caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

De amicitia. O poveste americană (2)

de (17-11-2016)

 
Hot Christmas ori o readucere a sărbătorilor de iarnă într-o notă tropicală construieste un plus de pitoresc pe scena restaurantelor din America de Nord.

Brian Carpinello, deja prezent într-un articol anterior mi-a făcut plăcerea să mă găzduiască într-unul dintre restaurantele lanțului Paladar și Bomba.

Specificul restaurantului se coleaza pe un meniu din zona insulelor Caraibe, din Brazilia și câteva țări latino-americane și pe un inventar de peste 90 de feluri de rom.
Ingredientele principale sunt făina de mălai, coriandrul, câteva feluri de ardei iute (jalapeno, habanero, poblano etc), porumb, frunzele de palmier, yucca, jicama, bananele verzi (platanas). Nu lipsesc galetele din mălai (tortillas), un fel clătite ce constituie baza sandvișului foarte popular, numit Taco.

Succesul companiei Paladar-Bomba nu constă doar în originalitatea specificului, ci și în apropierea echipei de management, a patronilor de angajați.

Brian, așa cum scrisesem înainte, este un membru al familiei de angajați și nu acționează asemenea unui despot. În mod frecvent organizează întâlniri cu personalul și împărtășește experiența sa cu toată lumea intr-un dialog prietenos.

El pune la dispoziție o masă cu mâncărurile din meniu, degustări de vinuri și de rom. În acest fel angajații vor ști pe viitor să prezinte, să descrie cu acuratețe produsele clienților.

În fiecare lună maeștrii culinari vin cu un nou meniu.
Înaintea sărbătorilor de iarnă Brian a propus o băutură-coctail in propria-I versiune, numită Bomba (ori Bombo) ce se armonizeaza cu ținuta festivă, cu originalitatea evenimentelor. Aceasta este un amestec de rom, un sirop de zahăr brun, cuișoare, scorțișoară, nucșoară, rom, puțin suc de citrice. Atestată în secolul al XVIII-lea a fost numită băutura piraților.

Într-un articol viitor voi reveni cu câteva detalii, rețete-idei și câteva alte curiozități din lumea culinara a Caraibelor, intr-un interviu-dialog cu Brian.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Leonard Cohen – You Want It Darker (2016)

Leonard Cohen - You Want It Darker (2016)

Închide
3.16.83.150