caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Nimic de-a face cu Islamul

de (19-1-2015)
11 ecouri

 
(Clipul, cu subtitluri în limbile engleză, cehă, olandeză, spaniolă şi suedeză, poate fi vizionat aici)

Devine din ce în ce mai greu să te ţii la curent cu toate aceste atrocităţi inspirate de Coran care n-au nimic de-a face cu Islamul. Ştim că n-au nimic de-a face cu Islamul pentru că politicienii repetă asta tot timpul, iar ei ştiu ce spun, deoarece sunt cu toţii cărturari în ale Islamului. (Sunt, nu-i aşa că sunt?)

Da, violenţa vine doar de la musulmani, dar numai pentru că religia lor (cea care n-are nimic de-a face cu Islamul) le spune să ucidă pe necredincioşi, aceştia fiind cei care nu urmează religia cu un cuţit la beregată care n-au nimic de-a face cu Islamul.

Este adevărat că cu cât mai mulţi musulmani există într-o societate, cu atât este mai periculos pentru homosexuali şi evrei, dar ura islamică contra homosexualilor şi ura islamică contra evreilor n-are mai mult de-a face cu Islamul decât terorismul islamic inspirat de Coran.

Când teroriştii musulmani recită din Coran în timp ce ucid oameni, doar nu crezi cu adevărat că asta are ceva de-a face cu religia pe care o profesează? Poate să citeze din oricare altă carte. S-a întâmplat să cadă peste aceasta deoarece este chiar religia lor. Evident! Doar nu pretinzi să se interzică toate cărţile?! Ei nu, pe bune!

Bineînţeles, dacă profesezi o religie care n-are nimic de-a face cu… ştii tu ce, atunci nu există decât o carte care contează, şi ştim care este. Este cartea care face tot posibilul să prefacă în duşman tot restul omenirii. Este cartea a cărei influenţă face ca societatea occidentală din zilele noastre să fie mai periculoasă, mai puţin tolerantă, mai puţin civilizată şi mai puţin liberă, în timp ce noi ne învârtim în jurul cozii şi spunem că-i multiculturalism.

Dar această golire de conţinut a libertăţilor noastre fundamentale şi laşa trădare a generaţiilor viitoare n-are nimic de-a face cu Islamul, cu excepţia faptului că are totul de-a face cu Islamul, dar asta nu înseamnă că are ceva de-a face cu acesta. Nu fi atât de rasist!

Părtinirea poliţiei britanice care pune în practică un neruşinat dublu standard care favorizează sensibilităţile musulmane n-are nici ea mai mult de-a face cu Islamul decât părtinirea legii însăşi, care te bagă la închisoare pentru a fi dat foc unui Coran, dar nu unei Biblii, deoarece musulmanii sunt mai importanţi decât creştinii. Nu că toate astea ar avea ceva de-a face cu Islamul, Doamne fereşte!

Ura violentă şi iraţională care izbucneşte cu ocazia oricărei reprezentări grafice a profetului Islamului n-are nimic de-a face cu religia pe care acesta a fondat-o. Şi nici faptul că atâţi neînfricaţi jurnalişti de-ai noştri se chircesc ca melcii săraţi ori de câte ori o marionetă cu barbă îşi agită pumnul şi se pretinde profund ofensată – nici asta n-are nimic de-a face cu Islamul.

Faptul că de ani de zile i-am permis Arabiei Saudite să toarne miliarde în finanţarea moscheilor şi a şcolilor coranice care produc acum luptători pentru Statul Islamic, n-are nimic de-a face cu Islamul. Zecile de tribunale care impun Şaria în Marea Britanie, tribunale care tratează femeile drept fiinţe sub-umane, nu fac decât să aplice Legea Islamică, dar nici asta n-are nimic de-a face cu Islamul.

Faptul că li se impune cumpărătorilor, fără consimţământul sau ştirea acestora, carnea halal deoarece religia musulmană o cere, nu este desigur vina Islamului. Religia lor n-are nimic de-a face cu Islamul. Toate acuzaţiile astea sunt rasiste!

