caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Umor



 

Feluri de cafea

de (23-4-2018)

 
Am citit zilele trecute un articol interesant despre cafea.

Cafeaua este de mai multe feluri în funcţie de soi, de provenienţă, de preparare şi de alte o mulţime de criterii. Nu ştiam… Eu am aflat prima dată de diversitatea felurilor de cafea pe când eram un student tânăr şi m-am nimerit la o petrecere simandicoasă. Era lume bună, medici şi farmacişti, s-au servit bucate alese şi s-a discutat despre situaţia din spitale, din economie şi din politică internațională. Şi la un moment dat, gazda s-a interesat dacă vrea cineva cafea. Au vrut toţi, bineînţeles, şi soţia amfitrionului a întrebat pe fiecare ce fel de cafea doreşte. Aici am vrut să ajung, pentru că pentru mine care ştiam numai de cafea neagră şi atât, a fost o surpriză. O parte au dorit cafea cu filtru, au fost unii care au cerut cafea fără cofeină şi alţii fără zahăr, s-a comandat cafea expreso şi cafea nes, cafea capucino, cafea moca, cafea la ibric şi la urmă, doamna gazdă s-a apropiat de uşa bucătăriei şi a transmis comanda menajerei:

– Măricico, optsprezece cafele!

Mulţi ani mai târziu au sosit în oraşul nostru câţiva poeţi, scriitori şi critici literari din Bucureşti şi eu am avut cinstea să-i însoţesc în timpul pe care îl aveau liber între o întâlnire şi alta cu publicul cititor. Intr-o dimineaţă, aşa cam pe la ora 10, am intrat la o cofetărie, ne-am instalat pe terasa însorită cu vedere largă spre bulevard, cu intenţia să bem câte o cafea. Ospătăriţa s-a oprit lângă masa noastră şi a întrebat ce doresc stimaţii oaspeţi. Stimaţii oaspeţi erau obişnuiţi cu localurile selecte din capitală şi fiecare a cerut altceva. Unul a cerut zahărul separat, altul patru linguriţe, unul a vrut cafeaua cu mult lapte şi altul fără. Fătuca era în mod evident depăşită şi atunci când m-a întrebat pe mine ce doresc, am vrut s-o ajut şi am spus că nu am altă dorinţă decât ca ceaşca să fie curată.

A trecut ceva vreme dar în sfârşit ospătăriţa a reapărut, s-a apropiat emoţionată de masa scriitorilor şi înainte de a ne servi, s-a interesat:

– Cine a comandat într-o ceaşcă curată?!

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Mutări de ambasade în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim

1. Poziţia oficială a SUĂ: Președintele Donald Trump a anunțat în decembrie (2017) că recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului...

Închide
18.223.106.100