caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Umor



 

Sindromul vârstei de trecere

de (16-4-2018)

 
Lucrurile s-au desfăşurat cam aşa: luni dimineaţa, madam Brodiciche din Odesa l-a trimis pe soţul ei să cumpere câteva articole strict necesare pentru gospodărie, printre care o legătură de pătrunjel proaspăt. În acest scop i-a pregătit şi o listă pe care, printre altele, a notat foarte vizibil „pătrunjel proaspăt”. Domnul Brodiciche a executat comanda foarte conștiincios, dar să vezi ghinion, a cumpărat o legătură de frunze şi nu de rădăcini. Faptul nu ar fi chiar atât grav, am considerat noi, dacă la masă nu ar fi fost invitaţi musafiri din străinătate, foşti vecini la Odesa care acum locuiau în Germania.

A urmat un scandal monstru, cu invective şi epitete excentrice, care s-a continuat fără pauză până acum. Sărmanul domn Brodiciche a fost făcut neisprăvit, „alintat mintal”, sindicalist de pomană, parazit şi meloman. Scandalul s-a auzit în tot blocul. Chestia cu sindicalistul de pomană l-a înfuriat pe Boris Israelovici, motiv pentru care i-a convocat pe dentistul Kleinergrois, pe Menaşe şi pe Leopold Gurnişt într-o mică consfătuire de comitet.

– O să-i treacă, fu de părere Menaşe. După ce o să fiarbă în suc propriu câteva zile, o să-i treacă… Vă spun eu…

– E o chestie hormonală, spuse Kleinergrois. Unii specialişti o numesc criza sau sindromul vârstei de trecere. Sindromul de şaizeci de ani. De fapt, ea nu-i supărată pe dumneata, dar îi vine greu să accepte că s-a îngrăşat, că are câteva riduri, că a mai pierdut din şarmul ei. E specific la vârsta asta. Şi pe cine ai vrea să-şi reverse năduful dacă nu pe bărbatul ei? Pe soţ!

– La ce vârstă apare sindromul ăsta? se interesă Leopold.

– Păi, cam în jur de şaizeci.

– Sigur?

– De ce te miri? Aproape toate femeile trec prin asta.

– Păi, mă mir pentru că la nevastă-mea sindromul ăsta a apărut pe la vârsta de treizeci de ani şi încă nu i-a trecut deloc…

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
The Animals – Please Don´t Let Me Be Misunderstood

The Animals - Please Don´t Let Me Be Misunderstood

Închide
3.149.250.1