectate scoli de actorie de la Hollywood, ale carei cursuri au fost urmate de actori celebri, precum Leonardo Di Caprio, Tobey Maguire, Claire Danes, Margaret Cho sau Eminem.

Eugene Buica s-a nascut in 1963, in Bucuresti, iar la varsta de 10 ani a emigrat impreuna cu familia in Statele Unite. A studiat vioara, mai intai la Liceul de Muzica Nr. 2 din Bucuresti si a continuat pana la terminarea liceului. A urmat, de asemeni, cursurile Universitatii din Philadelphia, iar dupa terminarea lor a fost admis la Neighborhood Playhouse, unde l-a avut professor pe Sanford Meisner, considerat unul dintre maestrii actoriei americane.
Eugene Buica pregateste actori inca din 1991, conducand ateliere bazate pe metodele Grotowski, Michael Chekhov sau Meisner. Ca director artistic si fondator al The Acting Corps, a dezvoltat si implementat o metoda proprie, pe care o aplica in cursurile scolii si la ateliere.

Filmul produs de veiozaarte urmareste reintoarcerea lui Eugene, dupa patruzeci de ani, in cartierul copilariei sale, Pajura. Rememorarea acelei perioade, momentele de dinaintea plecarii, cand parintii negociau cumpararea pasapoartelor chiar de la Securitate. Opiniile lui Eugene despre actorii roman si teatrul romanesc, in urma workshopurilor sustinute aici in ultimii trei ani.

Serialul punks, produs de veiozaarte isi propune sa descopere si sa prezinte artisti romani si oameni de cultura din Noul Val, prin intermediul unor scurte documentare postate pe site. Primele cinci episoade ale serialului i-au prezentat pe djMATZE, trupa Jazzadezz, Michele Bressan (artist vizual), trupa Mes Quins sau pe Daniel Knorr (artist visual).

Filmul poate vizionat aici: http://www.cndb.ro/

sursa: comunicat de presa

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Zece ani de la moartea lui Ion Rațiu

Dear Friends, Every year around this date we like to publish our ‘In Memoriam’ in honour of our founder Ion...

Închide
18.218.1.38