caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Umor 

O acţiune specială

de (5-6-2015)
1 ecou

 
Într-o joi, cam pe la orele amiezii, domnul Ştrudelman intră într-un mare magazin universal, cu intenţia clară şi bine delimitată de a-şi cumpăra un set de cinci lame de bărbierit. Trebuie să precizez că, de obicei, domnul Ştrudelman nu se ocupă de cumpărături, dar aşa se întâmplă în viaţă, vine un moment când orice bărbat simte nevoia să-şi facă un cadou necesar. De ce într-o joi, de ce la amiază şi de ce tocmai într-un mare magazin universal, acestea sunt amănunte care ţin de legile necunoscute ale hazardului. Şi tot hazardul i l-a adus în faţă pe amicul şi vecinul de bloc Simon Şeinerovici.
    – Bună, Simon! s-a bucurat sincer domnul Ştrudelman. Ce mai faci?
    – Excelent, l-a asigurat Simon. Dar matale?
    – Uite, am intrat să-mi cumpăr câteva lame…
    – Câteva lame? Cum câteva lame? Acum când este aşa o reducere uriaşă, nemaipomenită, cumperi numai câteva lame? Ia-ţi câteva duzini. Beneficiezi de 30 la sută rabat, asta înseamnă că primeşti o treime gratis. Ia cât mai multe, nu fi fraier…
    – Zău? se bucură domnul Ştrudelman. Păi, să iau mai multe.
    – Sigur că da. Şi ia-ţi câteva sticle de after shave, prinzi o reducere de sfârşit de sezon, o pleaşcă de zile mari… Ia-ţi câteva flacoane!
    – Păi, eu am o sticluţă de câţiva ani şi încă mai ţine…
    – Nu fi fraier, omule. Dacă ţi se dă, ia! Că peste două zile, poţi să ştii ce se întâmplă? Se scumpesc toate şi te-ai lins pe bot de chilipir. Ia şi din pasta asta de dinţi. Ia-ţi vreo zece tuburi, ascultă-mă pe mine!
    – Dar ce să fac cu un kilogram de pastă de dinţi?
    – Asta-i bună! Te speli pe dinţi… La preţul de azi, ai zilnic un spălat gratis. Şi alegeţi vreo duzină de periuţe. Astea nu le găseşti când vrei. Acum se vând cu o mare reducere de preţ, fă-ţi o rezervă.
    – Am acasă…
    – Ai acasă. Sigur că ai acasă, cine n-are!? Dar un om inteligent se uită mai întâi că face o investiţie bună şi apoi la ce are acasă. Nu fii fraier, ia mai multe, poţi să alegi de toate culorile, poţi să faci cadouri cui vrei, azi te costă o bagatelă, mâine cine ştie…Fă-ţi o rezervă! Piepteni ai luat?
    – Păi, cu cât păr am eu…
    – Iarăşi, domnule? Trebuie să te învăţ eu să fii deştept? Ştii cât costă azi un pieptene? Nu vezi că e o acţiune specială? Mâine poţi să-ţi mănânci mâinile că n-ai avut minte astăzi. Ce, un pieptene se strică? Îţi cere de mâncare? Nu vezi că-i la juma de preţ? Cumpără o duzină, soţia dumitale o să-ţi ridice un monument, o să te pupe de bucurie, la ea nu te gândeşti?
    Aşa că domnul Ştrudelman cumpără la preţ redus o mulţime de articole de toaletă, în cantităţi respectabile care, în ciuda cheltuielii de moment, îi asigura în perspectivă o foarte mare economie. Niţeluş ameţit de pledoaria lui Simon, un pic emoţionat la gândul surprizei pe care i-o făcea soţiei, domnul Ştrudelman achită la casă o notă destul de consistentă şi apoi, fericit, cu pachetul în braţe, îl căută din ochi pe Simon Şeinerovici. Acesta încă mai zăbovea printre galantare.
    – Nu vii acasă? îl îmbie Ştrudelman. Mergem împreună…
    – Îmi pare rău, răspunde Simon, dar eu trebuie să stau aici până la patru.
    – Până la patru? se miră bunul client. Ce, ai de gând să cumperi tot magazinul?
    – Nu tot magazinul, ci numai raionul cu articole de toaletă pentru bărbaţi. Şi nu vreau să-l cumpăr, ci să-l vând. Că doar lucrez aici!

DOREL SCHOR

Ecouri

  • Alexandru Leibovici: (5-6-2015 la 17:16)

    Simpatic…Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cum este şi cum ar trebui să fie

Soarta invenţiilor româneşti este deocamdată în mâna unor birocraţi complet nepăsători faţă de importanţa creaţiei în general şi a inventicii...

Închide
44.211.117.197