Month: February 2014

Uncategorized

Alb

Cu mişcări măsurate, bătrânul deschise cele două ferestre, de-a dreapta şi de-a stânga odăii văruite.

Se aşeză apoi la masă.

Uncategorized

Criza ucraineană: provocări geopolitice şi preliminarii identitare (I): o posibilă „Spovedanie pentru învinşi”

Recenta escaladare a tensiunilor sociale şi politice din Ucraina, culminând cu destructurarea eşafodajului puterii de stat asemenea unei explozii controlate, a readus în atenţia opiniei publice oameni şi realităţi pe care prejudecăţile inoculate în aproape două secole în legătură cu Estul

Uncategorized

Ultima carte a lui Crin

Antonescu a înţeles! Tardiv şi destul de stângaci… A înţeles că îşi joacă viitorul politic şi pe cel al liberalilor dacă mai rămâne în cârdăşie cu PSD, într-o guvernare cu reflexe avortone. Prin ieşirea din cărdăşia cu socialiştii domnului Ponta şi aducerea în prim plan a primarului de la Sibiu…

Uncategorized

Israel, impresii de călătorie

Dacă preferăm să privim Holocaustul drept rezultatul exclusiv al unor minţi bolnave, din comoditate sau din confortul evitării confruntării cu propriii noştri demoni, ne aflăm, vorba lui Freud, in denial. Adevărul e că Holocaustul a fost posibil cu largul concurs al celor care au tăcut, unii din teamă, alţii, mult mai mulţi, din convingerea că lumea ar fi mai bună fără evrei. Nu l-au ucis ei pe Iisus, nu au pus ei mâna pe finanţele lumii, nu au…

Uncategorized

Falit, neiubit, muncit, redus la tăcere şi predispus la mită – faceţi cunoştinţă cu jurnalistul secolului 21

Jurnalismul nu mai este o profesie, este o artă. Ce poate fi mai rău pentru jurnalişti? Jurnalismul era pe vremuri o profesie în care cei ce o practicau aveau un statut similar cu avocaţii sau cu medicii. În zilele noastre, toată lumea crede că pentru fi jurnalist sunt suficiente o tastatură, un corector ortografic şi atitudine…

Uncategorized

Cine conduce România?

Perioada 1996–2000 a fost folosită de neo-comunişti pentru a se reorganiza şi a-şi consolida structurile. Spre finalul mandatului său, Emil Constantinescu făcea o declaraţie bizară într-un interviu: „m-a învins Securitatea”. Cum aşa, întreabă reporterul, SRI-ul e totuna cu Securitatea? A, nu, nu, răspunde E.C., am avut un control bun asupra SRI-ului…

Uncategorized

China şi restul lumii

Caracteristica principala a “sistemului chinez” este faptul că statul nu s-a dat deoparte din faţa unei pieţe total libere, aşa cum din păcate au făcut unele ţări din fostul lagăr socialist, printre care în primul rând România. Statul chinez, (care este de fapt controlat integral de un partid unic, Partidul Comunist din China), deţine aproape 70% din sectoarele strategice…

Uncategorized

Poveste întreruptă

Inima mea a explodat în mii de bucăţi! De luni de zile caut să le adun într-o însăilare pe toate împreună. Leg sforicele şi bucle de sârmă, cârpesc ca un măcelar burtos cu mâinile mari păroase şi pline de sânge. Primele amintiri despre mine le am de la doi, trei ani: pulover roşu…

Uncategorized

Prescripţia

Ce face un judecător care are în faţă un dosar pentru un infractor care nu este de găsit, şi a trecut mult timp de când a comis acea infracţiune ? Aplică regulile «prescripţiei» pedepsei care se cuvenea s-o suporte infractorul, iar acesta, bine-mersi, îşi bea berea, alături de o fată frumoasa, undeva în ţările calde…

Back To Top