caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Cazul Gheorghe Ursu: Instanţa a pus sechestru pe bunurile şi pe o treime din pensiile torţionarilor

de (29-8-2017)

www.ziare.com, Marţi, 29 August 2017

Cazul Gheorghe Ursu: Instanţa a pus sechestru pe bunurile şi pe o treime din pensiile tortionarilor

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, să pună sechestru asigurător pentru acoperirea despăgubirilor cerute de părţile civile, pe bunurile torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu – Marin Pârvulescu, Tudor Postelnicu şi Vasile Hodiş – până la valoarea de 3.100.000 de euro.

Astfel, în cazul lui Marin Pârvulescu, judecătorii au pus sechestru pe un apartament din sectorul 6 şi pe un autoturism Dacia.

Pentru Vasile Hodiş, instanţa a dispus să fie puse sub sechestru un apartament şi o maşină Skoda Octavia. Acţiunile deţinute de cei doi foşti lucrători ai Securităţii au fost puse şi ele sub sechestru. La fel, conturile bancare ale celor doi au fost blocate.

În acelaşi timp, judecătorii au pus poprire pe o cotă de o treime din pensia, în valoare netă de 4765 lei, încasată de Tudor Postelnicu (decedat între timp), asupra unei cote de 1/3 din pensia, în valoare netă de 4082 lei, încasată de Marin Pârvulescu de la Casă de Pensii Sectorială a Serviciului Român de Informaţii şi asupra unei cote de 1/3 din pensia, în valoare netă de 5091 lei, încasată de Vasile Hodiş de la Casă de Pensii Sectorială a Serviciului Român de Informaţii, cu reţinerea acesteia de către terţul poprit.

Până acum, pentru moartea lui Gheorghe Ursu au fost condamnate trei persoane: Marian Clită, fost coleg de celulă cu Gheorghe Ursu, Tudor Stănică, fost şef al Direcţiei Cercetări Penale şi Mihail Creangă, fost şef al Arestului Miliţiei Capitalei.

În 7 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis introducerea Serviciului Român de Informaţii, a Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Finanţelor că părţi responsabile civil în dosarul morţii disidentului comunist Gheorghe Ursu, ucis în bătaie în timpul interogatoriilor din beciurile Securităţii.

Articolul integral: v. aici.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Recuperarea lui Mircea Vulcănescu?

În ultima perioadă a revenit pe scena publică discuția în legătură cu Mircea Vulcănescu. Ocazia a fost dată de rebotezarea...

Închide
18.226.177.223