Să vă ajut în această privinţă cu o mică regulă simplă. Niciunul din lucrurile oribile care au loc astăzi în lume (inspirate de Islam şi cerute de scripturile islamice) n-au nimic de-a face cu… şi cred că puteţi completa singuri această frază.

Dacă Islamul n-ar exista, toate aceste orori s-ar întâmpla oricum. Bun, de fapt asta nu-i chiar aşa… Nu s-ar întâmpla, dar asta n-are nimic de-a face cu religia intoleranţei, a cenzurii şi a scuzelor făţarnice care reprezintă în prezent o ameninţare reală şi imediată pentru libertăţilor noastre.

De altfel, nu sunt decât ameninţări datorate valorilor sale fundamentale violente, iar valorile fundamentale violente n-au nimic de-a face cu religia din care izvorăsc. Ce încercaşi să insinuaţi? Că dominaţia mondială mandatată de Coran are cumva ceva de-a face tocmai cu Islamul?

„Ucide-i pe necredincioşi oriunde ai da de ei!” Da, Islamul cere asta, dar asta nu înseamnă că ar avea ceva de-a face cu acesta, iar dacă afirmi că are, nu gândeşti pozitiv şi eşti un rasist. Şah şi mat!

Între timp, cred că, în lumea reală, este foarte de dorit şi sănătos să nu vrem să avem de-a face cu Islamul. Deşi, ca să fim drepţi, nu cu Islamul ca atare nu vreau să am nimic de-a face. Este cu intoleranţa, cu misogina, homofobia, antisemitismul, rasismul, violenţa şi cu ultragiul simulat, care, din păcate, exclud orice dorinţă de a avea de-a face cu religia care n-are nimic de-a face cu ea însăşi.

Pace. Iar aceasta chiar că n-are nimic de-a face cu Islamul.

Ecouri

  • Christina Vlad: (20-1-2015 la 15:03)

    Eu cred ca aduni ceea ce semeni (spre bucuria producatorilor de arme ).

    În 1961, preşedintele Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy, observa: „Omenirea trebuie să pună capăt războaielor, altfel războaiele vor pune capăt omenirii“.

    Din pacate, predecesorul lui, George W. Bush a avut o alta viziune. A pornit razboaie inutile. Ce a lasat în urma ? Si mai mult haos, victime, saracie, dezastru si o ura imensa…

    Jurgen Todenhofer, ziaristul german despre care toata lumea a citit în ultimele zile, a facut urmatoarea observatie: „În ultimii 200 de ani, nicio ţară arabă nu a atacat occidentul. Trebuie să explicăm de ce ducem războaie în Afganistan, Irak şi Libia. Dacă dorim să găsim motivul din spatele organizaţiei Statului Islamic, trebuie să analizăm istoria. Statul Islamic a fost înfiinţat la câteva săptămâni după invazia coordonată de trupele americane în Irak. Organizaţia este „copilul” lui George W. Bush. Violenţa de acum reprezintă efectul bumerang al propriilor noastre războaie”.

  • Alexandru Leibovici: (20-1-2015 la 22:42)

    @Christina Vlad

    > George W. Bush … a lasat în urma … o ura imensa

    „Ura imensă” nu porneşte de la războiul lui G. W. Bush (2003). Nici de la 2001, nici din anii 1990. Poate nici din anii 1980 cînd URSS (care nu este stat occidental) a atacat Afganistanul, ci chiar mai de demult. „Ura imensă” nu este un răspuns la vreo agresiune occidentală, este mai degrabă reacţia unei culturi care a rămas cu secole în urmă şi a devenit din ce în ce mai conştientă de asta.

    > În ultimii 200 de ani, nicio ţară arabă nu a atacat occidentul

    Vedeţi dv., nici URSS n-a atacat vreo ţară occidentală, dar a dus, din prima clipă a existenţei sale, un război de subversiune pentru aceleaşi motiv ca islamiştii: deoarece era conştientă că modul lor de viaţă nu poate supravieţui înconjurat de state care oferă oamenilor o viaţă mai prosperă. Sentimentul care stă la baza ambelor comportări se cheamă INVIDIE.

