caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

„Daţi ceva pentru DNA!”

de (12-12-2014)
5 ecouri

 
Dacă procentele de încredere a populaţiei din România ar căpăta chip de persoană fizică, s-ar întâmplă ceva cu totul anormal faţă de principiul «cel mai mare este cel mai tare!»

Zilele acestea a venit Domnul „25.5 %”, la Domnul „55.8%”, şi i-a spus: «ştii, trebuie să facem economii, aşa că am să-te scot de pe lista salariaţilor şi poate, daca o să vreau eu, o sa te reangajez, dar cu un salariu redus cu 20%!»

Şi pentru a înţelege încotro bate această parabolă, vom spune că Domnul „25.5%” – cotă de încredere din partea populaţiei – este guvernul României cu Ponta în frunte, iar Domnul „55.8%” – cota de încredere din partea populaţiei României, este DNA-ul cu Doamna Laura Codruţa Kovesi în frunte! [DNA – Direcţia Naţională Anticorupţie, un organism al Parchetului din Ministerul Public]

Ce s-a întâmplat? În proiectul de budget pentru anul 2015 pur şi simplu a dispărut complet fila cu bugetul pentru DNA, ca şi cum acesta nici nu ar fi existat (!?), filă obligatorie în conformitate cu Legea, anume cu Art. 4, alin 4, din OUG nr. 43/2002 privind organizarea DNA-ului. Codruţa s-a dus la ministrul Finanţelor, Domnul Vâlcov, să-i ceara explicaţii pentru acest hocus-pocus, care i-a spus că bugetul DNA a fost integrat în bugetul Ministerului Public, care ar fi fost redus cu 14% faţă de anul 2014, iar în consecinţă DNA-ul va rămâne fără filă de buget propriu, şi la discreţia Ministrului din guvernul Ponta pre numele său Cazanciuc!

Iată unde era îngropată pisica! Elimini independenţa financiară a DNA-ului supunându-l direct ministrului Cazanciuc, prieten bun cu primul ministrul Ponta, şeful Partidului Social-Democrat, care partid are cel mai mult de-a face cu incomodul DNA! Strategie (străvezie!) nu glumă! Se pare că lecţia primită de PSD, cu Ponta în frunte, a şi fost uitată, şi ei îşi pot face iarăşi mendrele după cum le convine.

În acest context este mai mult decât semnificativă atitudinea luată public de fostul candidat la preşedinţia României, Mircea Geoană, care a declarat la Prime Time News, cu privire la proiectul de buget şi absenţa filelor destinate alocărilor către Direcţia Naţională Anticorupţie, că «Eu nici nu aş fi aşteptat ca procurorul-şef al DNA să-mi spună de câţi bani are nevoie, şi că i-as fi dublat bugetul» (v. aici).

Ticăloşia ajunsă incredibil de tupeistă a guvernului condus direct sau din umbră de o mulţime de “penabili” (penibili sunt oricum!), care sunt deja în colimatorul DNA-ului sau care se aşteaptă ca în orice clipă să fie săltaţi, sau înhăţaţi, aşa cum cred ca ne face mare plăcere ca un act de dreptate întârziata, şi apoi luaţi la întrebări pentru abuzurile comise (foarte blând spus “abuzuri” – la fapte pentru care cetăţenii obişnuiţi intră imediat la puşcărie, cei care nu beneficiază de protecţia Parlamentului şi a confraţilor de fapte din partid), a ajuns până acolo încât să se gândească să taie mâinile prea lungi ale DNA-ului, care le tulbură obiceiul băgării mâinilor până la coate în bugetul naţional, ca şi somnul raţiunii unei naţiuni, un somn lung de aproape 25 de ani (fără câteva zile!).

Cum să opreşti mâna justiţiei care, în sfârşit, a început să funcţioneze normal, să-şi facă datoria conform cu dreptatea supremă, făcută prin aplicarea Legii, dacă nici cu ajutorul confraţilor din Parlament – de hoţie, de mită, de bătaie de joc asupra încrederii pe care cetăţenii proşti ai României le-au încredinţat-o ? Au încercat mai întâi să modifice Codul penal, astfel ca sa se dea pedepse mai mici pentru matrapazlâcurile lor, apoi au încercat să se « înnobileze » scăpând de eticheta de « funcţionari publici », cei care pot fi pedepsiţi mai grav pentru mita şi comisioane ilegale, apoi au încercat să treacă pe sub uşă o lege de amnistie (un gen de iertare creştineasca a păcatelor!) şi acum…

Acum a venit vremea împărţirii pâinii – pe care nu ei au copt-o, nu ei au însămânţat-o, nu ei au cules-o, dar pe care ei o împart!

«Acum e acum, să va vedem, procurorilor de la DNA, dacă o să va mai luaţi de noi, dacă nu o să mai primiţi salariile», şi-a spus şeful guvernului, punând mâna pe cuţitul care împarte pâinea, şi retezând intr-o clipa un sfert din felia destinata remunerării acestor procurori care îşi fac în sfârşit treaba şi justifică singura speranţă rămasă pentru dreptate a unui popor sărăcit sistematic.

