caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ei vor face o diferenta



 

Arta de dincolo de gară. Un sibian la Monte Carlo

de (6-3-2015)

vecerdea pamira

Sub titlul de mai sus dedic un serial unei lumi plecate din cartierul de jos, numit Lazaret.

Ţin să enumăr personalităţi, figuri distincte provenite din familii modeste, ale căror marcă este munca.

Marius Vecerdea a crescut pe o stradă neasfaltată, prăfuită şi umbrită de pruni sălbatici în apropierea trenurilor ce întretăiau liniştea aşezării mai degrabă cu chip de sat decât de oraş.

În perioada de dinainte de ’89 condiţiile de antrenament, ieşirile din ţară şi tot atâtea altele ce ţin de tenis se situau sub semnul restricţiilor.

Marius Vecerdea şi-a început anii de antrenament pe terenurile de asfalt, şi pe cele de zgura.

S-a impus în turnee naţionale şi internaţionale, mai ales în Germania.

În 1998 s-a stabilit în oraşul Boca Raton din Florida, un centru binecunoscut în lumea tenisului. Am fost vecini în comunitatea Arbor Oaks.

Imediat după sosirea să în S.U.A. a acceptat joburi diferite pregătirii sale de jucător şi antrenor de tenis.

Tenacitatea, determinarea şi voinţă de a lucra în domeniul sportului la care visa din anii copilăriei l-au sprijinit în a-şi dobândi titlul de antrenor american de tenis.

Dragostea faţă de Sibiu şi faţă de tenis l-au convins să revină acasă.

În momentele exodului masiv de imigranţi români, el a comis un drum revers şi de mai bine de câţiva ani a pus bazele unei asociaţii de tenis la Sibiu, numită Pamira.

Şi-a vândut casă din SUA, şi-a luat un credit bancar, s-a angajat că investitor, că deschizător de drumuri în tenisul românesc.

Baza sa sportivă dispune de terenuri în aer liber, şi de unul acoperit, de un motel s.a.

La sfârşitul lui februarie Marius Vecerdea a fost invitat la conferinţă internaţională a directorilor de turnee ATP la Monte Carlo. Primul director sibian şi singurul din sud-estul Europei prezent la acest eveniment revine în ţară cu o agenda de lucru menită să îmbunătăţească activităţile tenisului în România.

S-ar impune ca obligatorie participarea jucătorilor de elită la un turneu Challenger, precizează Marius Vecerdea.

Activităţile bazei sportive Pamira se axează pe antrenamentele cu copiii, cu promovarea acestora. În luna septembrie 2015 asociaţia sa de tenis coordonează ediţia turneului ATP Challenger Sibiu Open.

Aş aminti şi intenţia de susţinere a turneului Cupei Davis România-Israel. Marius Vecerdea se bucură de susţinerea directă a maestrului Ion Ţiriac.

Pentru un viitor articol am promisiunea lui Marius Vecerdea de a ne acordă un interviu alături de un reportaj cu fotografii şi detalii preluate la faţă locului, Asociaţia Sportivă Pamira.

Marius Vecerdea vorbeşte puţin, de dimineaţă până seară este prezent pe terenurile de tenis.

Aş încheia consemnarea cu cuvintele sale :

„Sunt mândru să reprezint nu doar Sibiul, dar şi tenisul românesc la un astfel de eveniment. Am fost felicitat de reprezentanţi ai altor ţări cu renume în tenisul mondial precum Franţa, Italia şi Polonia pentru ideile cu care am venit în cadrul acestei conferinţe”

E sfârşit de iarnă, veştile bune aduc mereu primăvara mai devreme.

Marius Vecerdea alaturi de Presedintele Klaus Iohannis, la meciul Simonei Halep din cadrul intalnirii Fed Cup, Romania-Spania.

Marius Vecerdea alaturi de Presedintele Klaus Iohannis, la meciul Simonei Halep din cadrul intalnirii Fed Cup, Romania-Spania.

Ianuarie 2015. Alaturi de Marius Vecerdea si fratele sau Radu. Intalnire dupa ani si ani, la Sibiu

Ianuarie 2015. Alaturi de Marius Vecerdea si fratele sau Radu. Intalnire dupa ani si ani, la Sibiu

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Casa Albă trebuie să dea un răspuns la importanta nouă propunere a lui Netanyahu

Decizia de a accepta sau respinge o înţelegere cu Iranul privitoare la programul nuclear militar ar putea fi subiectul cel...

Închide
18.226.96.61