    > Violenţa de acum reprezintă efectul bumerang al propriilor noastre războaie

    Datorită acestei păreri preexistente a şi fost acceptat acest ziarist printre luptători pentru Statul Islamic printre care a făcut recent un séjour surprinzător – surprinzător prin aceea că n-a fost ucis. Şi n-a fost ucis pentru că avea de transmis occidentului un mesaj. Mesaj pe care l-a transmis – şi văd că a fost însuşit prompt – ca orice mesaj unde vinovată este America.

    Numai că mesajul nu se potriveşte cu faptele Statului Islamic – care ucide oameni şi grupuri care nu sunt vinovate de „războaiele lui Bush”, pentru că printre ei se numără în special musulmani (şiiţi, dar nu numai).

    Ei luptă pentru a impune un regim teocratic islamic şi nimicesc pe toţi cei care li s-ar putea opune. Tot aşa cum ideologia comunistă a început prin a elimina pe toţi opozanţii potenţiali : capitaliştii, burghezo-moşierime, proprietari, clerul religios.

    Şi, ca şi comuniştii la vremea lor, sunt ajutaţi de „idioţi utili”, curtaţi cu interviuri exclusive şi alte avantaje, inclusiv cu avantajul rarisim de a nu fi decapitaţi…

  • Alexandru Leibovici: (20-1-2015 la 23:35)

    Un interviu al acestui ziarist cu un jihadist venit din Germania (convertit?), cu subtitluri în EN:

    http://juergentodenhoefer.de/interview-islamic-state/?lang=en

    Alt material (text, EN): http://juergentodenhoefer.de/seven-impressions-of-a-difficult-journey/?lang=en

    Merită vizionat/citit.

    Mă face oarecum să mă gândesc la comuniştii care veneau în Spania în anii 1936-37 din toate părţile să lupte „pentru libertate”. Veneau şi fascişti/nazişti/legionari, dar mai puţini, însă tot pentru „cauze nobile”.

    Altă retorică, acelaşi fenomen…

  • Christina Vlad: (21-1-2015 la 16:43)

    Domnule Leibovici,

    Nu America este acuzata, ci G.W. Bush. În ciuda protestelor si a demonstratiilor din întreaga lume împotriva razboiului din Irak, si fara a avea motive întemeiate, la 20 martie 2003 a început invazia în Irak, care viola flagrant Dreptul International si nu dispunea de aprobarea din partea Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite.

    Bush a fost criticat dur de oponentii sai pentru teatru inutil si cascadorie costisitoare. Aventura condusa de el a costat Washingtonul aproape un trillion de dolari si 4 500 de vieti din rândul soldatilor. Un adevarat genocid.

    „Stiu ca IS urmareste o stragedie cu sloganuri foarte violente pentru a insufla frica în Occident”, a spus Jürgen Todenhöfer. „Noi nu trebuie sa cadem în ea. Si daca exista amenintari sa lasam politia si specialistii nostri sa îsi faca munca lor.”

    „Terorismul este raspunsul barbar al extremistilor musulmani fata de cruciadele barbare pentru petrol. Fara razboaiele noastre nu ar exista terorism astazi. Organizatia „IS”, de exemplu, a fost înfiintata în anul 2003, imediat dupa invazia lui GEORGE W. BUSH”, scrie Jürgen Todenhöfer pe pagina sa de facebook.

    Aveti adresa
    https://www.facebook.com/JuergenTodenhoefer?ref=profile#!/JuergenTodenhoefer/timeline

  • Alexandru Leibovici: (21-1-2015 la 19:25)

    @Christina Vlad

    > Nu America este acuzata, ci G.W. Bush. În ciuda protestelor si a demonstratiilor…

    Eu am argumentat că ura nu a început cu G.W. Bush, ci mult mai devreme. N-aţi contestat, şi totuşi insistaţi pe tema dacă Bush a avut sau nu dreptate cu Iraqul.

    Repet: dacă ura a început mai demult, atunci vina pentru ură nu poate fi a lui Bush, şi deci problema cu Iraqul este irelevantă.