Obişnuiţi să facă ce le trece prin cap, sfidând bunul simţ pe care de fapt nici nu-l au – nu au de unde să-l aibă, unii poate l-au avut dar l-au pierdut pe drum – şi după ce au trecut de linia roşie dintre dreptate şi infracţiune fără să fie tulburaţi, au avut ieri surpriza unei reacţii la fel de violente ca la alegerea lui Ponta ca preşedinte al României (postul de prim-ministru e prea mic pentru ambiţiile nemăsurate ale acestui Domn!) din partea majoritarii media neplătite din bani furaţi şi a unei Doamne – permanent la locul ei, calmă, liniştită,imperturbabilă, raţională, plină de bun simt (să fiu al dracului dacă nu aş fi votat pentru o asemenea femeie pentru postul de Preşedinte al ţării!), exact aşa cum trebuie să fie un conducător al unei instituiţii în care, cel puţin de azi, populaţia are de peste două ori mai multă încredere decât în guvernul său! Vezi acest sondaj INSCOP.

Şi toate manevrele încercate de marii noştri conducători-combinatori de a închide gura DNA-ului în contextul declaraţiei lui Ponta care, resemnat după înfrângerea usturătoare suferită în alegerile prezidenţiale, a declarat public că va «avea toleranţă zero faţă de corupţie»! Nu vă vine să râdeţi ?

Eu am avut o reacţie de dezgust şi oprobriu la aflarea acestor manevre josnice făcute sub imperiul fricii de dreptate a celor puşi să conducă un popor pentru ca ar fi drepţi şi ca să fie drepţi cu propriul popor.

Şi imediat mi-a şi venit în minte o manevră financiară făcută acum peste o sută de ani în România, care avea titlul «Daţi un leu pentru Ateneu!». Şi o coincidenţă petrecută după nici o ora, care mi-a confirmat că ideea unei susţineri financiare publice a unui organ independent de puternicii zilei, corupţi în majoritatea lor, este plauzibilă, a fost emisiunea de aseară de la Digi 24, în care redutabilul analist politic şi ziarist de mare renume, C.T. Popescu, a emis aceeaşi idee, că ar trebui că fiecare român să dea ceva de genul a 10 lei pentru un fond de întreţinere a DNA-ului!

O asemenea susţinere publică, dacă nu pentru plata salariilor procurorilor, care oricum sunt persoane oficiale şi statul le plăteşte salariile din impozitele noastre, atunci măcar pentru crearea unui fond de premiere pus la dispoziţia lui Codruţa, ca să-şi stimuleze pe acei procurori şi acele acţiuni, care au un impact deosebit în acţiunea de curăţare a mlaştinii de corupţia în care se scaldă acum România.

Este posibilă o asemenea acţiune? Da, este suficient să se aleagă o persoană de încredere pentru gestionarea unui asemenea fond, fie chiar Codruţa, fie guvernatorul Băncii Naţionale, care să aibă acces liber şi neîngrădit la aceşti bani, bani care ar trebui să fie depuşi de populaţie la o bancă de mare încredere, cum ar fi de exemplu, Raiffeisen Bank.

Practic, o asemenea mişcare ar crea o emulaţie fără precedent nu numai în activitatea procurorilor şi a justiţiei în general, ci ar avea şi un efect moralizator de ansamblu asupra întregii populaţii a ţării, dându-i sentimentul că participă direct la un act de dreptate mult aşteptat!

Ecouri

  • Puscasu Vlad: (15-12-2014 la 10:54)

    In calitate de cetatean roman, sa vorbim sincer, nu ma asteptam ca DNA sa treaca la fapte, pana la varful mafiei corupte, deci Cocos Udrea Hrebenciuc ,etc.

    E un semnal clar ca urmatoarele generatii de politicieni se vor gandi de doua ori inainte sa fure din bugetul de stat.

  • Sfartz Pincu: (15-12-2014 la 12:40)

    @ Puşcaşu Vlad

    Păcat că este prea târziu pentru a mai recupera pierderile suferite de naţiunea română prin jefuirea sistemică care s-a produs în cei 25 de ani! Cine mai poate ajunge la fondurile depuse în băncile din străinătate de gloata de jefuitori ai României?

    Parlamentul acesta bicisnic ar fi fost oare în stare să scoată o lege a confiscării totale a averilor obtinute ilicit, din moment ce este direct implicat în procesul de jefuire? Şi de ce este nevoie de 600 de parlamentari pentru a mima „democraţia”, când ar fi fost suficient să existe doar o comisie juridică care să elaboreze legi, iar Curtea Constituţională să le aprobe?! Macar pentru un timp limitat, de tranzitie-sanatoasa!

  • Puscasu Vlad: (15-12-2014 la 18:01)

    Aveti dreptate totala in ceea ce spuneti, insa ma cam indoiesc ca DNA ori alta institutie ar putea gasi vreodata averile ascunse ale mafiei securistice, in bancile secrete din Elvetia, Monaco, or alt paradis fiscal, unde conturile secrete au o parola anonima si atat, neidentificata dupa CNP, ori dupa identitatea vreunei persoane.

  • Bogdan Uleia: (8-1-2015 la 07:23)

    Scuze pentru off-topic

    Domnule Sfartz pot sa iau legatura pe privat cu dumneavostra pentru ajutor intr-o problema personala? V-as ramane profund recunoscator dac ar fi posibil

    Cu stima

    Bogdan Uleia

  • l.livadaru: (11-1-2015 la 06:39)

    Bag mina in foc ca BASESCU UDREA COCOS si nici un colaborator de-al lor nu vor pati nimic asa ca mai lasati-ma cu DNA -ul vostru ( DE PESTE 10 ANI AU TACUT DAR SAU TREZIT ACUM)



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
În vid, toate corpurile cad la fel…

În vid, toate corpurile cad la fel...

Închide
13.59.122.162