caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Un vin pentru prieteni (2)

de (23-11-2017)
4 ecouri

 
America sărbătorește Ziua Recunoștinței. Aceasta marchează sfârșitul toamnei, Vara Indiană și ultimul aur constrâns în roadele bogate.

Nu am gătit tradiționalul curcan la tavă, ci am ales pentru prezentul festin o linie simplă.

Un platou compus din chiftele din carne de curcan ( nota distinctivă fiind rozmarinul și brânza pecorino, în amestec)., brânza telemea, roșii, castraveți, măsline și un curcan afumat tăiat în bucăți mari și dat în cuptor stropit cu un vin din Chenin Blanc.

Imediat după ce am scos curcanul din cuptor (după o oră) l-am acoperit cu crengi de busuioc proaspăt și semințe de pin mediteranean.

Aș adăuga o pâine de casă tradițională.

Dacă nu consumăm pâine aș propune umplutura din pâine uscată, crutoane, cimbru, usturoi și slănină afumată în cuburi, ceapă prăjită în unt, și pătrunjel proaspăt. Se toarnă zeamă de supă de vită ori de găina până se obține un fel de aluat, care se așează într-o tavă de prajitura și se dă la cuptor timp de 30 minunte. Este de fapt un fel de budincă din pâine fără lapte, fără ouă.

Înainte de masă am servit un rachiu întors de două ori Sibiu (productie Ana Ipatescu).

Sigur că aceste elemente pot fi asociate cu alte mâncăruri.

Vinul de astăzi este un Rose francez. Mi-aș fi dorit să găsesc un vin libanez. Clima din Beka , platoul aflat la peste 1000 de metri față de nivelul mării. Să nu uităm de ținutul Canaan unde vinul există de milenii. Neavând vinul libanez, am ales o ediție “provencale”, în fapt părinții și strămoșii vinurilor libaneze de astăzi, căci francezii au dezvoltat viticultura dincolo de frontiere (Chile, Argentina, Africa de Sud etc.)

Am găsit un vin numit Château du Libran (Aix-en-Provence) produs melanj a trei soiuri de struguri : Syrah, Grenache, Cinsault.

Distincția acestui Rose rezidă în căpșuni dulci și citrice, poate fi consumat cu orice carne la grătar, însă în mod deosebit cu brânza de capră, telemea, cu aromele mediteranene.

La acest festin sunt alături de colegul meu și mai noul prieten, Tiberiu Dianu, scriitor, profesor și specializat în politică. Sper că va fi noul nostru colaborator la www.Acum.tv

Ecouri

  • Victor Manta: (24-11-2017 la 00:12)

    Mmmmm, îmi lasă gura apă…

    Happy Thanksgiving!

  • Florin Predescu: (24-11-2017 la 00:51)

    @ Victor
    Multumesc pentru atentie si compliment.

  • Tiberiu Dianu: (24-11-2017 la 00:51)

    Am avut parte de o frumoasă invitaţie de a petrece Ziua Recunoştinţei în acest an alături de Florin într-un cadru inedit, împreună cu familii de americani originari din România, Peru şi… Florida. A fost o atmosferă tihnită, familială, aşa cum se cuvine în această zi a anului. S-au mâncat specialităţi americano-româno-latino-americane, s-au băut vinuri mediteraneene şi atlantic-argentiniene, s-a discutat şi s-a ascultat muzică. A fost o atmosferă frumoasă, cu tonalităţi latino-americane şi latino-europene. O Zi a Recunoştinţei fericită tuturor!

  • Sfartz Pincu: (24-11-2017 la 05:27)

    Eu prefer o feteasca regala din micuta mea viisoara, din Paunesti-Vrancea !
    In cadrul descris,americano-romano-latino american,si-ar fi gasit un locsor si un Cotnarel,sau si mai exotic-o babeasca neagra neaos romaneasca !



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Van Gogh (Starry, Starry Night)

Picturile lui Van Gogh

Închide
3.131.110.169