caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Umor



 

Toată lumea face sport

de (16-4-2018)

 
M-am înscris la un club sportiv renumit care se cheamă Swift… Cum mi-a venit ideia? Păi… In primul rând pentru că toată lumea face sport. În al doilea rând pentru că absolut toţi marii specialişti în menţinerea sănătăţii sunt de părere că trebuie să mâncăm sănătos, să renunţăm la fumat şi să facem exerciţii fizice. Şi in al treilea rând, de fapt motivul principal, din cauză că aşa a hotărât soţia mea.

Eu personal nu am nici un motiv să slăbesc repede, aşa cum sună reclama clubului, poate chiar dimpotrivă, aşa că de la început l-am întrebat pe instructorul de la fitnes dacă nu mi-ar putea recomanda nişte aparate la care să câştig câteva kilograme. Omul nu s-a mirat deloc de cererea mea şi m-a îndrumat spre haltere şi extensii. Incurajat de amabilitatea lui şi dornic de conversaţie l-am întrebat dacă clubul se numeşte aşa după Jonathan Swift.

– O, nu, mi-a răspuns. Jonatan e instructor principal dar nu-l cheamă Swift, ci Cohen.

– Eu mă refeream la scriitor.

– Nu avem nici un scriitor aici, poate în altă parte. Sunt vreo opt sucursale pe care le ştiu eu…

Într-un fel oarecum lămurit, am verificat într-un dicţionar englez-român şi am aflat că Swift se traduce prin rapid. Denumirea e în consens cu moda de a atrage amatorii mai… repede. Totuşi, am făcut puţină conversatie şi cu domnişoara de la recepţie interesându-mă dacă ştie că Swift are legătură cu un oarecare Gulliver.

– Guliver… Gulliver…, a rostit ea într-un efort de memorie. Dacă aveţi puţină răbdare, pot verifica pe computer. Dar e sigur înscris la noi?

Am spus că după câte ştiu eu nu e înscris la fitnes, dar precis e la bibliotecă…

– La bibliotecă? a râs ea. Păi ce legătură are biblioteca cu prefectura?

Nu am considerat că trebuie să dau vreun răspuns imediat, dar în zilele următoare am pus aceaşi întrebare mai multor angajaţi ai clubului. Rezultatul a fost cam acelaş. În plus, de la o vreme, deşi sunt un client foarte disciplinat şi liniştit, care nu deranjează absolut pe nimeni, personalul clubului sportiv mă priveşte oarecum ciudat şi mă strigă Gulliver.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Sindromul vârstei de trecere

Lucrurile s-au desfăşurat cam aşa: luni dimineaţa, madam Brodiciche din Odesa l-a trimis pe soţul ei să cumpere câteva articole...

Închide
3.239.59.193