    Şi am adus şi alte argumente contra afirmaţiei dv. că de la G.W. Bush porneşte totul, dar văd că nu vă înjosiţi să comentaţi. Atunci eu de ce să mă obosesc să vă răspund?

  • Ana: (22-1-2015 la 08:08)

    Off topic si on topic:

    Acum vreo luna am gasit pe jos, intr-o parcare Carrefour, un stick USB. Si l-am luat si m-am si uitat ce e pe el. Erau mp3-uri cu predicile nu-stiu-carui-imam.

    Am si ascultat cate ceva, nu ca as fi inteles ce ascult, dar acum pot compara cu ce aud in castile celor care dau muzica prea tare in metrou.

    Si aud cam in fiecare zi chestii asemanatoare.

  • Alexandru Leibovici: (22-1-2015 la 20:07)

    Foarte interesant !

  • Christina Vlad: (23-1-2015 la 22:25)

    Vai, domnule Leibovici, dar de ce va strângeti buzele si va încruntati de suparare pentru ca l-am criticat pe domnul Bush ?

    Îmbufnat si botos e normal sa va încapatânati sa raspundeti.

    Pentru ca v-ati drâmboiat atât de tare, voi încerca sa va descretesc putin fruntea…

    Vreti sa vedeti cum vor arata stirile noastre tv atunci când inamicul religios ne va ocupa ?

    http://youtu.be/30ZlebZmwZY

  • Corneliu: (24-1-2015 la 16:05)

    Un articol incisiv, care aminteste occidentalului cat de imbecila este ipocrizia guvernantilor sai. Sau orbirea lor voita.

    Va spun drept, nu stiu daca se mai poate face ceva la stadiul la care s-a ajuns.

    D-na Cristina, se vede ca nu cunoasteti deloc materia.

    Retineti numai ca islamismul nu e ceva ca reactie la altceva. Islamismul este o miscare superviolenta care se considera investita cu indeplinirea misiunii divine de a islamiza intreaga lume. Si aceasta, in virtutea Coranului, cartea de capatai a Islamului, cea din urma carte a ultimului profet de pe pamant, al singurei religii valide de pe planeta. Nu scriu in ironie, este ceeace pretinde Islamul in modul cel mai serios.

    Islamul nu se afla pe pamant pentru a convietui in pace cu alte religii. Pe cele politeiste trebuie sa le lichideze, crestinii si evreii trebuie sa se afle in cazul cel mai bun in statut de tolerati platitori de taxa de supunere in conditii de umilire, pana la convertire. Totul e scris in Coran si in Hadituri.

    N-are nicio importanta, sunt atat de multi cei care nu inteleg nimic, incat inca cineva in plus nu mai conteaza.

    Si totusi, fericiti cei care nu inteleg. Nu-si fac probleme.

  • Christina Vlad: (24-1-2015 la 21:25)

    Domnule Corneliu,

    Nu toata lumea poate fi buricul pamântului atotstiutoare si care detine adevarul absolut.

    Eu cred ca faceti o confuzie : islamul nu este religia extremistilor.

  • Corneliu: (25-1-2015 la 15:02)

    Pentru a recunoaste adevarul nu e nevoie ca cineva sa fie buricul pamantului. E suficient sa-i ascultati pe protagonistii islamismului de azi ce spun cu propriile lor guri.

    Si nu strica sa-l cititi si sa-l ascultati si pe autorul articolului in nenumaratele sale materiale edificatoare.

    Mai sunt si multi alti analisti care cunosc perfect problema.

    Si inca, ar fi de reflectat la sintagma urmatoare:

    „Fara indoiala ca majoritatea musulmanilor nu sunt teroristi. Dar majoritatea teroristilor sunt musulmani”.

    Si inca un subiect de reflectie. Unde sunt miscarile de protest si demonstratiile impotriva terorismului si violentei, ale majoritatii pasnice musulmane?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Sincer (ziceri)

Unii nu ştiu ce scriu, dar mai mulţi nu înţeleg ce citesc. // Cînd surprizele sînt regulă, regula devine surpriză......

Închide
3.142.197.212