caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Umor 

Replici la replici (perle de cultură)

de (4-6-2017)

 
Urmărind o emisiune sportivă la televizor, Menașe a exclamat la un moment dat: formidabil ce serviciu puternic are acest Federer!
Soția sa, care spăla vasele în bucătărie, l-a pus la punct imediat prin ușa întredeschisă: Numai că-i invidiezi pe alții. Ochi mari… Cu ce e mai puțin puternic serviciul tău? Că mai primești și bonusuri… Invidiosule…

Am revăzut după mulți ani o doamnă distinsă. Pentru că îi respect anii și poziția socială, am întrebat-o politicos, cum se simte.
   – Nu bine, mi-a răspuns. Am niște valuri de căldură, sunt nervoasă și transpir.
   – Probabil legat de climacterium, am riscat o explicație.
   – Parcă poți să știi? a aprobat ea. Cu încălzirea globală, avem în toată lumea un climacterium insuportabil.

   – Am frunzărit cartea de telefon și am dat de niște nume cam ciudate, îi spun domnului Ghezuntertoit. Închipuiește-ți că pe unul îl cheamă Zigzag, pe altul Țațașvili și pe altul Pompă.
   – Și ce-i cu asta!? îmi răspunde logic Ghezuntertoit. Nu toate numele spun adevărul. Pe vărul meu îl cheamă Albu și el e toată ziua tuciuriu …

Moșe Șpitz care e funcționar la un ghișeu public, îmi relatează că odată, în timp ce rezolva o cerere, răspundea la telefon și mușca flămând dintr-un sendvici, un cetățean
insista cu o întrebare. Terminând de vorbit la telefon, Moșe i-a spus amical cetățeanului:
   – Făceam trei lucruri deodată și vroiai să-ți răspund pe loc? Păi, ce sunt eu, Napoleon?
   – Vai de mine, nu am vrut să te supăr. Crezi că eu sunt din ăia care folosesc cuvinte jignitoare? La urma urmei e doar o chestie de cultură…

   – Iar s-au scumpit biletele la filarmonică, ai auzit? Până și la concertele de cameră!
   – Și ce vă pasă, doamna Brodiciche? Parcă mult mergeți la filarmonică…
   – Nu merg pentru că nu e genul meu, dar te întreb pe matale, unde o să ajungem cu scumpirile ? Dacă până și astea de cameră se scumpesc, ce-o să fie când o să le conexeze la costul apartamentelor?

   – Am citit undeva, spune Menașe, că gradul de civilizație al unui popor se poate aprecia, printre altele, după cantitatea de săpun consumată. Noi probabil ne situăm, conform statisticilor, pe unul din primele locuri din lume.
   – Dacă-i așa, spune vecinul Biton, este o chestiune de patriotism să ne păstrăm poziția fruntașă. Personal, mă duc chiar astăzi să cumpăr un săpun, cu toate că mai am unul!

EcouriDacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Păţania unui mincinos

Simon Șeinerovici era deja cunoscut ca un mare mincinos. Din cauza asta a avut o seamă de succese, dar tot...

Închide
3.239.11.178